Zastanawiam się dlaczego taki CEDC spółka która generuje straty, wycena rynkowa przewyższa prawie dwa razy księgową rośnie sobie jak na drożdżach a nasza AMBRA ledwie drgnęła w górę i osiągnęła oszałamiający poziom 0,3 wk. Myślę że dzieje się tak ponieważ non stop pojawiają się frajerzy chętni do sprzedaży za śmieszne pieniądze! Nie wiem skąd się takie człowieki biorą jak np. ten który dziś na zamknięciu sprzedał pkc-em 7500 szt.po lewym słupie. Mam nadzieję że w końcu buractwo się wysprzeda i mądrzy ludzie pozwolą spółce urosnąć na godziwy poziom, czego sobie i innym akcjonariuszom Ambry życzę!!
tez mam trochę akcji tej spółki i zastanawia mnie czy tak wielu gra tu dt czy jakaś inna cholera powstrzymuje wzrosty bo zachowanie kursu jest faktycznie dziwne. Ktoś dziś wystawił zlecenie sprzedaży bodajże 27k i towarzystwo strasznie wystraszone. Gdyby chciał sprzedać to by to zrobił w inny sposób np z ukrytego, a tak to całkowicie powstrzymał ruch na spółce no ale może komuś na tym zależy.
każdy kto jest na ambrze od dłuższego czasu miał okazje nieraz oglądać te zagrywki. zbijanie kursu w końcówce na poziomie 2,3 trwało po kilka sesji z rzędu. widzę dwa wyjaśnienia; albo ktoś grubszy chce się zapakować i trzyma kurs licząc na korekte wigu z promocją, albo niewydarzeni daytraderzy, którzy notorycznie tracą. gdyby ktoś sprzedawał papier mógłby go bez problemu oddać na wyższych poziomach. zobaczymy, ja oczywiście trzymam juz trzeci miesiąc i nie puszczę prędko...
jesli chodzi o cedc to spółka jest notowana na nasdaq. spada więc jak i rosnie w jankeskim stylu, po kilkanaście %.często jak ameryka rusza tam gra automat do konca naszej sesji. miałem przyjemność zarobić tam piekne pieniądze, ale przeraziło mnie tempo wzrostów i zrealizowałem zysk, a szkoda... odważnym i sprytnym graczom da jeszcze zarobić, ale wolę spokojniejszy zysk na ambrze. cierpliwosci pit, podobnie marudzili na 2,3 i cierpliwi sie doczekali. pozdrawiam
Eee tam.
Wystarczy spojrzeć na wykres. Idzie z oparciem na średniej.
Wyjście na górę dzisiaj albo w ciągu kilku najbliższych dni.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CEDC to zupełnie inna bajka. Mieli spore inwestycje dlatego taki zysk.
A mi się wydaje (tak jak pit-owi), że Ambrą cały czas bawią się dzieciaki... Zobaczcie na obroty 200,400,600 tysiaków - albo 50,100,150 tysi akcji. Tutaj trzeba zaczekać na kogoś, kto dojdzie z poważnych graczy albo jakiś fundusz. Pewnie, że perspektywy są, branża w Polsce rozwojowa, oni są liderem rynku, itd. ale na ruchach dzieciaków możemy tylko na ciastko zarobić. My Spartanie czekamy na WK. To i tak łagodna wycena dla AMBRY. Powiem tylko tyle, że słychać tu i ówdzie, że zbierają kasę na duże zakupy... POWODZENIA i do zobaczenia na szczycie ...