i ciągle na ten sam scenariusz łowią leszczy
najpierw grupa cwaniaczków skupuje akcje małymi wolumenami, następnie przeprowadza wieksze kupno jak te 10 lipca połączone z całodniową nagonką na całym forum bankiera, kolejne sesje zwiększone obroty i mielenie papierem między sobą sprawiając wrażenie dużego popytu na coraz wyższych poziomach a zobaczymy kiedy nastąpi zjazd i keszowanie zysków i ilu jeleni się ja to złapie.
A prawda jest taka, że ta spółka to DARMOWA DRUKARNIA I BANKOMAT dla PlayWaya i tylko dlatego wprowadzili te wydzielone grupy projektowe na giełdę.
Nie tak dawno taka nagonka była na Novina a dziś kurs zjechał chyba z 60 % a do tego kolejna emisja akcji po 40 gr przy kursie 80 gr a ci co nabrali się i łykali powyżej 1 pln kasy nie odzyskają bo wątpie by ich było stać na objęcie akcji które niedługo wejdą do obrotu :))
Na LMG będą takie same haki porozdawane a grupa cwaniaczków podzieli się zyskami bo nawet część z nich nie wykeszuje zysków bo nie będzie komu tych akcji sprzedać.
I nie ma co się tu pluć i zakrzykiwać bo taka jest prawda, nie ma ŻADNYCH powodów by ta gamingowa wydmucha tyle kosztowała
co ci się okaże?
Ta grupa osów na obserwatora naganiała na niejednym śmieciu gdzie były male obroty i kapitalizacja bo tylko na takich wydmuszkach nogą np 100 tys zł podbić kurs a po kilku sesjach następuje upychanie i zjazd i powrót po czasie do „zerowych” obrotów.
Mógłbym takich przykładów wymienić z ostatnich 2-3 a nawet 4 lat dziesiątki. Oczywiście na wielu ze spółek sami zawiśli na haku jap np Comeco gdzie na długo KNF zawiesił notowania.
Tak więc zobaczysz co sie okaże.
Sam wyciągnąłem tu kilka k zysku po 11 lipca po nagonce z rana kupiłem i już sprzedałem z zyskiem. Botylko tak na nagonkach można zarobić bo po nagonce to góra 2-3 może 4 sesje i zjazd w dół. Jeśli mam racje już jutro albo we wtorek zobaczysz czerwone dolne widły.
Na tym obserwatorze przejechałem się kilka x z zyskiem bo to przewidywalna grupa ale trzeba ich umieć czytać i rozszyfrować. I nie inwestować dużych środków tylko małą część do swojego portfela. I PRZENIGDY nie wsiadać po takich wzrostach na 3-4 sesji po nagonce bo jak to mówią lepiej nie zarobić jak stracić.
przypomnij sobie jak ty naganiałeś na INV... opisałeś właśnie to co zrobiłeś w tamtym roku pod budowę szpitala wirtualnego... I co? gdzie to 1zł po grudniowym odbiorze? mamy lipiec, nawet już kasę otrzymali z dofinasowania. umowa z medtubem też leży.. a akcje po 0,23 grosze, jak było tak jest. Teraz chcesz do siebie nagonić... Tu kasa jest, jest dofinasowanie ze spółki zewnętrznej do wartości 5 mln zł. straty zostały spłacone z tamtego roku. długo by pisać, poczytaj sobie. akcji w tej spółc jest ok 1,5 mln, w tym ponad 50% na FF. czyli koło 800tyś. już zostało to przemielone. INV ciekawa spółka ale ale tu chodzi o to jak działasz sam, latasz po forum i naganiasz.
ale by INVENTION odbił to potrzeba popytu. Popyt przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie i znów będzie jak co roku po 40% i tak kilka sesji z rzędu. INM w 2023 dał zysk 216% i rok w rok kurs odbija w podobnych wysokościach więc i w 2024 r odbije i powinno dużo wyżej niż 216%
17:22 post jest 18:05 i na forum zero wpisów jutro tych wpisów będzie jeszcze mniej az obroty wrócą do kilku akcji dziennie a ci zo zawiśli będą się modlić by ktoś od nich to kupił nawet z 80% stratą