• SII do Trybunału. Autor: ~wmk [83.16.45.*]
    SII chce zmian w przepisach o przymusowym wykupie. Skarga trafiła do Trybunału Konstytucyjnego
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~zainteresowany [79.184.237.*]
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~Gruby [5.173.28.*]
    Macie dowód na pozorowane działania waszego Porozumienia. Mieli szansę dołączyć i realnie wspomóc Wniosek popierany przez SII. Co zrobili? Ano.. Jajco.!
    Ja wsparłem merytorycznie, gdyż od dawna wiadomo że wybór Audytora przez Akcjonariusza większościowego jest wadliwym rozwiązaniem, podobnie jak przepisy o Rewidencie d/s nadzwyczajnych.! Jednak sponsoring stawia warunki...i wymaga.
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~LosAngeles [31.61.245.*]
    Co ty bredzisz ~Gruby?
    Jest wniosek o uznanie niekonstytucyjnosci przepisów dot. ustalania ceny minimalnej wykupu przymusowego, opartej o średnią z 3 i 6 miesięcy notowań na rynku kapitalowym. Wnioskodawca (słusznie) twierdzi, że tak ustalona cena wykupu przymusowego nie jest zazwyczaj adekwatna do wartości tych akcji i daje wuekszosciowemu możliwość zbijania ceny wykupu (jak choćby poprzez wpływanie na kurs - np. poprzez pogorszenie polityki informacyjnej, czy relacji z inwestorami).
    Nie ma tam nic o niekonstytucyjnosci przepisów dot. audytorów, czy rewidentów, więcej tam jest postulat powolywania biegłych do wyceny wartości akcji, tak aby wywlaszczenie (jaki jest wykup przymusowy) odbyło się zgodnie z konstytucyją, czyli odszkodowaniem odpowiadający wartości wywlaszczanego majątku.
    Jak mogłeś tamten wniosek wesprzeć merytorycznie, jak zupełnie nie wiesz/nie rozumiesz czego dotyczy?...
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~Gruby [5.173.31.*]
    Słuchaj, ja nie jestem od wykładów. Wiem o czym był Wniosek o niekonstytucyjności co przypominasz. Chodziło o uzupełnienie go o także niekonstytucyjne zapisy dot. wyboru Audytora przez Akcjonariusza większościowego. Niekonstytucyjne jest oddanie tego narzędzia osobie i tak decydującej o wszystkim w spółce. Podobnie jak ustalanie obecnie ceny wykupu przymusowego. Podobnie jest z Rewidentem d/s szczególnych. Nie widzicie tego? Podobają się wam regulacje w tych obszarach?
    To gratuluję poczucia humoru.
    Można było zareagować i uzupełnić Wniosek.
    Ale widocznie nie było zlecenia..
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~LosAngeles [31.61.249.*]
    Merytoryczny Grubasku, jakież to konkretnie przepisy o audytorze, czy rewidencie ds szczegolnych, z jaką normą konstytucyjną kolidują? Podaj numery artykułów z konkretnych ustaw, które chciałbyś skarżyć do Trybunału Konstytucyjnego i daj krótkie merytoryczne uzasadnienie wskazując przepisy Konstytucji, które są łamane.
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~Gruby [5.173.176.*]
    Z perspektywy Los Angeles to wygląda komfortowo, podobnie jak z ul. Pańskiej. Jeśli pan Piotr Szczęsny znalazł przepisy sprzeczne z Konstytucją, to dlaczego PAE tego nie znalazło, dlatego żądanie podobnych ode mnie jest śmieszne.
    Także brak wiedzy na czym polega różnica w procesach cywilnych i karnych nie wróży dobrze akcjonariuszom mniejszościowym, o czym przekonują się od tyłu lat. To że głupków w Polsce mamy to widzimy na codzień. Ja piszę do tych mądrzejszych wierząc, że jest ich więcej.
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~LosAngeles [31.61.254.*]
    Dostałeś Grubasku szansę, żeby merytorycznie się wypowiedzieć i wskazać, które przepisy dot. audytora, lub rewidenta ds szczegolnych są Twoim zdaniem
    ( i dlaczego) sprzeczne z Konstytucją. Twoja odpowiedź nie ma żadnej merytorycznej wartości. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że jesteś ignorantem w tej sprawie. Nie masz pojęcia o czym piszesz. Bredziłeś coś o niekonstytucyjnosci przepisów dotyczących audytora i rewidenta ds szczegolnych, a zapytany o konkrety nie umiesz odpowiedzieć. Za to zmieniasz temat pytając czemu PAE nie wystąpiło/nie przyłączyło się w sprawie zaskarzonych przepisów o cenie minimalnej wykupu przymusowego. To pytanie tylko potwierdza Twoją ignorancję, wskazując, że nie wiesz / nie potrafisz zrozumieć, że
    zaskarzone do Trybunału przepisy nie mają zastosowania do sytuacji akcjonariuszy mniejszościowych spółki Elektrim, gdyż spółka Elektrim nie jest notowania na GPW.
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~Gruby [94.254.168.*]
    Akcjonariuszy mniejszościowych mniej interesuje moje ignoranctwo, za to bardziej znikanie majątku ich spółki, przy pozorowanych działaniach ich Porozumienia. Sami muszą ocenić realne efekty ich działań oraz zdecydować
    czy wystarczą im pytania na WZA i czekanie aż filantrop ich oskubie do końca. Nawet jak światło będzie zgaszone Porozumienie zada wiele pytań, tylko komu? Szanujcie i wspierajcie inicjatywy i pracę pojedyńczych akcjonariuszy jeśli chcą coś robić pozastandardowo. Jednocześnie gońcie takich jak wyżej którzy hamują takie działania.
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~LosAngeles [109.206.206.*]
    Grubasku, Twoje ignoranckie zarzuty względem PAE sa w kręgu zainteresowań nas, akcjonariuszy mniejszościowych bo to my tworzymy PAE. Po prostu przeproś, że w swojej ignorancji rzucasz bezpodstawnie zarzuty. Tyle wystarczy. No chyba, że nie jesteś ignorantem, tylko świadomie i bezczelnie próbujesz manipulować akcjonariuszami mniejszościowych, wymyślając wyimaginowane i bezpodstawne zarzuty, aby osłabić PAE. Jeżeli jesteś takim bezczelnym manipulatorem, tym gorzej. Jeżeli to tylko ignorancja, wystarczy słowo "przepraszam".
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~Gruby [94.254.168.*]
    Przekaż akcjonariuszom radosną informację o osiągnięciach Porozumienia zamiast się zajmować moją osobą. Ataki na słowa krytyki nie zmieniają na korzyść sytuacji akcjonariuszy mniejszościowych natomiast są próbą wyciszania tematu. Czekamy na osiągnięcia. Zadawanie pytań na WZA raz na rok jest tego najlepszym dowodem.
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~Góral [93.159.180.*]
    "Jeśli pan Piotr Szczęsny znalazł przepisy sprzeczne z Konstytucją, to dlaczego PAE tego nie znalazło"............
    Gruby ma rację PAE zaniedbało ten temat - lista zaniedbań PAE jest zdecydowanie dłuższa - PAE nie wspiera prób rozwiązania hipotezy Riemana, nie angażuje się w ochronę gejów i lesbijek, nie wspiera aborcji, nie broni dzieci nienarodzonych, nie broni wartości katolickich, mniejszości narodowych, nie walczy z globalnym ociepleniem, nie wspiera tych co walczą z głodem w Afryce, nie walczy z imperialną Rosją, nie broni Palestyńczykow mordowanych przez Izrael itd.itp.
    Gruby w każdym z tych tematów dał merytoryczne wsparcie, a PAE nic... Merytoryczny do bólu Grubas powinien stać się głosem sumienia każdego członka PAE...
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~ele [188.146.110.*]
    Jesteś tak mądry jak Twój rewident ds. nadzwyczajnych.
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~1234 [5.173.149.*]
    Krytyka jest ważna bo ukazuje prawdę a że w Elektrimie mamy pozorowanie to fakt tu każdy ma swoje zadanie do wykonania
  • Re: SII do Trybunału. Autor: ~ele [188.146.110.*]
    No to jeszcze proszę napisz o pozorowanych działaniach pae
[x]
ELEKTRIM -11,88% 6,01 2008-01-10 16:29:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.