Coś dziwnego nic nikt nie wie czy ta firma ma coś na sumieniu z moich ustaleń wynika żeby dostać kredyt trzeba uiścić 5% sumy jaką się chce otrzymać .No i tak np. od kwoty 100000 tys złotych dajemy 10000 tys. tzw prowizji ponieważ nie jest to bank.Moje pytanie brzmi czy te pieniądze są do odzyskania w razie w.Może ktoś z firmy odpowie uczciwie o ile to nie jest zbyt trudne.
Witam caly prezes tej firmy byl juz wczesniej karany za oszustwa prowadzil tez agencje modelek pod nazwa "infinity" i "Cosmopolitan" uwazajcie i nie dajcie sie oszustowi, wiele rzeczy mozecie znalesc w internecie na temat tego pana rowniez telewizja TVN miala reportaz na ten temat.
Witam. Wszystkim chętnych chcących wziąc kredyt w firmie Infinity stanowczo odradzam. Niestety straciliśmy z mężem 750 zł. Wybraliśmy numer z ogłoszenia i zadzwoniliśmy do placówki w Warszawie. Centrala jest w Poznaniu. Zależało nam na jak najszybszym załatwieniu kredytu. Decyzja o jego przyznaniu zapadła dość szybko, po około 10 dniach podpisana umowa, którą przesłano do Poznania. Musieliśmy także wpłacić 10% kwoty kredytu. Wszystkie dokumenty z Warszawy szły do Poznania. Następnie dostaliśmy potwierdzenie że umowa została zaewidencjonowana. Pan w palcówce obiecywał że wszystko odbywa się w krótkim czasie. Po otrzymaniu potwierdzenia umowy trzeba było podpisać weksel in blanko (który miał być jedynym zabezpieczeniem). Jak się okazało oprócz weksla konieczne było podpisanie drugiego zabezpieczenia. Znów musieliśmy czekać aż przyjdą kolejne dokumenty do drugiego zabezpieczenia jakim miała być blokada środków na rachunku. Mimo zapewnień że dokumenty zostały wysłane czekaliśmy znów kilkanaście dni. Potem okazało się że wcale nie wysłano tak jak mówili telefonicznie. Miały iść kurierem przyszły pocztą. Po otrzymaniu wreszcie oczekiwanych dokumentów okazało się że blokada na rachunku nie jest możliwa bo aby móc z niej skorzystać to trzeba mieć na koncie kwotę wyższą od tej którą chce się wziąć na kredyt. Kompletny absurd bo przecież gdyby ludzie mieli na koncie kwotę którą potrzebują to nie brali by kredytu aby płacić odsetki tylko wypłacili by ze swojego konta potrzebną kwotę. Mieliśmy już dość tej firmy bo od podpisania umowy upłynął miesiąc a pieniędzy nadal nie mieliśmy i do tego te absudralne zabezpieczenia. Do tego wszystkiego dodam że pomiędzy tym co mówią w placówce a w centrali są ogromne rozbieżności. Praktycznie żadne z zapewnień z placówki nie miało potwierdzenia. Postanowiliśmy zrezygnować bo straciliśmy dużo czasu i nic nie udało się załatwić. Pan z placówki kazał napisać rezygnację z umowy, która znów poszła do Poznania że zwrócą pobraną kwotę 750 zł. Niestety po jakimś czasie przyszło pismo że czas odstąpienia od umowy upłynął dawno i nie mogą zwrócić. Pan z płacówki każe się odwoływać ponownie ale z tego co tu przeczytałam na temat tej firmy to i tak nie zwrócą. Szkoda czasu na tą firmę i pieniędzy. Mam wrażenia że zarabiają na graniu na zwłokę i świetnie im się to udaje.
Bamidele Duro P., obywatel Nigerii, wielokrotny oszust, który pięć lat temu po naszych artykułach demaskujących jego machlojki trafił do aresztu, znów naciąga ludzi.
W 2004 roku Nigeryjczyk wpadł po tym, gdy ujawniliśmy, że jego działająca na Śląsku agencja modelek Cosmopolita oszukała 6 tys. kobiet.
W maju tego roku Bamidele Duro P., po wyjściu z więzienia, zaczął oszukiwać ludzi na kredytach. Postanowił jednak opuścić Śląsk, bo tu jest spalony. Swoją firmę teraz prowadzi w Poznaniu, ale i tam go znaleźliśmy. Tym razem pod szyldem Infinity Polski Dom Kredytowy proponuje klientom w całym kraju szybkie pożyczki i kredyty. Pobiera wysokie opłaty (nawet do 5000 zł), po czym żąda dokumentów, których klient nie jest w stanie dostarczyć. Opłatę wstępną zatrzymuje. Nigeryjczyka ma już na oku policja. - Zgłosili się do nas pierwsi pokrzywdzeni. Umowy są dla nich niekorzystne. Postępowanie sprawdzające już trwa - mówi prok. Izabela Pilarczyk z Prokuratury Rejonowej Poznań-Grunwald.
Wczoraj byłem w warszwskim ich biurze przy ulicy Chałubińskiego 9 lok.24. Wcześniej czytałem o nich na tym forum i to ta sama firma. Zarejestrowana jest w Poznaniu, nie są bankiem więc konieczna jest wpłata 5% ich prowizji na ich konto. Najciekawsza jest jednak "umowa". Umowa jest przedwstepna, która to uprawomocni się według pana z biura po wpłacie 5%. W niej samej nie jest podane kto z kim zawiera tą umowę, na jaką kwotę jest pożyczka i na jaki okres trwania. Załącznik na samym końcu stanowi sedno jej całej. Otóż tam jest napisane, że 5 000 to wysokość pożyczki a przyznali mi rzekomo 20 000, chciałem 7-8 000. Od tych 5 000 liczą odsetki a pożyczka przyznana to jest wielokrotność tej podstawowej kwoty 5 000. na samym dole są śmieszne wzory dla potwierdzenia nie wiem czego, chyba tylko tego, że nalezy zgłosić ich do UOKiK lub do prokuratury. Celowo i świadomie wprowadzają człowieka w błąd celem uzyskania korzyści majątkowych. To jest przestępstwo.
Witam,
Uprzejmie proszę o kontakt osoby oszukane bądź wykorzystane przez firmę Infinity i polski dom kredytowy.
PILNE ! Jestem osoba poszkodowana ktorej udalo sie ODZYSKAC WPŁATĘ ! Odzyskalam 5tys zl.
POMOGE INNYM POSZKODOWANYM!
Pozdrawiam
Kontakt do mnie: annamaria.twardowska@interia.pl