• nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~olo [88.199.108.*]
    ktoś ma jeszcze duzo akcji i podbija kurs zeby wyjsc. az tacy naiwni jestescie?? w krosnie upadła druga huta szkła, od jutra wygaszają piece.Huta w Krośnie nie płaciła ludziom za chorobowe. Chodzi o prawie milion złotych. Zarobiłem swego czasu nieźle na krośnie ale odradzam inwestowanie w tą padline.
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~RedFox [10.4.46.*]
    I co cwaniaczku nie załapałeś się jak było po 0,1-0,12? Nie szybko tam powróci o ile wogóle będzie znów tak tanio.
    Jak wiadomo KHS a dokładniej syndyk wypłacił ludziom zaległe chorobowe i reguluje wszystkie zaległości:

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090512/KROSNO/719917053

Nieprawdą również jest, że wygaszają piece. Jak na razie praca wre i są realizowane zamówienia - to akurat wiem z innego źródła :].

• Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~olo [88.199.108.*]
    niestety ale nie głupote nie ma leku. akcje sa nic nie warte a wyrok sądu jest jaki jest i tego nie zmienicie, ciekawe jak będziecie śpiewać gdy podadzą info o wycofaniu khs z gpw. syndyk sprzeda hute ale akcje i tak beda warte 0. poczekamy, zobaczymy jak bedzięcie oddawać w popłochu tego śmiecia !!! haha, proste, chciwe cwaniaczki.nie kupie nawet gdy bedzie po 5 gr.
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~RedFox [10.4.46.*]
    Jeśli nie interesuje cię ta spółka to po cholerę wogóle zabierasz głos?
    Prawdą jest, że na głupotę zwykłych podłych naganiaczy, takich jak ty, nie mających żadnych argumentów na pierdoły, o których piszą nie ma leku.
    Sam fakt, że zaczynają pojawiać się takie mendy jak ty świadczy o tym, że coś zaczyna się dziać i to zupełnie w przeciwnym kierunku niż to sugerujesz.
    Skoro więc nie jesteś zainteresowany to stul dziób i się przyglądaj.
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~amen [95.49.77.*]
    dobrze mówi , nie dajcie się wrobić w bagno
    ja zajrzałem tu przed chwilą pierwszy raz zobaczyć z czego taki spadek
    to dobre dla DT ( day traderów ) ludzi super znających się
    kto ma to trudno ale nowym odradzam się pchać
    miałem elektrim ledwo uszedłem z średnią stratą , poczytajcie sobie na forum bankiera ELEKTRIM jak tęsknie wyczekują powrotu ( ale on wróci jak Solowi będzie trzeba lub innym szychom )
    miałem LDASA nawet nie wiem co się działo już nie ma na giełdzie kasa w plecy ( duża mniejsza wsio ryba i tak nie ma ) potem , człowiek tylko traci jeszcze czas na szykanie po webie informacji co i dlaczego
    to już nie te czasy , że firma która ogłosiła upadłość wychodzi na prostą ( nie trzeba być filozofem wielkim , żeby czuć co oznacza upadłość)
    nie wiem co to za ludzie ( czy DT czy LESZCZE ) którzy naganiają ale wiem , że przeciętnemu inwestorowi trudno jest się dorobić na giełdzie zostaje dawcą kapitału co najwyżej
    uważać więc ryzyko każdy ponosiw/g swoich finansowych możliwości ( Amen)
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: marco9691 [83.4.235.*]
    sorry ale glupis jak but nic nie rozumiesz, zostaw Khs w spokoju i przygladaj sie jak rosnie
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~www.nowiny24.pl [89.231.194.*]
    http://www.nowiny24.pl/apps/Koniec produkcji w hucie szkła Deco-Glass w Krośnie. Od jutra wygaszanie pieców

Ewa Gorczyca

Syndyk huty Deco Glass w Krośnie zadecydował o zakończeniu produkcji. Huta nie ma nowych zamówień a Zakład Gazowniczy zażądał milionowej przedpłaty za gaz.

Szkło w Deco-Glass formowane jest ręcznie. Niemal cała produkcja była eksportowana. Jeszcze dwa lata temu firma zatrudniała tysiąc osób.

(Fot. Tomasz Jefimow)

- Nie mam takich pieniędzy - mówi syndyk Jan Zawada. Dziś spotyka się z załogą, żeby poinformować o sytuacji.

Jeszcze kilka dni temu, po ogłoszeniu upadłości Deco-Glass, syndyk miał nadzieję na utrzymanie produkcji i miejsc pracy dla 460-osobowej załogi. Jednak nie udało się dojść do porozumienia z dostawcą gazu. Deco Glass jest winien PGNiG ponad 5 mln złotych. Firma postawiła ultimatum: albo dostaniemy przedpłatę na dwa miesiące, albo zakręcamy kurek z gazem.
    reklama

- To kwota ok. miliona złotych, nie ma z czego jej zapłacić - mówi syndyk Jan Zawada. - Cały majątek jest zastawiony. Huta ma 20 mln długu.

Syndykowi udało się wynegocjować jedynie przesunięcie zamknięcia dostaw gazu o kilka dni.

- Chodzi o to, żeby spokojnie wygasić wszystkie wanny i piece, w sposób, który pozwoli na ich ponowne uruchomienie, jeśli znajdzie się inwestor, który wznowi produkcję - tłumaczy Jan Zawada.

Deco-Glass nie ma nowych zamówień. Jak się okazało, jej największy odbiorca - kontrahent z Niemiec - nie płacił za szkło. Jest winien hucie 5 mln zł.

- Wstrzymałem wysyłkę kolejnych dwóch transportów, zażądałem zapłaty z góry. Do tej pory nie nadeszła żadna odpowiedź - mówi syndyk.

Jutro zacznie się stopniowe wygaszanie wanien szklarskich. W najbliższym czasie wszyscy pracownicy dostaną wypowiedzenia. Zaległe wynagrodzenia i odprawy ma wypłacić Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych.

Syndyk chce szybko sprzedać zakład.

- Mam nadzieję, że znajdzie się kupiec, który uruchomi zakład i ponownie zatrudni ludzi. Hutnicy Z Deco-Gass to fachowcy, szkoda tego marnować - mówi Zawada.

Przyznaje, że jest zainteresowanie hutą, ale nie podaje szczegółów. - Nie chcę zapeszać - dodaje.
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~Bambo [195.216.109.*]
    Firma Deco-Glas w Krośnie jak widać z raportu nie jest powiązana w żaden sposób z naszym bankrutem. Nie ma swoich spółek zajmujących się handlem w Rosji i Stanach.
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~hans [89.161.23.*]
    Zobaczcie jak "olo" zainteresowal sie Krosnem,pewnie chce sobie kupic ale juz nie zdazy:)
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~miron [87.96.17.*]
    śmieszne, bo to, że upadła konkurencja krosna to jest akurat pozytywna wiadomość:) zresztą to widać po kursie - Twoje info o upadłości deco glass jest już przeterminowane o dwa dni i zobacz jak kurs krosna na nie zareagował - 5 groszy w górę:)
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~inc [83.27.61.*]
    Zyczę powodzenia.ale został wykorzystany optymizm na giełdzie do podbicia i wyjścia z krosna po wyższej cenie...tak już było...ale każdy zrobi co chce...
  • Re:właśnie wyszedłem...ufffffffff Autor: ~zeus [77.115.112.*]
    j.w.
  • Re:właśnie wyszedłem...ufffffffff Autor: ~hans [89.161.23.*]
    Przyjdzie czas ze jeszcze odkupisz...:)
  • Re:właśnie wyszedłem...ufffffffff Autor: ~olo [88.199.108.*]
    i co jełopy?
  • Re:właśnie wyszedłem...ufffffffff Autor: ~hans [89.161.23.*]
    "olo" przyznaj sie wywalies po 0.10??!!
  • Re:właśnie wyszedłem...ufffffffff Autor: ~olo [88.199.108.*]
    hehe.... pozostał tylko płacz...chytry 2 razy traci, myśleliście, że zarobicie kokosy na bankrucie?? mialem krosno ale poszlo kilkaset kilo po pkc czyli po 28 gr jak podali info i koniec z tą firmą. mi akurat dała dobrze zarobić ale teraz się w to pchać to bez sensu.
  • Re:właśnie wyszedłem...ufffffffff Autor: ~zeus [83.23.29.*]
    Na razie jak sam widzisz nie ma sensu.
    ktoś i tak się ubrał..odpowiednio.
    swoje zarobiłem i wolę inne spólki a nie tego bankruta!
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~jolo3 [90.141.102.*]
    mam trochę krosna trochę, bo połowę sprzedałam myślę że do września można obserwować a jest szansa że cierpliwi coś zarobią .Chcę zwrócić uwagęna łączenie KHS z DECO GLASS to zupełnie rózny asortyment nie ma mowy o konkurencji . znam dobrze obydwie bo mieszkam w Krośnie
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~miron [93.105.209.*]
    ja też część sprzedałem, a około połowy zostawiłem (sentyment - moja babcia pracowała w kHS i wyniosła dla mnie komplet kieliszków na prezent ślubny pod kiecą:)) i teraz tę połowę mam praktycznie za darmo (no bo jeszcze od tej sprzedanej części będę musiał zapłacić haracz państwu:) Poczekam do września, a jak spadnie do .10 to może sobie dokupię, na szczęście gdy rosło, ani razu nie udało mi się dokupić wyżej niż za .10... Moim zdaniem bardzo fajna spółka przy odrobinie szczęścia (lub wyczucia).
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~banan [80.238.97.*]
    Dnia 2009-06-09 o godz. 13:17 ~miron napisał(a):
    > moja babcia pracowała w kHS i wyniosła dla
    > mnie komplet kieliszków na prezent ślubny pod kiecą:))

juz wiesz dlaczego KHS upadlo..... takich babc było wiecej :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [82.168.155.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~observatoreromano [80.53.135.*]
    ...no napisz jak sie czujesz...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.186.57.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [92.251.132.*]
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~miron [93.105.209.*]
    to były prorocze słowa olo:) to samo odnosi się do "barnaby", który równie trafnie przewidywał:) Gdzie jesteście koledzy i czemu teraz milczycie??
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~Barnaby [93.159.17.*]
    Leszczyki ubrane? Pora zapłacić spekułce małe conieco.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.186.213.*]
  • Re: nie dajcie sie wrobić w to bagno Autor: ~RedFox [83.18.62.*]
    hehe cwaniaczki - pożyjemy zobaczymy...
    Krosno wzrosło już ponad 100% od momentu jak zatrzymało się w okolicach 0.1-0.11, więc chyba korekta się należy, poza tym niecierpliwi już realizują zyski...
    Zobaczymy kto będzie się śmiał ostatni...
    Nie interesuje was KHS to wypad i przyglądać się spokojnie...
[x]
KROSNOOLD 3,12% 1,65 2014-11-24 11:59:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.