• Wystawianie zleceń po 100 PLN Autor: ~Tomasz13 [83.9.19.*]
    Wystawiłem swoje akcje na sprzedaż po 100 PLN z długim terminem sprzedaży.
    Tak samo zrobiłem z JSW, a precyzyjniej pisząc JSW mam wystawione od dawna, a na PGE zrobiłem to przed chwilą..
    Takie wystawienie akcji utrudnia życie funduszom, które spekulują na spółkach.
    Na liście krótkiej pozycji KNF nie ma co prawda PGE, ale do 0,5% nie ma obowiązku o podaniu danych do KNF.
    https://rss.knf.gov.pl/rss_pub/ 

• Re: Wystawianie zleceń po 100 PLN Autor: ~United_Street [31.60.8.*]
    Nowa Świecka Tradycja: Kto akcje ma i na sprzedaży ich nie oferuje, ten na siebie atak szorta tymi akcjami szykuje.
  • Re: Wystawianie zleceń po 100 PLN Autor: ~Leszcz [37.225.86.*]
    Jak wystawić bo mi zawsze odrzuca, czy dam bezterminowo, czy do końca roku? Serio pytam trzeba może coś jeszcze zaznaczyć? Są tam jeszcze pola :limit aktywacji, wielkość minimalna, wielkość utajona, trzeba coś tu wpisać żeby przyjęło?
  • Re: Wystawianie zleceń po 100 PLN Autor: ~Papaswiniec [95.130.4.*]
    Przestańcie powielać tę bzdurę, nikt be twojej zgody nie pożyczy akcji, a jeśli się zgodzisz to muszą ci za to zapłacić.
  • Re: Wystawianie zleceń po 100 PLN Autor: ~twojtatko [136.228.220.*]
    ej tomi, tomeczku, tomciu, ile ty masz lat? 12? musisz chyba jeszcze raz obejrzeć na netflixie dokument o gamestopie bo za pierwszym razem nie zrozumiałeś. Przed obejrzeniem tego dokumentu nie wiedział nawet co to short. Tomiii... weź już nie rób wstydu
  • Re: Wystawianie zleceń po 100 PLN Autor: ~Mak [212.160.172.*]
    Dnia 2024-07-02 o godz. 13:47 ~twojtatko napisał(a):
    > ej tomi, tomeczku, tomciu, ile ty masz lat? 12? musisz chyba jeszcze raz obejrzeć na netflixie dokument o gamestopie bo za pierwszym razem nie zrozumiałeś. Przed obejrzeniem tego dokumentu nie wiedział nawet co to short. Tomiii... weź już nie rób wstydu

twojtatko, musisz chłopcze jeszcze wiele się nauczyć. Myślisz, że zlecenia na kilka milionów akcji na JSW wystawili głupcy.

• Re: Wystawianie zleceń po 100 PLN Autor: ~rex [31.0.2.*]
    Dnia 2024-07-02 o godz. 10:28 ~Papaswiniec napisał(a):
    > Przestańcie powielać tę bzdurę, nikt be twojej zgody nie pożyczy akcji, a jeśli się zgodzisz to muszą ci za to zapłacić.

To nie bzdura to fakt, na JSW swietnie sie sprawdzilo, teraz czas utemperowac shorciarzy na innych spolkach....
    Kto ma akcje a nie chce ich na juz sprzedac to niech wystawia po 100 zl z terminem do konca roku...
    Jest nas tysiace drobnych, ale razem stanowimy powazna sile....
    Dzialamy a nie na forum narzekamy !!!!
  • Re: Wystawianie zleceń po 100 PLN Autor: ~wejo [188.146.121.*]
    lkrestowo pare razy do roku i tak robią czystki bez pytania i wszystkie zlecenia długie anulują, tylko zapomniałem kiedy
    więc trzeba pilnować aby ponownie wystawić longa
  • Re: Wystawianie zleceń po 100 PLN Autor: ~twojtatko [77.88.179.*]
    Dzielny tomasz, nieustraszony tom, on i jego koledzy z forum bankiera wystawili swoje akcje PGE za 100 złoty za sztukę z terminem ważności na zawsze. Wszystkie 168 akcji, które tomi i jego klika zebrała i wystawiła za bezcen sprawiły, że boty i algosy do tej pory grające przeciwko nim oszalały i dołączyły do tomasza! Goldman Sachs zapowiada odwet, na platformie X opublikował, że jednoczą się z Warrenem Buffetem przeciwko młodym wilką z Polski.
    Tia "młodym wilką". Ciekawe skąd takich "sratko" biorą.
  • Re: Wystawianie zleceń po 100 PLN Autor: sarad [109.107.2.*]
    Co ty wypisujesz?! W jakich biurach maklerskich składacie zlecenia?? Żaden makler nie ma prawa anulować zlecenia choćby najgłupszego, co najwyżej takie, które są powyżej/poniżej widełek nie są brane pod uwagę przy ustalaniu kursu otwarcia.
    Swoją drogą, sam jestem zaskoczony ilością zleceń powyżej 10 PLN.
    Mimo bredzenia ruskich trolli akcjonariusze wystawili dużo akcji.
    Najwięcej po 25 PLN.
    https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/PGE
  • Re: Wystawianie zleceń po 100 PLN Autor: ~akcjonariusz [31.60.157.*]
    Jeżeli w aplikacji nie chce przyjąć zlecenia po wysokiej cenie sprzedaży należy odznaczyć dodatkowe opcje sprzedaży jak np. podtrzymanie zlecenia.
    Jedynie na Energa miałem problem z dużym pakietem - wówczas rozbiłem go na klika mniejszych po ok. 1500-2000 szt.

Biura maklerskie zwykle "kasują" niezrealizowane zlecenia na koniec roku kalendarzowego, więc po nowym roku należy ponowić zlecenie sprzedaży = zablokowania akcji w obrocie maklerskim.

Zlecenie sprzedaży uniemożliwia biurom pożyczanie naszych akcji do tzw. krótkiej sprzedaży typu short.

W jedności siła !!!

• Re: Wystawianie zleceń po 100 PLN Autor: ~wejo [188.146.121.*]
    to są tylko cyfry (made up) a z nimi mozna wszystko jak nikt nie widzi
    sęk w tym że nie jesteśmy właścicielami tych akcji, mamy tylko do nich prawo
    to samo z pieniędzmi w banku, myślicie że są wasze, błąd wystarczy poczytac prawo bankowe, jak bank zbanrutuje to rozłoży ręce ipowie sorry ale nie mam żeby ci przelać lub wypłacic
    co innego gdyby akcje były imienne lub paierowe jak kiedyś wedy faktycznie wiesz co masz na ręku
[x]
PGE 0,73% 11,04 2025-10-23 17:02:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.