• Pytanie dla zaznajomionych z prawem? Autor: ~Markopolo [31.0.43.*]
    Czy jako człowiek z ulicy/akcjonariusz, mogę otrzymać dostęp do akt związanych z rozprawą Action vs HSBC? Zastanawia mnie jak się sprawy mają i na jakim etapie to jest i kiedy może nastąpić ewentualne rozwiązanie sprawy? Czy w tym przypadku, jeśli sąd wskażę winę HSBC, to Action należą się również odsetki? Według kalkulatora, dla sumy 170 mln zł, odsetki kapitałowe na dzisiaj wyniosłyby prawie 83 mln złotych! Ciekawe jestem jakie jest wasze zdanie na ten temat, jak bardzo prawdopodobny jest taki scenariusz i kiedy można się spodziewać rozstrzygnięcia?
  • Re: Pytanie dla zaznajomionych z prawem? Autor: ~Legionnaire [31.0.48.*]
    Nie. Odsetki należne mogą być, ale nie muszą - zależy od rodzaju powodztwa. Rozstrzygnięcie sprawy trwać może jeszcze latami, zwłaszcza że jest jeszcze druga instancja - postępowanie apelacyjne.
  • Re: Pytanie dla zaznajomionych z prawem? Autor: ~Markopolo [31.0.32.*]
    Dzięki! Trochę szkoda, czyli pieśń przyszłości i niewiadomo kiedy, co i jak, a nawet jak będzie wyrok, to mogą się odwołać.
    Jedyną opcją byłaby ugoda, ale chyba jakby mieli ja zawrzeć, to ta byłaby już zawarta.
  • Re: Pytanie dla zaznajomionych z prawem? Autor: ~olo [83.24.149.*]
    Mi to się marzy, że spółka udziela pełnej informacji na temat sprawy z hsbc. Wiem, wiem, jest w raporcie za każdy Q, ale moje marzenie dotyczy informacji co zostało wykonane jakie ruchy obydwu stron zostały wykonane. sprawa rozpoczęta w 2017r więc siódmy rok leci, wyjaśnienia, że sprawa jest mocno skomplikowana jest słabe.
  • Re: Pytanie dla zaznajomionych z prawem? Autor: ~olo [83.24.149.*]
    Od pewnego czasu jestem pewien, że nasz prezes zagląda czasem na forum, czasem nawet coś napisze. Może kiedyś moje marzenie spełni się????????????????????????
  • Re: Pytanie dla zaznajomionych z prawem? Autor: ~Życzeniowec [31.0.39.*]
    Myślisz, że Prezes ma czas i ochotę na zagłębiania się na bankiera? :D chyba zbyt optymistyczna wizja, a jeśli się mylę, to Pozdrawiam Panie Prezesie!
  • Re: Pytanie dla zaznajomionych z prawem? Autor: ~PiotrProktolog [83.28.6.*]
    Jeżeli byłaby szansa na odzyskanie przynajmniej części tej sumy, to insiderzy nie sprzedawaliby teraz akcji. Myślę, że poczekaliby aż rynek wyceni znacznie wyżej tę spółkę a potem sprzedaliby na górce. Robią to teraz, więc albo chciwy Piotruś ma już za dużo środków na koncie, albo wie że już wyżej to cudo nie poszybuje.
  • Re: Pytanie dla zaznajomionych z prawem? Autor: gaidin [85.221.255.*]
    rezultatem tej sprzedaży jest to, że ma więcej % udziałów. Nie zastanawia Cie to ? :)

• Re: Pytanie dla zaznajomionych z prawem? Autor: ~action1 [217.96.200.*]
    samo ogłaszanie któregoś wyroku na greenx trwa juz półtora roku i cisza... wiec nie liczyłbym na szybkie rozwiązanie
[x]
ACTION 0,19% 27,00 2025-09-19 17:01:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.