• Dywidenda Autor: ~HHS [104.28.64.*]
    I po dywidendzie
  • Re: Dywidenda Autor: ~MSP [37.248.223.*]
    W dywidendę to już i tak nie wierzyłem (tylko trochę się łudziłem) ale liczyłem, że ktoś się ujawni. Dalej nie rozumiem po co komu trzymanie takiej ilości akcji i nie robienie z tego tytułu żadnego pożytku?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Krzyssiek [89.64.25.*]
    Ktoś z otoczenia wlascicieli może skupił akcje do poziomu podprogowego na wypadek ujawnienia się innego akcjonariusza albo aby zmniejszyć FF. To tylko domysl, jak jest naprawdę nie wiem...
  • Re: Dywidenda Autor: ~MSP [37.248.223.*]
    To chyba jedyne sensowne wytłumaczenie.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Kloszard [5.173.192.*]
    I co dalej bedzie? Gnicie i zdjecie z banana za pol darmo?
  • Re: Dywidenda Autor: ~MSP [37.248.168.*]
    Wszystkie negatywne informacje już za nami. Niżej nie powinno już być. Teraz albo kiszenie albo powolne wzrosty.
  • Re: Dywidenda Autor: ~wisielec [147.161.249.*]
    na razie to kurs konsekwentnie zmierza ponizej 3 zl. gdzie zatrzymaja sie spadki?
  • Re: Dywidenda Autor: ~obserwator [31.60.157.*]
    Obecnie to widzę stałe skupowanie na poziomie 3,055 pln.
    Pytanie kto skupuje i co w tego się wykluje...?

• Re: Dywidenda Autor: ~akcjonariusz [31.60.156.*]
    W kolejnym dniu skup już jest parę groszy wyżej - sam się podstawiałem z koszykiem na 3,055 i pojedyncze akcje mi wpadały, dużych zleceni nie otwierało.
    Obecnie widzę taką samą akcję na poziomie 3,10 - ewidentnie widać jak ktoś podbiera od doły wszystko co się pojawia w arkuszu na sprzedaży i czyści arkusz od dolnych wartości.
    Jak wstawię większy pakiet na kupię, to chwilę później jestem o 0,05 pln przelicytowany żeby nie dać mi kupić, więc ktoś "czuwa" i zdejmuje po taniości...

• Re: Dywidenda Autor: ~wisielec [193.239.57.*]
    pewnie jeszcze bedzie okazja dobrac za 2,x
    czekam na to
  • Re: Dywidenda Autor: ~akcjonariusz [46.134.18.*]
    Nie widzę szans na takie tanie branie.
    Ja już bym się cieszył z 3,05 ale ciągle pusto w koszyku...

no na razie nie chca oddac, przyznaje, ale spokojnie zaczekam
    kiedys bylo mowione, ze spadnie do 2,2 i potem up
    musicie oddac, zeby moglo urosnac
  • Re: Dywidenda Autor: ~Jelonek [81.15.172.*]
    co teraz będzie?
    nic, arkusz jest bardzo plytki i niewielkim zleceniem mozna zwalic kurs tam, gdzie byl

bedzie zjazd ponizej 3 zl i dramat akcjonariuszy powieszonych na haku za 5-8 zl, bo przeciez ktos te akcje kupowal

za 2,2 bedzie mozna cos wziac i poczekac, moze jeszcze kiedys beda ubierac
  • Re: Dywidenda Autor: ~xyz [185.78.149.*]
    nic głupszego dawno nie przeczytałem nawet na bankierze
    juz niedlugo oddasz za 2,x
  • Re: Dywidenda Autor: ~MSP [178.37.167.*]
    Raczej nikt nie będzie sprzedawał po takich wartościach. Jeśli okaże się, że za drugi kwartał zarobili kolejne 5 milionów i jest kontynuacja zysków to będzie to mocna podstawa do wzrostów. A mogą się przecież pojawić jeszcze inne pozytywne informacje.
    nie znasz dnia ani godziny :) chociaz najprawdopodobniejsze wydaje mi sie zdjecie z gieldy z wezwaniem po 3,33 i uwlaszczenie na milijonach z ugody. no chyba ze pan radca zacznie cos kombinowac ze swoim kolega, to wtedy moze i zleca sie kuce zlaknione szybkiego zarobku, to bedzie okazja ich ubrac i uciec stad nareszcie :)
  • Re: Dywidenda Autor: ~młody [83.8.185.*]
    Jakie zdjęcie? A kto im odda akcje za 3 albo 4 zł a więcej nie dadzą.
    ktos odda
    ktos kupowal 4,99% akcji, byly rozne transakcje pakietowe poza gielda
    mysle ze tu duzo akcji jest w rekach takich osob
    jak przyjdzie co do czego, oddacie za 2,2
  • Re: Dywidenda Autor: ~MSP [37.248.220.*]
    Uważaa, że ktoś kto kupił prawie 5% akcji sprzeda je ze stratą? Z pewnością kupił je w jakimś celu i nie odda je tanio. Giełda czasem wymaga cierpliwości. Tutaj nie dzieje się przecież nic złego. Spółka ma kasę, lokuje środki, kwartalnie wykazuje niemałe zyski. Brakuje tylko 'reklamy' spółki - najlepiej poprzez serię dobrych informacji że strony Zarządu. I to wszystko. Każdy widzi, że jest to jedna z najbardziej niedowartościowanych spółek. Może to się niebawem zmieni? Ktoś kto kupił te 4,99% akcji raczej też w to wierzy...
  • Re: Dywidenda Autor: ~Inwestor [91.90.160.*]
    No i kiedy 2.xx ? Znawca hehehe
  • Re: Dywidenda Autor: ~Nowy [31.61.182.*]
    Szkoda
  • Re: Dywidenda Autor: ~akcjonariusz [31.61.170.*]
    Zbierają co się wysypie w arkuszu.
    Tyle, że praktycznie nie ma chętnych do oddawania na takim niskim pułapie - nawet przy 3,20 nie ma chętnych do oddawania.
    Czekamy cierpliwie na wyniki za półrocze...

• Re: Dywidenda Autor: ~Jaro [31.60.94.*]
    A kiedy wyniki za te półroczne
  • Re: Dywidenda Autor: ~akcjonariusz [31.61.170.*]
    Nawet w zakładkach Bankier`a na którym korespondujemy masz wszystkie informacje na temat danego waloru.
    Cytuję jawną informację z takiej zakładki o terminach na ten rok:

Zarząd Magna Polonia Spółka Akcyjna (Emitent, Spółka) zgodnie z brzmieniem z § 80 ust. 1 rozporządzenia z dnia 29 marca 2018 roku Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Rozporządzenie), wskazuje następujące terminy przekazywania raportów okresowych w 2024 roku:
    1. Raport roczny za 2023 rok – 22 kwietnia 2024 roku
    2. Skonsolidowany raport roczny za 2023 rok – 22 kwietnia 2024 roku
    3. Skonsolidowany raport kwartalny za I kwartał 2024 roku – 24 maja 2024 roku
    4. Skonsolidowany raport półroczny za I półrocze 2024 roku – 26 września 2024 roku
    5. Skonsolidowany raport kwartalny za III kwartał 2024 roku – 22 listopada 2024 roku

Emitent oświadcza, iż zgodnie z § 62 ust. 1 i 3 Rozporządzenia, nie będzie sporządzał odrębnego raportu kwartalnego za I i III kwartał 2024 roku oraz odrębnego raportu półrocznego za I półrocze 2024 roku, wymagane informacje i dane finansowe zostaną zawarte w raportach skonsolidowanych.

Emitent informuje ponadto, że zgodnie z § 79 ust. 2 Rozporządzenia nie będzie publikował skonsolidowanego raportu kwartalnego za II kwartał 2024 roku oraz za IV kwartał 2023 roku.
    musicie oddac, zeby uroslo
    do zobaczenia na 2,2
  • Re: Dywidenda Autor: ~MSP [37.248.220.*]
    W związku z coraz większą popularnością wykorzystywania sztucznej inteligencji - czekam na wieści z Optigisa w jaki sposób oni zamierzają wykorzystywać Al?
    zapytaj moze biskupa Krzysztofa Kostki, ktory ubral tu ludzi, wciskajac kit o 5-10-15
  • Re: Dywidenda Autor: ~MSP [37.248.171.*]
    Nie znam i nie interesuje mnie jakiś Kostka. Jeśli na ganiał na tekie wartości to wiele się nie pomylił. Kurs doszedł do 8 PLN, a jeśli nie byłoby ugody a wyrok wskazujący wygraną Magny to kto wie czy nie byłoby tych 15 PLN?
[x]
06MAGNA 0,00% 3,12 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.