Głupi by był gdyby inwestował na podstawie bzdur z bankierka, ale z drugiej strony warto się zastanowić czyje bzdury są bezpieczniejsze. Czy realna ocena, czy bajki o kosmosie już. Ja realnie oceniam że radość długo nie potrwa. Tak jak i realnie oceniam że spółka będzie w innym miejscu. I obie oceny są realne.
A wiesz co robią teraz trolle które w ostatnim czasie naganiały na spadki?
I czemu są dziś cicho?
Bo albo sprzedają albo czekają na moment na sprzedaż.
I potem znowu będą pracować na spadki.
A może dziwne ale moje realne podejcie i ocena sytuacji na teraz trochę może im przeszkadzać w podbitce pod wywalenie.
Dnia 2024-07-01 o godz. 10:21 ~Ihaaaaa napisał(a): > Leser jak ktoś ma akcje to nie zniechęca takimi postami obawiam się że pozbyles się papieru
Czyli z Twoich słów wynika, że wszyscy ci którzy piszą pozytywnie zachęcają do kupna akcji, tak? a bierzesz w ogóle pod uwagę taki scenariusz, że ktoś na forum inwestycyjnym pisze coś na zasadzie oceny spółki (czy pod względem AF czy AT) nie mając na celu naganianie w jedną bądź druga stronę? Serio każdy post tutaj jest naganianiem w jedną bądź druga stronę i jest postem INTERESOWNYM?
Idąc Twoim tokiem myślenia masz akcje (choć gdzieś tam pisałeś że sprzedałeś, ale z tego co piszesz wnoskuję już odkupiłeś) i teraz chcesz żeby ktoś kupował, tak?
a może jesteś jednak tą jaskółką, która jednak pisze nie mając na celu naganianie?
Dnia 2024-07-01 o godz. 10:53 ~Ihaaaaa napisał(a): > Jaka tutaj ocena?? Że odczytają "dokładnie" komunikat i spadnie???? Czyli wcześniej czytali niedokładnie?
przeczytaj dokładnie co napisałem, jeżeli już mamy prowadzić jakąś rozmowę, Odniosłem się do tego:
"jak ktoś ma akcje to nie zniechęca takimi postami"
Ja tylko realnie oceniam sytuację i wolę spokojny poparty wynikami wzrost niż chwilę radości po bajkach.
Widziałeś zapewne niepewność z ostatniego tygodnia odnośnie certyfikacji. Teraz mamy chwilę radości po wycenie która nic nie zmieniła bo co to złotówka w te, czy we wte. A temat który interesował wszystkich w ostatnich dniach powróci i będzie paliwem do spadków jak okaże się że jest opóźnienie pół roku.
Z czystym sumieniem wkleiłem ten sam temat co 5 miesięcy temu....:):):)
Człowieczku czy Ty oprócz pisania negatywów i podburzania inwestorów potrafisz napisać coś normalnego, pozytywnego? Jakim to trzeba być ignorantem żeby ciągle pisać o 20zł czy spadającym kursie lub jak dzisiaj . Wydaję mi się że ci kółeczko nie pykło ,sprzedałeś w piątek licząc ze skoro nie ma certa dokupisz taniej i to dużo. Ale takich cwaniaczków jak TY jest wielu a zbieracze już nie pozwolą sobie na strate akcji. Teraz wskoczya na wyższy poziom zbierania jak rok temu......:) No ale walcz bo zawsze poprawiasz mi humor swoim nagonem:)
Rakieta nie odpala a Ty dalej negujesz to co piszą mądrzejsi. Pamiętasz jak poprzednio wyśmiewałeś moje przewidywania dotyczące 24 złotych? A co było?
Podpowiem, bo kupowałem akcje po 24 z groszami. I teraz też tam wrócimy, zobaczysz.
Ty już mnie powinieneś przeprosić za to co wypisywałeś jak ostatnio spadało z 30 złotych. Ale to trzeba mieć trochę honoru żeby potrafić przyznać że ktoś miał rację.
Tak, napiszę jasno. W mojej ocenie kierunek na najbliższe tygodnie jest jeden. Powoli w dół.