Jeżeli ktoś ma ochotę dowiedzieć się coś na temat spółki ,a nie może być na WZA to proszę o napisanie tutaj sensownych pytań do zarządu spółki ,które zadam 26 czerwca
Pod uwagę będą brane tylko posty od osób które odpowiedziały na moją inicjatywę pod tym postem :
Matiz, odpowiedzieć to Ci mogą wszystko, pytanie tylko czy będzie to zgodne z prawdą. Nie jesteś na giełdzie od roku, a najważniejszy i tak jest kurs. Ode mnie nie ma pytań do zarządu, który okazuje się być szemrany...
Uważam podobnie. Przestałem jeździć na WZA po tym, gdy w dwóch przypadkach prezesi okłamali mnie w żywe oczy w fundamentalnych kwestiach. Inna sprawa, że instynkt podpowiadał mi sprzedaż i zapomnienie o tych inwestycjach i były to odczucia wyniesione z tych właśnie WZA. Zatem może ważnym jest nie to - co słyszymy, lecz nasz własny instynkt i jego wskazania. Ale tymi odczuciami nikt z nikim na forum się nie podzieli.
Admin usunął mi post. Popatrz na ich wynagrodzenia. Szkoda, że RN jest też podstawiona. Napiszę raz jeszcze nie ufam ludziom, którzy przyznają sobie nadmiarowe tantiemy...
Warto dopytać co takiego się stało, że wynagrodzenia Zarządu 20% w górę a dywidenda 30% w dół. A potencjał dywidendy to spokojnie 8-10 groszy jest przy tych wynikach
1.Ile przewidują umów na ten rok i czy możemy się spodziewać w najbliższych dniach/tygodniach jakiejś umowy czy raczej jesień/zima?
2.Czy po zakończeniu tego dużego kontraktu o którym informowali w espi zamierzają zwolnić część osób lub już zwolnili?
3.Jakie zainteresowanie jest zainteresowanie AI Net Planner? Czy są już podpisane umowy. Jak duże w porównaniu do ich podstawowego produktu są to kwoty?
4. Jakieś nowe inwestycje na horyzoncie?
5. GPW - jak chcą większą wycenę to muszą przejść na rynek główny i więcej się komunikować z inwestorami, a nie raz w roku.
6. Mała dywidenda, duże pensje. Oczekiwanie należy się dobre wynagrodzenie, ale czy to nie przesada?
Czy zdają sobie sprawę, że newconnect w obecnej formie jakby to powiedzieć nie jest najbardziej prestiżowym miejscem dla notowań spółki? Prezes tak zapewniał w jednym z wywiadów jak bardzo zależy im na wysokiej kapitalizacji, a jakie działania podejmuje zarząd w tej kwestii? Polityka informacyjna pozostawia wiele do życzenia.