W Santander, jeżeli ktoś korzysta z investor online: 1. Moje usługi 2. Dyspozycje 3. Wezwanie - udział w wezwaniu na akcje spółki 4. Podaje się nazwę spółki i liczbę akcji Następuje Blokada 5. Potwierdzenie poprawności danych.
Max to zajmie 5 minut, bez żadnych wizyt w BM, telefonów.
dzięki Gringo. mam rachunek w Sant i nie mogłem tego znaleźć (trzeba w Dyspozycjach wejść w Pozostałe i wtedy pojawiają się Zapisy na skup akcji). pomogłeś :)
Alior - Biuro Maklerskie
Krok po kroku:
Zaloguj na własne konto
Wejdź do zakładki - (prawy górny róg) Moje sprawy ↓
Dyspozycje, opinie ..ect.↓
Złóż nowy wniosek↓
Wyszukaj skup akcji↓ Wypełnij wniosek podając Mostostal Zabrze, Ich biuro maklerskie , ilość udziałów do sprzedaży, Zaznacz wszystkie opcje z blokowaniem włącznie Złóż wniosek i czekaj na potwierdzenie - max.2 dni Powodzenia. Opłaty - 0.2% od obrotu lub minimum 30zł.
Czy ktoś z was trzyma akcje MSZ na XTB? Kontaktowałem się z nimi o powiedzieli mi że zdecydowali prowadzić zapisów na ten skup. Czy mają prawo odmówić? Co w takiej sytuacji mogę zrobić?
Mnie w XTB zaproponowali darmowy transfer akcji Mostostalu do wybranego innego biura maklerskiego. Niemniej, jestem zawiedziony, że nie mogę się zapisać na skup w XTB.
Mi też zaproponowali przeniesienie, ale to bardzo nieprofesjonalne z ich strony że sami nie uczestniczą w skupię. Wczoraj akurat złożyłem zapis na skup akcji które mam w ING i teraz jak przetransferuje to muszę składać kolejny i płacić podwójnie :/