Już tracę cierpliwość.
Myślałem że przynajmniej na dzień dywidendy będzie chociaż 33zł.
Wszystko jest dobrze a nie ma zainteresowania Astartą.
Obroty jak w warzywniaku czyli żadne.
Na co ludziska czekają z kupnem ? Na koniec wojny?
Naprawdę nie wiem dlaczego tak się dzieje.
Może mnie ktoś oświeci.
Fundusze wroca jak bedzei pokoj. Teraz tam jest ryzyko inwestycyjne, ktore nie pozwala ustawowo im inwestowac w ukraine, bo oni nie swaja kasa obracaja.
Moj scenariusz , Fundy będą wchodzic po 40 . Do 40 dociągną osoby z dużym kapitałem ale muszą mieć więcej zielonego światła z polityki. Będzie też moze moment kiedy drobni odzyskają kasę z kernela i dadzą ja tutaj. Pamiętaj że jest tez dużą grupą nazwiemy ja Think tankiem do spraw Ukrainy która nie wierzy w pozytywny koniec to np jest Zaor, który w różnych podkastach o tym mówił. To jest ten moment kiedy drobnica ma przewagę kupuc taniej chyba że jest coś o czym nie wiemy.
Tylko popatrz co zrobili ferexpo, uwalilali dobra dyw spółkę o , shorty ja obsiadły, co chwilę nowy dołek wybijało. A od 2 tyg cos jakby zaczęło się powolne zbieranie. Espi brak a rośnie , ja obstawiam że ktoś coś wie i że są jakieś negocjacje..myślę że Biden chce zamknąć sprawę przed wyborami. Izrael ma sprzedać 8 patriotów Usa dla Ukrainy. To wszystko są poszlaki ale warto byc czujnym. Ja obstawiam negocjacje i zabezpieczenie na maksa miliratarne Ukrainy gdyby Trump coś kombinował.
Może za bardzo naganiałeś a potrzeba było troszkę refleksji. Zresztą Twój mini pakiecik już zniknął z arkusza jakiś czas temu, a miał tam wisieć aż do 100 zł.
Co do Twojego pytania, jest wojna spółka podwyższonego ryzyka
Oczywiście że jestem świadoma i tak mam akcje ale to bezrefleksyjne naganianie "twardego" aż bije po oczach. A teraz nagle mięknie, łapy pod tyłek i siedzieć a jak ciśnienie skacze to znaczy że może jednak lepsza lokata
Zbyszek pisze : ,,Fundusze wroca jak bedzei pokoj. Teraz tam jest ryzyko inwestycyjne, ktore nie pozwala ustawowo im inwestowac w ukraine, bo oni nie swaja kasa obracaja "
Czyli co ? Według ciebie należy czekać do zimy lub dłużej aż skończy się wojna ?
Nikt tego wcześniej nie dźwignie ?
A spekulanci ( kolaże) ?
Marcelina - sądziłem że przed najważniejszą informacją jest dywidenda i jej zgarnięcie.
I to że wywinduje to kurs chociaż do 33-34zł.
Anulowałem nawet moje zlecenie i sądziłem że puszczę mój pakiet z zarobkiem i pogram na innych spółkach a za kilka miesięcy bliżej zimy odkupię Astartę.
Nie poszło na tyle do góry i nie udało mi się sprzedać.
Będę się musiał kisić tu chyba do końca roku albo i dłużej zamiast obracać na innych akcjach.
A mam pokaźny pakiet i szkoda że nie pracuje.
Dlatego jestem sfrustrowany.
A moje wcześniejsze niby według ciebie ,,naganianie" nie ma tu najmniejszego znaczenia i wpływu na kurs. Już to przerabiałem.
Do Marceliny.
Siedzę cicho już dosyć długo ( nie naganiam) i co ?
Kurs nadal jest w du...pie.
To forum nie ma wpływu na kurs.
Tu tylko można sobie wylać swoje flustracje .
Nie sprzedam swojego pakietu bo mam średnią 29zł i musiałbym sprzedać ze stratą a tego nie lubię.
Ale patrząc jak mi drożeją spółki które chciałem kupić a tu się kisi od dawna to mnie krew zalewa.
Taki Milkiland zdrożał w 1,5 miesiąca prawie 200% a tu jak zaczarowana spółka.
Nawet spekuła nie chce tu wyjść żeby to ruszyć. Widzę codziennie jak ludzie wywalają małe pakiety dołując kurs.
Prezes też przestał skupować.
Ja nie mam pojęcia dlaczego to nie rośnie ?
Jak długo jeszcze - rok czy dwa ?
Pójdzie w górę jak skończy się wojna, a kiedy to będzie nikt nie wie.
Ktoś wyrzuca pakiety po 29 a ktoś je kupuje. Widać więc, że są chętni za zakup, ale po co mają windować cenę, skoro mogą sobie na spokojnie odbierać pakiety akcji od niecierpliwych po niskiej cenie? Sam dokupuje regularnie po 28-30 i cieszę się że nie rośnie, bo dzięki temu kupię mogę więcej kupić w dobrej cenie.
Chyba już mamy odpowiedź na pytanie kiedy to pójdźie do góry. Jak wiemy dzisiaj był nieudany zamach na Trumpa a zamach ten tylko zwiększył bardzo mocno szansę na wygraną w wyborach prezydenckich . Przypominam tylko że Trump często powtarzał że jak zostanie prezydentem to wojna na Ukrainie skończy się w ciągu miesiąca.
Trump mówi wiele różnych rzeczy, często sprzecznych ze sobą. W mojej ocenie wybory w stanach nie mają większego wpływu na wynik wojny a co za tym idzie kurs spolki. W interesie USA jest żeby Ukraina wygrała tą wojnę, zarówno Trump jak I Biden w mojej ocenie będą kontynuować wsparcie wojskowe i finansowe Ukrainy.
Trump nie jest dobra opcja dla ruskich. Szczególnie po takim zamachu, wyszedł na twardziela i nie odpuść tez ruskim. Różnica jest taka że Biden jest bardziej asekuracyjny, Trump jest nieobliczalny. Z dwóch pomysłów jakie mu zaprezentują doradcy wybierze 3 i to na doplaczach.Natomiast czy sytuacja trochę nie zostanie wykorzystana żeby bujać kursem zobaczymy.
Dnia 2024-07-15 o godz. 08:43 ~F4 napisał(a): > Trump nie jest dobra opcja dla ruskich. Szczególnie po takim zamachu, wyszedł na twardziela i nie odpuść tez ruskim. Różnica jest taka że Biden jest bardziej asekuracyjny, Trump jest nieobliczalny. Z dwóch pomysłów jakie mu zaprezentują doradcy wybierze 3 i to na doplaczach.Natomiast czy sytuacja trochę nie zostanie wykorzystana żeby bujać kursem zobaczymy.
Na Ukrainie jest walka o strefę wpływów między Rosją a zachodem.
Rosja walczy o tereny gdzie przeważa procentowo ludność rosyjska i gdzie kiedyś we współpracy z Ukrainą zbudowali kopalnie, huty i zakłady przetwórczo - wydobywcze a także elektrownie atomowe.
Zachód walczy o swoje dobra i firmy ulokowane na Ukrainie gdzie też mnóstwo kasy zaiwestowali.
Jednym z powodów wojny jest też pewnie to że Ukraina otwarcie wnioskowała o wejście do NATO.
A Rosję strach objął że będzie miała wojska , sprzęt i technologię NATO przy swojej granicy. To tak jakby Meksyk zawarł sojusz wojskowy z Rosją i Rosja mogła tam rozmieścić rakiety ( przy granicy ze Stanami) wyobrażacie sobie to ?
Ja pamiętam Kubę co się działo jak Rosja chciała tam przywieźć swoje rakiety. Mało co nie doszło do wojny atomowej- Rosja odpuściła.
Nie to że bronię Rosji ale patrzę obiektywnie na całość bo media to wypaczają.
Straszą że Rosja nie zatrzyma się na zdobyciu Ukrainy i pójdzie dalej aby ciągnąć kasę z podatków obywateli i zbroić Ukrainę.
Ja np w to nie wierzę.
Rosja po wycofaniu swoich wojsk z byłych państw socjalistycznych miała czas kilkadziesiąt lat na to aby napadać na państwa bałkańskie, Polskę lub inne kraje i tego nie zrobiła. Dlaczego ? Bo to nie ich strefa wpływów i nie ma tam dużej liczby ludności rosyjskiej.
Pewnie też bała się NATO.
A teraz tak straszą wojną.
Ukraina powinna jak najszybciej dążyć do pokoju bo każdy dzień ( jak czytam) Rosja im zabiera nowe tereny i giną ludzie nic nie winni.
Jestem za pokojem.
To jak pisałem kombinują jak odebrać akcje I to na całym wigu. Poszukajcie sobie w necie wywiadów mieszkańców wsi koło Rzeszowa kto tam stacjonuje i na ile są Kontrakty zawarte. Tak podpowiem ze sobie żony i dzieciaki do Polski Sprowadzają a ceny nieruchomości i ziemi poszły w górę odwrotnie niż w reszcie kraju.