Kupiłem Ulmę po 49 no i jak narazie wtopa na całego, myślicie że pogodzić się ze stratami czy potraktować jako długoterminową inwestycję i poczekać aż odrobi, tylko jak długo to potrwa?
pozdrawiam cierpliwych
rynek już zdyskontował straty.teraz jest ogólny trend spadkowy i mamy przed sobą wzrosty.20% wprzyszłym tygodniu to min....zaczyna sie okres koniunktury dla tego sektora .mocne firmy w tej branży pokażą siłe przebicia,a ulma to potentat.
tak.o powrocie do dawnych max. w obecnej sytuacji nie ma szans,ale podwojenie notowan nawet wbrew calemu rynkowi bardzo prawdopodobne. najgorszy kwartal maja za soba wiec kazdy nastepny bedzie generowal zysk! spolka jest bdb zarzadzana,przeprowadza inwestycje, ma mocna pozycje na rynku i to pewne zamknie rok na plusie co dla bardzo wielu spolek na gpw bedzie w tym roku nieosiagalne.ciekawostka jest,ze zostala na bardo malych obrotach brzydko ustawiona dla technikow co spowodowalo wygonienie tych niecierpliwych.ta cisza jest doskonala do lowienia ryb.zatem zycze obfitych polowow wytrwalym;)
trend spadkowy i to nie hossa wszytko juz zdyskontowane przed na mi sile spadki fala c zdepcze wszytkich ii ulme tez wiele spolke moze p[owrocic do dna a wiele ustanowi nowe dna potem dluga konsolidqacja i mozliwy poczat nowej hossy cudow na gieldzie nima nistety technicznie ula przecieola wsparcie na 40 wiec otwarta droga do spadku do wsparcia 33
dla tych majacych problem z ocena fundamentow i przyszlosci firm budowlanych w tym roku proponuje zabawe w przegladniecie poziomu inwestycji w duzych aglomeracjach.dodatkowy smaczek to obserwacja kto z kim i gdzie wspolpracuje. kazda szanujaca sie firma wystawia swoj baner;) dla pana od fal zyczenia poprawnego oznaczania eliota i wolniejszej pisowni.
Nie ma co lamentować. Nie mam na razie pieniążków, to nie dobieram ale sprzedawać nie zamierzam. Boję się, że mnie wykolegują jak sprzedam, nawet jeśli spadnie do 33 to jak znam tę spółkę można nie zdążyć się zabrać w drugą stronę.