Niby takie mądre głowy, a nikt nie zauważył, że to awaria SteamDB i na żadnej nowej karcie nie działa widget SteamDB :) Jak tak inwestujecie jak analizujecie to współczuje.
I tak jesteście tam gdzie kończą się plecy bo jak nie zauważyliście to prezes nie potrafi komunikować się z rynkiem. Albo nie chce. W gamingu od zawsze wzrosty napędzane są przez komunikaty espi. W tej branży siedzą głównie drobni inwestorzy i to oni napędzają kurs a zlatują się wtedy gdy coś wyczytają w komunikatach espi. Tak było ostatnio na foreveren który ogłosił rozpoczęcie kampanii marketingowej do nowego tytułu i tak było dzisiaj na movie games które ogłosiło błyskawiczny zwrot kosztów po premierze nowego tytułu. Na ulcie takich komunikatów nie ma i spółka nie chwali się tym co się nowego dzieje i mam wrażenie że jest to robione specjalnie i celowo aby trzymać kurs jak najniżej. Trochę by to pasowało do spółki dywidendowej bo osobom siedzących tutaj pod dywidendę jak najniższy kurs bardzo pasuje. Niestety komplikuje to trochę sytuację osobom które grają pod sprzedaż akcji z zyskiem, czy to krótkoterminowo czy długoterminowo. Dlatego ult zawsze będzie wyceniany dużo niżej od innych spółek nawet pomimo tego że przychody i zyski będzie miał dużo wyższe bo ulica która nie bawi się na co dzień w czytanie raportów i analizy finansowe tylko kieruje się w decyzjach inwestycyjnych komunikatami espi będzie zawsze tą spółkę pomijała w zakupach.
Ja też słabo to widzę, tym bardziej że hunting póki co wykazuje znikome zainteresowanie rynku Chyba trole miały rację pisząc że gra już jest wiele lat przeterminowana i gracze się nią już znudzili zanim wyszła. Wygląda na to że tu już faktycznie nie ma pod co siedzieć.
Ważne że ty tysiacnickowcu z IP 88.156.213 załadowany w 100tys wirtualuch akcji ulg. Już wiesz na co wydasz te wirtualne pesos z dywidendy??? Albo lepiej walnij rozprawkę jak budujesz potcje o olejny 100 czy 200tys wirtualnych akcji bueh
Widzę że dalej bredzisz synku 5.173.233 :) Wnioskuję z tego że jednak nie znalazłeś żadnej mojej wypowiedzi o posiadaniu stu tysięcy akcji :) No cóż, czekam dalej, szukaj zawzięcie, chętnie zobaczę co mi tu pokażesz :) A znalazłeś już może informację o tym że z wirtualnej gry nie ma dywidendy? Bo możesz być niemile zaskoczony jak nic nie dostaniesz ;) Może nie wychodź już więcej na słońce bo zaczynam się o ciebie martwić.
Pinokio ale to ty pisałeś że bierzesz kilkadziesiąt tysięcy dywidendy od ulg. Już zapomniałeś o swojej vahce która tu serwowałem? O moją dywidende się nie martw. Regularnie wpływa co rok.
Kolego, gościu napisał abyś mu pokazał gdzie twierdził że ma sto tysięcy akcji, a ty się produkujesz i motasz i robisz tu od kilku dni z siebie pośmiewisko i wciąż jakoś nie potrafisz tych słów przytoczyć. Jest spora różnica pomiędzy posiadaniem stu tysięcy akcji a braniem kilkudziesięciu tysięcy dywidendy. Dywidenda na ulcie wynosi pięćdziesiąt groszy i aby mieć kilkadziesiąt tysi dywidendy nie trzeba mieć stu tysięcy akcji. Ale ty to chyba gościu nie potrafisz coś liczyć. Więc skończ może bo jak widać posiadasz może sto akcji, bierzesz raz do roku pięćdziesiąt złotych dywidendy tutaj i jest to jak widać dla ciebie niepojęte aby można mieć kilkanaście czy kilkadziesiąt tysięcy akcji. Sam w tym roku zgarnę tutaj kilkanaście tysięcy z dywidendy i nie uważam to za jakiś wyczyn i bym miał sporo akcji. No ale jak widać dzieciarni posiadającej pakiet stu akcyjek się to w głowie jakoś nie mieści.
Nie będę szukał posta gdzie gość pisał o 38tys zlotych dywidendy po podatku belki. To policz ile trzeba byłoby mieć akcji. Widocznie piszący to nie miał pojęcia o czym pisze.
To wychodzi cos 90 tys akcji. Ledwo 1,5 procenta z puli, nawet przy takiej ilości nie trzeba się ujawniać bo próg jest od 5 procent. Sam nie wiem czy to dużo czy nie, zależy dla kogo. Wystarczy sprzedać mieszkanie i już taki pakiet można uzbierać, szczególnie że chętnych do sprzedaży na ulcie nie brakuje od lat.