Niestety nie bylem od poczatku, to co wychwyciłem to: - maja prawdopodobnie 3 klientów wiekszych od Barcleys z ktorymi aktualnie rozmawiaja - jeden z tych klientów jest w trakcie podpisywania umow - padlo stwierdzenie ze jest juz 13 na 14 podpisów także zakładam, że w perspektywie kilku dni, tygodni cos duzęgo opublikuja - beda dążyć do konwersji lejka na poziomie 30% - w tym roku zakladaja konserwatywnie 20% z uwagi na obietnice z przeszlości - chca zatrudnić pojedyncze osoby w USA - jedna osoba podnosci koszty spółki o ok 3% (takie kompetencje w USA sa bardzo drogie)
- mają wdrożonych kilkanaście pilotów u klientów na etapie pre-sale (dopiero potem idzie istotne zamówienie = ESPI). W podobnym modelu sprzedali w barclays. Oni w 2023 spróbowali, przekonali się i w IQ24 zamówili
W maju 2024 spółka informowała o otrzymaniu od Ally zamówienia określającego warunki przedłużenia o 3 lata współpracy o kontynuacji której Emitent informował w treści raportu bieżącego nr 11/2023 z dnia 30 czerwca 2023 r.
odp: Chodzi o opłatę maintance. Klienci niektórzy mają wynegocjowane cap na wzrost cen tej opłaty, a jeśli nie mają i ceny wzrosły o 44% to ta opłata rośnie odpowiednio.
To ja dołożę łyżkę dziegciu do tej beczki miodu. Moim zdaniem konferencja (a obejrzałem ją od deski do deski) bardzo słaba. Zero konkretów - nawet w kwestii tak oczywistej jak redystrybucja nowej emisji. Chyba wiedzieli do czego potrzebują pieniędzy, tymczasem nagle ta wiedza wyparowała. W mojej ocenie świadczy to o tym, że emisja była czysto płynnościowa i ostrożność w planowaniu tylko to potwierdza. Kompletnie zabrakło mi "kopa sprzedażowego", mieliśmy za to długi wykład o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą (lub odwrotnie).
Tak jak przypuszczałem ciekawego kontraktu w Q2 nie będzie - stąd nawijanie o "świętach". Czekamy teraz na konferencję wynikową po H1 - może będziemy mądrzejsi.
P.S. Byłem, jestem i będę w DW, nie zmienia to faktu, że konfa słaba.
Dnia 2024-06-25 o godz. 13:53 ~MikołajAlbinos napisał(a): > To ja dołożę łyżkę dziegciu do tej beczki miodu. Moim zdaniem konferencja (a obejrzałem ją od deski do deski) bardzo słaba. Zero konkretów - nawet w kwestii tak oczywistej jak redystrybucja nowej emisji. Chyba wiedzieli do czego potrzebują pieniędzy, tymczasem nagle ta wiedza wyparowała. W mojej ocenie świadczy to o tym, że emisja była czysto płynnościowa i ostrożność w planowaniu tylko to potwierdza. Kompletnie zabrakło mi "kopa sprzedażowego", mieliśmy za to długi wykład o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą (lub odwrotnie). > > Tak jak przypuszczałem ciekawego kontraktu w Q2 nie będzie - stąd nawijanie o "świętach". Czekamy teraz na konferencję wynikową po H1 - może będziemy mądrzejsi. > > P.S. > Byłem, jestem i będę w DW, nie zmienia to faktu, że konfa słaba.
Odniosłem dokładnie takie samo wrażenie, i jestem tym rozczarowany. W przeciwieństwie do Ciebie, akcje sprzedałem. Jeżeli będą konkrety oraz ich odzwierciedlenie w wynikach, ponownie kupię. Na ten moment spółka pozostaje do mojej obserwacji.
Muszę się z Wami zgodzić.....ale jest jedna sprawa, która mi się podobała.....DAT w odróżnienia od Palantira jest wdrożeniowo dużo łatwiejszy, tańszy i przyjazny użytkownikom.....Ja bym na miejscu Palantira po prostu ich kupił....
on tym też dziś była mowa. Dopuszczając DAT do wewnętrznego krwiobiegu danych każdy taki klient bierze na klatę ryzyko reputacyjne, operacyjne, biznesowe i bardziej niż koszt liczy się kto z tej daty przyszedł i prowadzi temat (jest twarzą spółki), skąd jest ta spółka, czy nie upadnie za miesiąc, kogo zatrudnia, kogo ma w akcjonariacie i przede wszystkim jakie ma referencje. To tak jak byś miał opiekunkę do noworodka z super referencjami ale z kazachstanu, która nic nie mówi po polsku ale ma taką rękę do dzieciaka twojego, że nic nie płacze, wszystko je, śpi kiedy trzeba i kupy strzela regularne. No zostawiłbyś jej świeżo urodzonego dzieciaka na kilka dni i wyjechał? Dlatego palentir (droga polka co ma wszystko w dupie i niewiele umie) jest bardzo istotną kontrpropozycją i na długo taką pozostanie
~namor odpowiada ~MikołajAlbinos2024-06-25 15:30IP 83.5.183.*
Dnia 2024-06-25 o godz. 13:53 ~MikołajAlbinos napisał(a):> To ja dołożę łyżkę dziegciu do tej beczki miodu. Moim zdaniem konferencja (a obejrzałem ją od deski do deski) bardzo słaba. Zero konkretów - nawet w kwestii tak oczywistej jak redystrybucja nowej emisji. Chyba wiedzieli do czego potrzebują pieniędzy, tymczasem nagle ta wiedza wyparowała. W mojej ocenie świadczy to o tym, że emisja była czysto płynnościowa i ostrożność w planowaniu tylko to potwierdza. Kompletnie zabrakło mi "kopa sprzedażowego", mieliśmy za to długi wykład o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą (lub odwrotnie). >> Tak jak przypuszczałem ciekawego kontraktu w Q2 nie będzie - stąd nawijanie o "świętach". Czekamy teraz na konferencję wynikową po H1 - może będziemy mądrzejsi.>> P.S.> Byłem, jestem i będę w DW, nie zmienia to faktu, że konfa słaba.Odniosłem dokładnie takie samo wrażenie, i jestem tym rozczarowany. W przeciwieństwie do Ciebie, akcje sprzedałem. Jeżeli będą konkrety oraz ich odzwierciedlenie w wynikach, ponownie kupię. Na ten moment spółka pozostaje do mojej obserwacji.
W zupełności się z tobą zgadzam.
~MikołajAlbinos odpowiada starywielb2024-06-25 13:53IP 213.134.171.*
To ja dołożę łyżkę dziegciu do tej beczki miodu. Moim zdaniem konferencja (a obejrzałem ją od deski do deski) bardzo słaba. Zero konkretów - nawet w kwestii tak oczywistej jak redystrybucja nowej emisji. Chyba wiedzieli do czego potrzebują pieniędzy, tymczasem nagle ta wiedza wyparowała. W mojej ocenie świadczy to o tym, że emisja była czysto płynnościowa i ostrożność w planowaniu tylko to potwierdza. Kompletnie zabrakło mi "kopa sprzedażowego", mieliśmy za to długi wykład o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą (lub odwrotnie). Tak jak przypuszczałem ciekawego kontraktu w Q2 nie będzie - stąd nawijanie o "świętach". Czekamy teraz na konferencję wynikową po H1 - może będziemy mądrzejsi.P.S.Byłem, jestem i będę w DW, nie zmienia to faktu, że konfa słaba.
Popiera konferencja chała..