• Umorzenie Autor: ~tom [195.189.89.*]
    zgodnie z komunikatem MZ ma 7,19% akcji czyli 790 z wcześniejszego skupu i terez, łącznie 5 320 000 Sporo. I pytanie kiedy zostaną umorzone ? czy spółka zrobi to przed publikacją skonsolidownch wyników półrocznych ? Prawie dwa miesiące (5-09-2024) . Jeżeli tak a wynik byłby dobry to wskaźnikowo będzie to kosmos a wydźwięk medialny ......... Co myślicie?
  • Re: Umorzenie Autor: ~pdt [31.0.68.*]
    To nie jest spółka spekulacyjna liczę na powolny wzrost kursu w granicach skupu 7.5 pln do końca roku
  • Re: Umorzenie Autor: ~Gol [77.89.92.*]
    Podzielam zdanie, a przy dobrych wiatrach, udziale np. w CPK, EA może być znacznie wyżej, uważam
  • Re: Umorzenie Autor: ~Edek_z_krainy_kredek [31.61.189.*]
    no chyba nie zainwestujecie pieniędzy ze skupu w mostka ...
  • Re: Umorzenie Autor: ~Bolo [46.112.70.*]
    Sporo tu naiwnych gotowych topic kase w mz
  • Re: Umorzenie Autor: ~mac [194.150.97.*]
    czemu topić? uzasadnij
    Zarabia sie gdzie indziej
    Tutaj tylko posiada sie akcje, które z dnia na dzień będą tańsze, aż znowu ogłoszą skup (pewnie w przyszłym roku)
    Jak pokaże sie 3 z przodu (czyli spadnie poniżej 4,0) to mozna kupować
    nie zgadzam się ale każdy ma swoje strategie. MZ w ciągu dwuch lat poszedł z 1,6zł na 4,4zl obecnie . Czy to słaby wynik ???? Zdecydowanie nie. po takim wzroście korekcyjna konsoplidacja w tym roku jak najbardziej wskazana , bo trzeba przyznać że po takich wzrostach nie ma spadku i oddawania papiera . Jak Wrzucisz wykes kilkuletnia to od 2019r silny trend wzrostowy. Czego chcieć więceej. Na tak długim interwale wygląda to obiecująco i kolejny ruch powinien dać okolicę 5,9-6,4. Czas pokaże. To papier dla cierpliwych i takich którzy zakładają poziomy i zaglądają na notowania raz w tygodniu tylko z czysto informacyjnie .
    Zasadniczo masz racje, ale sam przyznajesz że to papier dla cierpliwych
    Osobiści wole 30 razy w roku zarobić 1,5%
    niż raz 10 %
    Matematyka jest bezlitosna ale trzeba mieć świadomość a nie siedzieć i zaklinać rzeczywistość
    tak jeżeli chodzi o MZ to inna liga to papier dla cierpliwych bo tygodniami może nie być obrotów więc wejście czy wyjście nawet na kilka tysięcy akcji bywa problematyczne. Mam nadzieję że ta roczna konsolidacja (dla mnie ) po wzrostach powoli dobiega końca i zobaczyny do końca roku kolejną falę, oczywiście jest wiele czynników....... wiadomo.... ale tak to widzę .Skup zakończony , są kontrakty , przyszłościowo też powinno być dobrze CPK,Atom coś powinno kapnąć. Myślę że zakup, przejęcie Polwaxu jeśli wszystko zakończy się pozytywnie też da potencjał i ktoś to nieźle przekminił, może to nie jest takie oczywiste i dla wielu wydaje się dziwne ale myślę że ktoś dobrze to przekalkulował (to tylko moja spekulacja)
    Dziękuję za merytoryczne argumenty, bo tak powinna na tym wątku wyglądać dyskusja o inwestowaniu w MZ i przedstawianie własnych racji
[x]
MOSTALZAB 0,45% 6,75 2025-10-10 11:05:59
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.