Już zostaje niewiele czasu do zaskarżenia emisji - ktoś pisał że w Luksemburgu jest rok - może pomyślimy o jakimś własnym pozwie tylko w odniesieniu do bezcelowości tej emisji ? To nie powinno być bardzo drogie, można zrobić jakas zbiórkę na jakimś portalu przy deklaracji, że nie dogadamy się i nigdy nie wycofamy pozwu o anulowanie emisji to może wielu akcjonariuszy, których nie stać na pozew dorzuci się do zrzutki. Jeśli się uda unieważnić emisję to każdy coś zyska.
W obecnej sytuacji jeśli andrej dogada się z wszystkimi którzy wnieśli pozwy i oni je wycofają i upłynie czas możliwy do zaskarżenia to jestesmu w d... Nawet jak będzie jakaś niezależna wycena to ilośc akcji się znacznie zwiększyła. Kluczowe do wszystkiego jest unieważnienie tej emisji.
Druga możliwość to możemy policzyć ilu nas jest i zobaczyć czy na bankierze nie zbierze się xx osób które mogą opłacić pozew np. w zależności od posiadanych akcji. Proponuję wystawić w arkuszu po 77,7 albo 66,6 jakaś nietypowa cena zobaczymy ile akcji, ile kosztuje pozew i jakei to by były ew. opłaty.
Jak cos jestem pierwszy :) nawet moge znaczaco wesprzeć ten projekt. Kwestia znslezienia kancelarii ktora dzwignie ten temat i w sposob przejrzysty poprowadzi te działania
Można popytać o koszty widziałem jedną która wydawała opinie o tym że kernel nie działą zgodnie z prawem i działała chyba na rynku europejskim poszukam w weekend był artykuł cytowany na bankierze, że można było ten delisting zatrzymać i poparcie prawem europejskim .
może też ktoś wie jakie są wyszukiwarki spraw sądowych w luksemburgu i znajdzie kancelarie które reprezentują kogoś z tych 8 pozwów i może być opłacalne uderzyć do którejś z nich to w koncu taka sama sprawa.
Januszku nikt tutaj nic nie obiecuje kazdy jest swiadomy ryzyka. Sprawy moga sie ciagnac latami.bGlownym czynnikiem ryzyka jest tutaj wojna. Jezeli sie skonczy to kernel sila rzeczy bedzie wiecej warty
Gdyby doszło do squezzu i inwestorzy postanowili walczyc o lepszą cenę mogę podesłac kancelarię ktora by zgodziła sie to udzwignąć. Zrobiłem juz rozeznanie ma przyszłość.