Prawomocny wyrok jak najbardziej podlega wykonaniu, jeżeli jest wykonalny (zob. art. 776 kpc i nast). Złożenie skargi kasacyjnej co do zasady nie wstrzymuje postępowania egzekucyjnego. Jedynie na wniosek strony sąd II instancji może wstrzymać wykonanie wyroku na czas rozpoznawania skargi kasacyjnej (zobacz art. 388 kpc). Czy spółka złożyła wniosek o wstrzymanie wykonania orzeczenia? Z komunikatu to nie wynika.
Ogólnie jak się patrzy na tę spółkę, to razi albo skrajny nieprofesjonalizm (w który wątpię), albo skrajna nieuczciwość, która prędzej, czy później przerodzi się w kolejną aferę giełdową (co obstawiam).
W komunikacie spółka jasno wskazała: "Oddalenie skargi kasacyjnej będzie natomiast równoznaczne z tym, że Wyrok jest zgodny z prawem i podlega wykonaniu."
No i co z tego? Kurs i tak będzie rósł, bo teraz gaimingi są w modzie. Aby spójrz na wszystkie zdołowane spółki z tego sektora i co się tam dzieje. Dowodem jest dzisiejsza sesja. Szach mat rybko i to nie pierwszy raz. (Kolejny zresztą)
W modzie są spółki produkujące gry z potencjałem a nie spółki które pernamentne okłamują inwestorów i nie produkują niczego pomimo kilkunastu obiecanych 4 lata temu gier.
Oj analityk. Coś czuję, że Ty za dużo na giełdzie nie przebywasz. Po prostu spokojnie siedź i obserwuj co tu się będzie dziać w najbliższym czasie. To jest giełda. Tu dobre informacje dołują, a złe pompują kursy spółek. Ja zarobię, ale czy Ty rybko zarobisz? Tego to już nie wiem
Zastanawia mnie, co jeszcze wymyślą trolle naganiające. Po każdej wiadomości, która udowadnia, że kłamali, nagle zapominają o tym, co pisali wcześniej i twierdzą, że tego nie pisali, oraz wymyślają nowe kłamstwa :] Pytaniem jest - jak nisko można upaść? Bo na tej spółce rybki praktycznie każdego dnia pogłębiają dno, po którym szorują, gubiąc się jednocześnie w swoich kłamstwach :)
Ciężka projekcja. Spółka po 2 nakazach KNF, z wyrokiem i zatajanym od 8 miesiecy odrzuceniem apelacji, nakaz zwrocenia 700 tys akcji, brak gier, strata 600 tys za 2023, wyrzucenie ze Steam, posmiewisko branzy, etc. No ale to Ricardo przegrał, nie ty. :)