• 14:35 Votum liderem wzrostów Autor: ~qqq [37.109.167.*]
    niepojęte ;)
  • Re: 14:35 Votum liderem wzrostów Autor: ~M78 [178.37.141.*]
    Dlaczego "niepojęte"... przy obecnej cenie... dywidenda wychodzi na poziomie 8% a to już jest "ciastko"... sam dziś zakupiłem pakiet tych akcji...

PS. To nie rekomendacja... każdy decyduje sam za siebie w co inwestuje...
  • Re: 14:35 Votum liderem wzrostów Autor: ~123 [188.147.12.*]
    MIG 78 masz odemnie kciuka w górę, bo dobrze piszesz!
  • Re: 14:35 Votum liderem wzrostów Autor: ~M78 [77.253.5.*]
    To może dodam coś jeszcze... sprawdziłem ofertę lokat w moim banku... proponują od 1,5 % do 4,5 % w skali roku... tutaj za zamrożenie kapitału na 2 miesiące... wyciągnę 7-8%... plus być może coś różnicy na kursie... raczej spadki są już niezgodne z ekonomią... matematyki się nie oszuka... a wyniki cały czas na plusie... więc bankructwo spółki raczej nierealne...

PS. Każdy analizuje sobie sam i sam decyduje... to tylko mój pkt widzenia... być może o czymś nie wiem...
  • ale naiwniak trafił się Autor: ~Matematyk [37.225.58.*]
    ale naiwniak trafił sie :D
    " tutaj za zamrożenie kapitału na 2 miesiące... wyciągnę 7-8%... plus być może coś różnicy na kursie..."
    - a co jak kurs walnie do 27 i tuż przed dywidendą będzie szczyt 32 a następnie po odcieciu dywidendy notowania już nie wróca przez rok do poziomu z dnia dzisiejszego?
    Ile zarobisz?
    Policz też, co się stanie jak za rok będzie niższa dywidenda a notowania znów spadną.
  • Re: ale naiwniak trafił się Autor: ~M78 [77.253.5.*]
    Naiwny to Ty jesteś... każdy spadek kursu powoduje zwiększenie procentowe dywidendy... wejdź w raporty finansowe... spółka praktycznie bez zadłużenia... oczywiście Ty nie kupuj... za duże ryzyko... po za tym nikomu nie zalecam kupna... to musi być własna przekalkulowana decyzja... a giełdą rządzi kasa... jeśli ktoś większy dojrzy możliwość zysku 10% wejdzie kilkoma mln i kurs wróci na właściwy poziom... dziś - nie wiem czy jutro... jest "promocja" na Votum... i mam w d... spadzi ;D
  • Re: ale naiwniak trafił się Autor: ~Koń [188.33.250.*]
    Matematyk mitoman
    Jedynym negatywnym czynnikiem na spółce jest spadek przychodów w porównaniu do 1 kwartału ubiegłego roku... okolice -10%... tyle że kurs spółki został zwalony o blisko 40%... a to już przesada... w/g mnie oczywiście... kłócić się nie zamierzam... każdy liczy pod siebie i własną strategię... stracę... mój problem ;D
    Jak spadnie do 27... to sprzedam wszystko co mam na GPW i wejdę na full... nie co dzień są takie okazje... ale to jeszcze dużo brakuje do 27...
  • Re: 14:35 Votum liderem wzrostów Autor: ~Sracnainwestora [91.90.160.*]
    M78 - dokładnie tak samo myśle. Bez spiny - czysta kalkulacja. I do przodu.
[x]
VOTUM -0,93% 47,85 2025-10-16 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.