To bardzo źle. PV i wiatraki są źródłem niestabilnym. Jak jest za duża produkcja to je wyłączają i nie płacą za nadmiar. Wysłałem do Zygmunta propozycję natychmiastowego przestawienia się na SMR, bloki po 300 MW, tańsze, bezpieczniejsze i szybsze w montażu. EJ po podłączeniu się nie odłącza od sieci jak EC !!! Jak kto ma lepsze wejścia to nich go przekona. Uwolni się od durnych polityków i państwowej PGE. PGE nie sobie wspiera kopaczy z bożej łaski. Nie chcę oby się Zygmunt smucił czy płakał jak Szymon z 2,50. Im szybciej podejmie decyzje tym lepiej.
Energii będzie brakowało, prywatni nie robią OZE, ile tych wyłączeń masz? a do tego są rekompensaty. Jeżeli obecna władza nie chce atomu, to nie ma co czekać na zmianę władzy, tylko uaktualniać plany rozwojowe. A w kolejnym wpisie dobrze jest napisane, ze do produkcji własnego wodoru będzie idealnie. Poza tym, czy przy naliczaniu godzinowym, jak będzie prąd kosztował parę groszy, to chyba lepiej wtedy produkować wodór, aniżeli wtedy, kiedy jest o wiele droższy. Nawet jak pójda w atom, to 10 lat? do tego czasu trzeba jakoś zarabiać.
Trzeba czekać. W drugim kwartale wiele osób wypada z limitu prądu i przuchodza duże Rachunki, bo po przekroczeniu 1500kwh cena prawie 700 zł.. także drugi kwartał powinien być bardzo dobry dla energetyki, tylko się uzbroić w cierpliwość. Ciekawe co później.
Wygląda to jak trzymanie kursu na dołku.. akumulacja? Aż ci co mają dość oddadzą papier, energetyka do góry poszła mocno a tutaj nic.
Zbili kurs to teraz będą go tutaj trzymali. Tak to niestety mu wygląda.
Traktować jak obligacje itp. Wrócić za rok I zobaczymy gdzie będzie kurs.
Na newagu też tak męczyli przy 18..oddalem po 19..a teraz gdzie jest kurs? I wiele podobnych.
Cierpliwości trzeba I tyle