• ergis słabiutki.... Autor: ~prawda [89.229.27.*]
    ..... i na dodatek ten dług...
    sam się nie spłaci!!!
  • Re: ergis słabiutki.... Autor: ~ergis [83.14.126.*]
    byłoby fajnie żeby spadł do 1,8 ale niestety nie jest to mozliwe.Chociaż do 2,2 to bym sie cieszył.Niestety tacy jak ty nie mają akcji ,które chetnie bym przejął ale po 2,4 nie zapłace więc będzie faktycznie kiszonka
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.53.162.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.53.162.*]
  • Re: ergis słabiutki.... Autor: ~oles [77.91.50.*]
    jak czytam takich niezdecydowanych to od razu przypomina mi sie slawny redaktor wieszczacy 0,6 zl i jego kompan... jakis tam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.72.34.*]
  • Re: ergis słabiutki.... Autor: ~paaulinka [83.238.233.*]
    Tak,jakoś znikęli z forum redaktor,i newcommer,którzy w jakimś stopniu przyczynili się do takiego zdołowania spółki.Nawet ja miałam wątpliwości co do przyszłości Ergisa,gdy spadł do 1,2,i dalej nie było popytu.Tym bardziej ,że ewidentnie posiadali specjalistyczna wiedzę - myślę,że byli (są) pracownikami któregoś z odziału,i mają o cos żal do pracodawcy.A co do kursu ,to myślę,że teraz juz może być tylko lepiej.Walor aktualnie odpoczywa po ponad 100% wzroście od dołka.Ale wybicie (myslę,że wgórę) może nastąpić w kazdej chwili.Podstawy fundamentalne są.A na wyższych poziomach i obroty się pojawią.Pozdrawiam
  • Re: ergis słabiutki.... Autor: ~cichy [83.12.169.*]
    Masz rację Paulinko, czarni wizjonerzy odeszli albo ich zwolnili i od razu zysk się potroił :))Na pewno byli związani z Wąbrzeznem, ponieważ tylko o nim sie wypowiadali ale zapomnieli, że spółka ma jeszcze 5 innych zakładów, nowoczesnych i dobrze zorganizowanych. Ale czasem osobiste frustracje są takie jak u tych dwóch Panów, bo nie wierzę, że mieli jakieś akcje. Ich opinie służyły tylko i wyłącznie na zbicie kursu a najchętniej, żeby spółka upadła. Na szczęście nie mieli chyba większego wpływu na zarządzanie. A spółka jak widać radzi sobie znakomicie w tym kryzysie i jestem pewien, że wynik za I półrocze będzie super. Pozdrawiam.
  • Re: ergis słabiutki.... Autor: oles... [77.91.63.*]
    no cóż prawda jest taka ze spółka wygląda bardziej niż okazale, ale to chyba spowodowane jest wcześniejsza przecena, zł nadal jest słaba co znacznie polepsza wyniki firmy a ostatnie informacje tylko potwierdzają, że maja zamówienia i radzą sobie dobrze. Nie wypowiadałem się wcześniej zbyt mocno bo im ciszej tym lepiej, ale widzę ze jesteśmy na dobrej drodze i ciesze się tylko z tego ze nie sprzedałem na dołku kiedy to już dostawałem palpitacji serca bo mam tu 30% zaangażowane.
    Pozdrawiam wytrwałych bo czasy były naprawdę ciężkie
    Będzie dobrze bo juz nikomu nie zalezy na dołowaniu kursu.Czasami pojawiaja się duze zlecenia ale tylko zeby postraszyć ale to nic nie daje bo jakos nikt nie chce oddawać.A ja kupiłbym jeszcze sporo jakby mi ktos oddał po 2,6
  • Re: ergis słabiutki.... Autor: redaktor [83.14.170.*]
    Nigdy nie naganiałem na spadki - przedstawiałem tylko moją ocenę ERGISA.
    Ocena ta się zresztą niewiele zmieniła, dlatego dziwię się co poniektórym, że zamiast wykorzystać tą niewiarygodną zwyżkę ceny na pozbycie się akcji ERGISa (z mniejszą stratą) upierają się dalej przy swoim błędnym wyborze.
    PS.
    Porozmawiamy w październiku.
    Fajnie ,ze sie w końcu odezwałeś bo brakowało tu ciebie jak były wzrosty.A czemu w pazdzierniku co sie wtedy ma wydarzyć moze tak przybliżysz sprawę.
    A swoją drogą czemu nie odzywałeś się jak ergis rósł od 1,2 mimo,ze wszyscy cie wywolywali.
  • Re: ergis słabiutki.... Autor: ~nowy [83.14.126.*]
    No chyba że redaktor znowu wysadzi transformator albo planuje nową dywersje.Tak przy okazji jak znowu wybuchnie transformator to warto sprawdzić redaktora czy on nie maczał w tym palców:)
    redaktor Ty się już lepiej nie wypowiadaj bo z tak nie trafiona prognoza to się dawno nie spotkałem.
    O jakich wzrostach na ERGISie mówicie ? Czyżbym coś przeoczył ?
    Przecież dzisiejsza cena to tylko małe odreagowanie dużych spadków.
    Nadal obstawiam cenę poniżej 1 zł/akcja.
    Redaktorze a co się ma wydazyć że akurat w pazdzierniku ma byc taka zwałka na ergisie?
    Niezłe odreagowanie-powyżej rynku od 2 lat.Ciekawe rzeczy mówisz ej redaktor chybamasz ciężżżżżżżżżżżżżki uraz do tej spółki
    dla mnie to nawet możesz obstawiać cenę poniżej 0,01
    Zakładam, że w październiku będzie apogeum spadków na giełdzie, a ERGIS jako papier nad wyraz podatny na spadki - osiągnie swoje minimum.
    Dzięki za odpowiedź bo to w końcu konkret a nie piepszenie szkoda że wcześniej tak nie dyskutowałeś.
    A co sądzisz redaktorze o dwóch innych spółkach tj.kopex i bph
    To dobre firmy, co nie znaczy, że będziesz usatysfakcjonowany ich ceną. Ale firmy dobre. Szczególnie w dłuższej perspektywie.
  • Re: ergis słabiutki.... Autor: ~cywil [83.12.169.*]
    Moim zdaniem po publikacji wyników za I półrocze, kurs powinien się zbliżyć do 4 zł. Ciekawe co wtedy powie szanowny Redaktor :)
  • Re: ergis słabiutki.... Autor: slonce_karpat [83.4.129.*]
    redaktor nic nie powie...on jest takim analitykiem jak ja Rumunem...;)... ma chłop taką pasję....
[x]
ERGIS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.