Ja trzymam , za tą cenę co proponują to mi sie nie opłaca sprzedawać + wszystkie koszty. Jak czytam te zaproszenie i patrzę na tą cenę to mam wrażenie że to jest prośba o oddanie akcji a nie chęć kupna :)
Pytanie czy muszą wykupić, czy raczej to zaproszenie to dobra wola? Jakie ruchy dalej mogą poczynić, gdy nie będzie chętnych na sprzedaż? Czy potem nie okaże, ze możemy sobie tymi akcjami kibelek wykleić??? Dzięki za pomoc w dywagacjach, nie wiem co robic...
Nie mylić "zaproszenia" ze słowem "wezwanie". To dwie różne sytuacje. Oni już spółkę z giełdy zdjęli. Nie trzeba na zaproszenie odpowiadać, a przy takiej cenie to w ogóle nie można dać się wykpić. I jeśli się nie odpowie to nie ma jakiegoś przymusowego czy jak to tam ktoś tu pytał.
Poczytajcie wątek spółki GOBARTO. Tam 2-3 razy próbowali "wzywać" za śmieszne pieniądze poniżej 10zł, chyba tylko fundusze podstawione oddały, stara gwardia ogarniętych inwestorów nie. Teraz robią "zaproszenia" i nikt prawie nie oddaje bo cena jeszcze za niska (kurs obecnie ponad 40zł). Tam dopiero przy 100zł potrzebny głównemu akcjonariuszowi oddadzą.
Niżej niż 2,90zł nie oddam. Jeśli to miałoby nastąpić w najbliższych 1-2 miesiącach, a potem z każdym kwartałem wyżej. Nie ma sensu za bezcen oddawać. Możemy być akcjonariuszami prywatnymi mniejszościowymi. Jeśli faktycznie będą chcieli się nas pozbyć to zapłacą. Teraz z tymi 0,75 szukają naiwniaków.
To po prostu świnska korupcyjna. Ustawa o wycofaniu Primetech z GPW była 4 lata temu została ona zaskarżona przez grupę akcjonariuszy. KNF powinna zmusić Grenevie do powtórzenia wezwania po ostatniej cenie 1.45 zl tego nie zrobiła. Mimo,że zgodnie z prawem wszystkie akcje spółki są równe w prawach Grenevia tego nie respektuje podpisała porozumienie z grupą akcjonariuszy z całą pewnością po wyższej cenie niż 1.45 zł i z zachowaniem tajemnicy. W korupcji bieże udział Grenevia, KNF i grupa akcjonariuszy a Polski "bezprawie" na to pozwala.Jedyną rzeczą zeby uzyskać lepszą cenę jest podanie sprawy do sądu, krokiem pośrednim jest skarga do rzecznika finansów. Upieranie się na swoim, że nie oddam niżej niż 2 zł nic nie da Primatech własciwie nie prowadzi już działalnośći, akcje trafią do rejestru akcjonariuszy a Grenevia zrobi co będzie chciała przegłosuje kazdą ustawę na WZA. Ja też liczyłem że przynajmniej skupi akcje po 1.45 jednak złodziej pozostał złodziejem wydoił Kopex z aktywów a drobnym daje grosze.
moze trzeba bedzie zrobic tak sam jak ten tutaj malutki akcjonariusz https://www.bankier.pl/wiadomosc/Dla-prezesa-miliony-a-dla-reszty-zero-Sad-po-stronie-akcjonariusza-Helio-przy-podziale-tortu-8979851.html