Chyba każdy inwestor na forum i nie tylko zdaje sobie jak ważny jest certyfikat Vcast na EU . W związku z tym ,że komu jak komu ale tym szumowiną co publikują rekomendacje naszej perełki nie wierzę ani trochę i uważam ,że cert będzie w 3Q, a info powielane przez pachołków tego biura ma jedno na celu.......:):):) Ciekawy jestem waszej opini w powyższym temacie:)
Dnia 2024-07-03 o godz. 18:04 ~piracik33 napisał(a): > Chyba każdy inwestor na forum i nie tylko zdaje sobie jak ważny jest certyfikat Vcast na EU . > W związku z tym ,że komu jak komu ale tym szumowiną co publikują rekomendacje naszej perełki nie wierzę ani trochę i uważam ,że cert będzie w 3Q, a info powielane przez pachołków tego biura ma jedno na celu.......:):):) > Ciekawy jestem waszej opini w powyższym temacie:)
Skoro pytasz, to subiektywnie odpowiem: moim zdaniem koniec roku, może później. Gdyby miało być szybciej - rynek by to już wyceniał, bo rynek wycenia przyszłość.
Ale - kto wie, kto wie. Może rynek zostanie zaskoczony :), pytanie w którą stronę :)
Nie twierdze, że tak nie będzie ale jednak obstaje przy 3 Q. Co oczywiście nie zmienia faktu ,że procedura rozpoczęcia certyfikacji w USA będzie nie zmieniona czyli koniec tego roku jak informowała spółka. Każdy szanujący się inwestor tego waloru wie ,że prawdziwe przychody zaczną się w 2025r i to już od wyników za 1Q. A czy pójdzie na 24 czy na 40 to naprawdę jest dla mnie mało istotne bo tutaj'' prawdziwe pieniądze'' zaczną się w 2025r a teraz niech osoby pokroju Laser1 czy DD zabijają się i kompromitują o kilka % w tą czy tą ,żeby zarobić na wczasy w REWALU")
Dlaczego za wszelką cenę chcesz pokazać jak nisko można upaść..? PO co to robisz? Już ci pisałem wielokrotnie, nie podoba się spółka ,sprzedaj i odkupisz dużo taniej.... Ja tu widzę mega potencjał i dlatego inwestuje a te wasze strachy na lachy mnie śmieszą. Nigdzie mi się nie śpieszy:)
Nikt nikogo do niczego nie zmusza, ale jedno mnie cieszy. Z osoby piszącej wyważone posty stałeś się osobą która spadła bardzo nisko w jakości co świadczy o Twojej desperacji:):):)
Jasne, nie wierzycie Ipopemie w części w której napisali że Vcast najprędzej w IV kwartale ale wierzcie w ich wycenę.
Nawet nie wiem jak Cię nazwać.
Za to napiszę prawdę.
Sądzę że Ipopema wie trochę więcej i dlatego to napisała. Tak więc Vcast najszybciej na koniec roku lub później. A potem jeszcze kilka lat (dwa, lub trzy) żeby dopuścić na rynek USA.
Ludzie myślcie a nie czytajcie naganiaczy.
Ani razu to co pisały te ........ się nie sprawdziło ....ja ich czytam odwrotnie i ten wątek udowodni ,że te rzekome RECO było nic innego jak manipulacją która będzie prędzej czy później badana..... To ci mogę obiecać.... Człowieku skoro piszesz takie teksty to po co kupowałeś po 28 i to ogłosiłeś 2 dni temu......:):):)
Nawet certu w tym roku nie będzie.....:) Ty to masz tupet ,serio.ZERO kręgosłupa moralnego....Znaczy się wy :)
A wczoraj pisałeś ,że nie dokupiłeś wszystkiego po 28zł......:):):) No geniusz inwestycyjny normalnie. Spółka która nie ma przyszłości w najbliższym czasie a TY kupujesz już po komunikacie a na następny dzięń piszesz takiego posta......:):):)
Nie wiem kto jest wiekszym ASem wedel ,ty czy dd....A może to jedna osoba bo teakie same głupoty pisze::)
Zobaczymy kiedy będzie cert w 3Q czy następnym roku jak piszesz::)
Trzeba by zapytac zarzad, a oni milcza jak zakleci. Z tymi klientami tez cisza. Moze ipopema jako instytucja ma lepsze dojscie do infa. My to mozemy jedynie spekulowac w ciemno
Taak ipopema ma tak dobre dojścia do infa jak przy nietrafionych prognozach co do przychodów z IDTFóW czy łącznych przychodów za pierwszy kwartał. Analitycy są dobrzy w szacowaniu wartości spółki na bazie raportów czy wielkości rynku, czyli w skrócie w ramach bazowania na twardych danych i przeszłości. W analizowaniu przyszłości mają taka samą wiedzę co my, czyli żadną i takie są fakty, czy się to komuś podoba czy nie, szczególnie w tak abstrakcyjnym zakresie jakim jest certyfikacja. Ich wróżenia o vcascie w 4 kwartale nie są poparte żadnym wyjaśnieniem i nie mają poparcia w żadnych danych, więc tak też trzeba to traktować - jako zwykłe wróżenie z fusów. No chyba, że ktoś myśli, że ipopema ma specjalną linię do instytucji certyfikującej lub zarządu, którzy z lekką ręką przekazują informacje niejawne. Osobiście skłaniam się, że cert będzie w tym kwartale i to szybciej niż później, ale chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego tak uważam, skoro leser i reszta nie wymagają tego od ipo.
Ty to masz nawalone. Emisja pod co?
A nawet jak by miała być emisja to podbitka do 50zl pod wyjście. Więc tak czy tak twoj nagon jest zenujaco slaby:):))")
Jak zawsze zreszta
Geniuszu inwestycyjny a może nam wszystkim wytlumaczysz pod co ma byc ta emisja.....:)
Dziwi mnie ze moderator moje posty odnosnie Ipopema kasue kazde zgodne z regulating a twoje nie...scandal.
Powiedz mi czy znasz jakiegoś szanującego się inwestora który powierza swoje pieniądze na podstawie rekomendacji biur maklerskich? Bo ja nie. A wręcz przeciwnie. Nie wspomnę juz ze Ipopema to biuro o bardzo złej reputacji w środowisku słynące z ......( tutaj muszę zrobić przerwe bo moderator usunie).
Pomijając to co napisałeś właśnie ten wątek jest po to żeby pokazać jak to biuro manipuluje informacjami.
Co do drugiej części wypowiedzi to uważam że zarzad się nie odzywa bo nie ma takiej potrzeby skoro opóźnienie bedzie nie duże to raz a dwa nie ma bezposredniego wplywu na proces certyfikacji.
Pożyjemy, zobaczymy.
Jak pod co emisja? Zobacz stan gotówki, ile firma potrzebuje kwartalnie, dorzuć do tego 3mln USD, sprawdź przedłużające się certyfikowanie w EU, o Stanach nie wspomnę, brak kontraktów w tym roku w USA, minus za cały 2024, 2025 może, może na 0.
Człowieku my wiemy ,że lubisz sam ze sobą pisać ale nie musisz tego tak jawnie rozbić..... To co napisałeś to jest pobożne twoje życzenie. Przypomnij sobie co mówił prezes na spotkaniu z inwestorami nt dywidendy i dlaczego nie planują w najbliższych latach, plus espi nie tak dawno nie wspomnę już raportach.....
Człowieku jak daleko się posuniesz?
A ja się pytam gdzie jest MODERATOR jak pisze odnośnie biura maklerskiego i rekomendacji to jestem notorycznie usuwany. Jak pionek tego biura specjalnie wprowadza w błąd co może mieć wpływ na kurs pisząc nieprawdę nie reaguje!!! Gdzie jest regulamin?. Raportuje każdy taki przypadek bo to już jest przesada
To Ty przypomnij ile kasy spółka miała a ile z tego zostało. I nie pisz o regulaminie bo jak ktoś go dokładnie przeczytać to nic tu nie napiszesz a wszystkie Twoje kłamstwa będą usuwane.
Poczytaj dobrze raport niedo....rozwiju.... A gorszego raportu kwartalnego juz nie bedzie plus ostatnie espi. Manipulować to ty mozesz Laser1 a nie nami
Będą na bank na minusie. Manipulancie odpuść sobie przecież nie ma co tu siedzieć beznadziejna spółka. Co Ty tu człowieku cały czas robisz ???? Walisz w złamanego Ch…