No i jest... nie czerwiec, lecz lipiec... GI się "śpieszy", a skąpi...
W celu przypomnienia:
"»Powoli chyba czas szykować się na«... wezwanie po wciąż mało atrakcyjnej cenie: 1,45 PLN - 1,95 PLN... Jeszcze jedna próba odebrania akcji kolejnej grupie zmęczonych czasem... Ponownie mało udana. Czerwiec to dobry miesiąc.
Skończy się pomiędzy: 8 - 10 PLN za sztukę, tylko kto dotrzyma?
Robi się ciekawie. Byś może to życzenia ściętej głowy ale porównując do rynku to liczę na co najmniej 30zł :P. Jak się ruszy to kto wie kto się zainteresuje tematem.
Pewnym jest że oddać w cenie wezwania to jak oddać za darmo :)
Ucieszyłbym się na finał na poziomie 8,18 czy 28 PLN … ale, daje temu scenariuszowi minimalne szanse. Chłopcy z GI realizują krok po kroku swój plan, a to wezwanie nie ma na celu skupienia czegokolwiek; strzelam, że w okolicy kwietnia 2025 będzie NWZA, które zakończy byt GI na GPW a rozpocznie potyczki sądowe. Mam nadzieję, że chociaż wtedy się połączymy.
Naprawdę wierzycie na takie wzrosty? Nie bardzo rozumiem na jakiej podstawie ktoś miałby tak podbić cenę i umoczyć kasę. GI nie potrzebuje dużo do zrealizowania swojego planu więc chętnie posłucham waszego zdania czemu ma to latać chociażby po 5 - 10zł? Ktoś rozsądnie wyjaśni?
A czego oczekujesz Ty? 2.50 Cię zadowala żeby wyjść na zero po 4 latach? Przepraszam, zapomniałem o inflacji, redukcji zadłużenia i innych czynnikach wzrostu kursu.....więc te 2.50 to będzie jeszcze z dużą stratą.
Nie pytaj o moje oczekiwania tylko napisz realnie dlaczego kurs miałby tak wyskoczyć? To co napisałeś to twoje marzenia A nie realia. Też mogę napisać że czekam na 100zł za akcję ale na jakiej podstawie? Marzy mi się taka cena? Konkret kolego mnie interesuje A nie inflacja po 4latach itp.
Moim - subiektywnym - zdaniem GI celowo wypuścił tego "szczura" takim wiarygodnym kanałem, licząc, że trochę akcji zgarną od tych, którzy się wahają lub potrzebują szybciej kasy. A później skalkulują ile muszą dać w wezwaniu, żeby "zachęcić" tylu ile im zabraknie do 95%. Potem skalkulują koszt pobytu na GPW i ogłoszą prawdziwe wezwanie na akcje. Informacja mBanku nie ma przecież żadnej mocy prawnej. Po co by puszczali takiego szczura?
Witam, mam takie pytanie, kilka dni temu otrzymałem telefon od jednej ze znanych firm HR z pytaniem czy nie sprzedałbym posiadanych akcji GIG poza obrotem giełdowym i za jaką cenę. Nie mam pojęcia skąd wiedzieli że wogóle posiadam jakieś akcje oraz skąd mieli do mnie namiar.
Czy ktoś z Was również otrzymał takie dziwne propozycje? Zastanawia mnie czy to kolejna sztuczka włochów czy rzeczywiście konkurencja chce coś skupić od indywidualnych i po co.
Twoja wypowiedź jest rzeczowa i to ma sens a pytanie mnie czego oczekuje lub mówienie o boomie już nie bardzo. Spółka od początku chce wyjść z giełdy i dopóki nie zaczną wykazywać profitów tylko prowadzić księgowość wirtualną to będziemy się bujać. Spółki w tym samym segmencie są rozwojowe a GI same straty...gdzie tu logika?
Workkk , a czego Ty oczekujesz posiadając duży pakiet akcji ? Po co tu inwestowałeś? W branży HR jest teraz wielkie przetasowanie, dlatego Włoch chce zdążyć przed boomem, żeby cały tort był dla niego. Niestety jak widzę został tu już akcjonariat, który może czekać rok, dwa czy pięć. Osobiście pasuje mi posiadać akcje w spółce nie notowanej na GPW, zadowole się coroczna dywidendą.
Pozdrawiam
Kolego, o jakim bujaniu się z akcjami przymusowymi Ty piszesz; jak przejdą 95% nastąpi przymusowy wykup po (zapewne) 1.45, dostaniesz kasę na konto i tyle. Oczywiście będziesz (ja będę) skarżył te działania, ale chyba wiesz jak trudno jest obalić wycenę w sądzie. Nie ma żadnego sensu na tym etapie poklepywać się po plecach, bo sytuacja jest następująca: 1. jesteśmy jako mniejszościowi rozbici; nie działamy razem, 10 z nas coś tutaj pisze - i to bardziej na zasadzie wishful thinking niż w oparciu o realia 2. jest jeden (może kilku) inwestor(ów) reprezentowanych przez kancelarię Tomczak z Wawy. Nikt poza nimi i mną nie pojawia się na Walnych, nikt inny poza tym inwestorem nie zaskarża uchwał - z miernym skutkiem jak dotąd 3. GI stosuje agresywny playbook zejścia z giełdy, bo im na to swoją pasywnością pozwalamy - odblokowali kilka dni temu postępowanie ws delistingu, teraz rzucają info o wezwaniu - najprawdopodobniej już prawie 95% mają u siebie + słupów - jak będą pewni swojego to ogłoszą wezwanie i okaże się, że zebrali 95,01%. Oby nie, ale to jest moim zdaniem realny scenariusz. Potem sprawa jest jasna: NWZA, 1,45, kasa na konto, akcje do nich BEZ naszego udziału. Co można z tym zrobić? Moim zdaniem w te pędy zebrać się razem, wybrać kancelarię i rozpocząć z nimi regularną wojnę. Jeżeli nie będziecie na to mieli ochoty, to Wasza sprawa, będę walczył o SWOJE i dla SIEBIE sam. Nie wiem skąd w Was bierze się przeświadczenie, że GI da Wam z odruchu serca cokolwiek więcej niż 1.45. Poznałem ten zarząd na walnych, poobserwowałem i Wiem, że to jest zbieranina średniej jakości cwaniaków, którzy usuną się tylko przed siłą, a nie jęczeniem o 3, 5 czy 10 PLN czy innych wycenach “fair”.
Bardzo realny scenariusz i duże szanse że tak to rozegrają. Kupowanie akcji w ilości 5600szt nic Ci robinhood nie da bo to kropla w morzu by powstrzymać spółek z zejścia z giełdy. Tu jest potrzebny większy kapitał i stabilne skupowanie akcji nie podnosząc zbytnio kursu i załapać większy pakiet. Przypuszczam że po tej emisji już dużo im nie brakuje do celu A my mali możemy narzekać jak nas robią w wała albo dalej marzyć o kwotach 20zeta za akcję. Kolega mhmm dobrze pisze GI realizuje swój scenariusz a my czekamy na lepsze jutro.
Kupuję akcje, nie po to żeby powstrzymać zejście z GPW, dywidendę wypłaca się też na spółkach nie notowanych na GPW.
W jeden dzień kupiłem 5600, za parę dni 2200 i w piątek 19000 szt. Zapisałem się na PP, a Ty oprócz pisania na forum co robisz Workkk?
Byłeś kiedyś na walnym ? Piszesz tu , a jak była uchwała o delistingu to gdzie byłeś , jak zabrakło 70k głosów ? Tak naprawdę to ta osoba, posiadająca prawie 5 % akcji, świadomie nie była na walnym kiedy była uchwała o delistingu.
Nie liczę na 5,10,15 zł, liczę na to, że w przyszłości będę miał co roku parę groszy z dywidendy.
Cieszę się, że jestem współwłaścicielem GI i mam nadzieję, że to dobry wybór.
Zastanawiam się nad jednym scenariuszem mianowicie jeśli jest faktycznie ktoś w posiadaniu akcji trochę poniżej 5% to pewnie tej osobie najbardziej zależy by ich trzymać w kleszczach i może ktoś dodatkowo jakiś jego znajomy ma pakiecik który na wszelki wypadek trzyma by razem blokować zejście ale to tylko domysły. Mhmm jeśli chodzisz na walne to może wiesz czy jest taka opcja? Jak widzimy każdy mądry liczy na ponad przeciętny zysk A tylko kilku angażuje się w walne. Powyższy scenariusz miałby sens 1 gracz np 4,9% 2 gracz 0,5% i GI jest w głęboko w D..ie tak samo jak nas mają w D.. ie To byłby dla nich mat i ja bym się bardzo cieszył , reszta małych pewnie też.
To, że jest ktoś kto ma ok 4,9% jest to pwnik. A to, że na walnych rejestruje tylko 10000 to drugi pewnik. Większość uchwał jest przeciw właśnie 10 000 akcji. I to, że razem mamy ok 7.5% to też jest pewnik .
Irytujesz się jak dziecko przemoczone pampersem a jesteś dorosłą osobą. Po co Ci to? Fakt że może będziesz miał prawo do dywidendy ale warto za parę groszy jak to napisałeś załatwiać wszystkie formalności i utopić cały kapitał którego nie odzyskasz chyba że sprzedaż komuś w umowie cywilno-prawnej? Nie czytasz między wierszami kolego. Nie interesuje mnie ile jeszcze kupisz tylko pisze że jesteś za mały by z nimi sam walczyć ze swoimi drobnymi pakietami. Nie piszę tego po złośliwości po prostu to fakt. Skąd ty możesz wiedzieć czy byłem czy nie? Swoje domysły zostaw dla siebie i się z tym prześpij. Pisałem że nie mam zamiaru uśredniać w górę bo mi się to nie kalkuluje i to moja decyzja ale jestem tu z tym pakietem bo spółka chce zgarnąć wszystko a to mi nie pasuje jak wielu osobą tu inwestujących. To też moja decyzja choć mógłbym swój pakiet puścić bez wahania dla siebie bez straty , dla GI in plus , więc może to też uszanuj bo wszystkie akcje nie będące w posiadaniu GI ratują Cię przed zejściem. Zgadza się? Pomyśl logicznie i czytaj między wierszami zamiast pluć jadem. Dobranoc idę spać
Nie irytuje się i nie pluje jadem, pytalem czy byłeś na walnym, kiedy była uchwała o delisting? I czy w ogóle byłeś na którymś walnym? Przeczytaj na spokojnie i się nie irytuj.
Niektórzy jak ja nie mogą być na walnym i nie wiedzą jak to zorganizować, zamiast się wykłócać proponuje po raz kolejny porozumienie akcjonariuszy, wynajęcie kancelarii i wspólny budżet na ten cel. Realnym zagrożeniem jest przymusowy wykup.
Odpisałem; piszcie na gallanonima - zrobimy z tego dedykowaną grupę w innym miejscu i jedziemy I tak, Robinhood, dałem d, i nie byłem na tym najważniejszym walnym. Teraz robię wszystko, żeby to odkręcić.
Exciter1975, robinhood. Bardzo liczymy na waszą wiedzę, mamy ok milion akcji w porozumieniu akcjonariuszy. Mamy grupę whatsapp i videokonferencje w środę. serdecznie zapraszam, gallanonimkuba at gmail dot com
Panowie, głosujemy razem na walnych, ustalamy strategię, to jest dobra i mądra akcja. Gdyby to było zorganizowane rok temu to może nawet do emisji by nie doszło. Ponawiam więc prosby o dołaczenie, szczególnie Panów z dużymi pakietami i/lub ogarniętych w potyczkach sądowych. Exciter1975, wszyscy cię tu znają i szanują, pomóż sobie i innym, razem możemy więcej. Dzisiaj mamy videokonferencje jeszcze zdąrzysz dołączyć. Pozdrawiam
Dziękuję za inicjatywę i wstępnie deklaruję dołączenie do grupy/porozumienia.
Wstępnie..., jak poznam szczegóły: co, z kim, za ile - wówczas potwierdzę.
Jutro wyślę krótką informację na podanego maila. Do przyszłej środy jestem "niemy" z przyczyn prywatnych/rodzinnych.
Ja już "swoją rolę społecznika" odegrałem pomiędzy 2021 - 2023, kto wie, ten wie...
Bo nikt niechce tego robić i raczej nie zrobi. Tu jest grupa pewnych osób które mają własny kontakt, niby wspólnie działają i posiadaja jakis tam plan ale w zasadzie nic im z tego nie wychodzi. Ktoś tu napisał, że niby razem maja w posiadaniu 7.5 % akcji. To nie prawda chociażby po wpisach z tego wątku, gdzie kilku kolegów z tego forum, którzy się nie znają posiadają pewnie koło 1 mln sztuk akcji, a zapewne są jeszcze tacy którzy sie nie ujawniają. FF to obecna wartość 7.8%. Jeśli w obecnej emisji Gi weźmie większość akcji, bo mniejszościowi nie wezmą to naprawdę scenariusz mhmm się ziści. To porozumienie jest jak najbardziej wskazane. Bierność tego dużego akcjonariuszarównież pokazuje że liczy tylko własne pieniądza i ma w tym lub takim działaniu wlasny cel. Czygo zrealizuje, być może. Tu wszytko się może wydarzyc
mamy już ca 1.5M akcji w porozumieniu. Dołączajcie, razem ugramy znacznie więcej. Mail w wątku!!! Powodzenia dla wszystkich wytrwałych. NIE wykupią nas za 1.45. No way!
Może warto założyć nowy wątek pod hasłem o "Porozumieniu" . W wątku "Wezwanie" ta informacja jest wtłoczona między wiele komentarzy i nie wszyscy może wiedzą o próbie "walki" Dawida z Goliatem :) A im więcej się przyłączy tym lepiej.