Nie trolować mi tu !!! Tyle wam powiem. Argument z bazą łatwy do zabicia ale nie mam potrzeby nic pisać. Wytarł mi się już nawias na klawiaturze od śmiania z was :)))
Daleko mi do trollowania. Delko skorzystało na skokowym wzroście inflacji i pokazło ponadprzeciętne wyniki. Spójrz na ostatni odczyt - żywność praktycznie płasko a koszty w górę. Konkurencja cenowa sieciówek nadal mocna, tu nie ma co liczyć na drastyczną poprawę wyników w najbliższych kwartałach.
Elwira zmień forum ten humor jest żałosny, nikogo to nie bawi ta prostacka nuta tu nie będzie żadnych wzrostów ta grupa nie ma centralnego magazynu, zakupów ani polityki w tym obszarze zresztą nie tylko tego jej brakuje działa na rynku tradycyjnym gdzie dino i zabki ich wykończą, w poprzednim roku jakoś poszło bo wszystkim ceny rosły a teraz sprzedaż i marża poleci ostro w dół, kwestia czasu juz w ostatnim raporcie było gorzej zobaczymy ich 4 kwartał zarobili 40 baniek i zero inwestycji, pomysłów a zarząd powiększyli a przepraszam jest jeden projekt zwolnienia pracowników jak napisał prezes do akcjonariuszy/frajerów może łykną
grosik musisz troszkę się doszkolić.... Grupa Delko prowadzi 3 hurtownie spożywcze w formie hal Cash&Carry, które jednocześnie pełnią rolę magazynów centralnych dla sklepów własnych.
Grosiku, widzę, że Cię mocno ubodło, że wciągnęłam walor po 7 z hakiem! Ino trza było zasysać jak ja, gdy latało po siódemce, a nie teraz być zawistnym. A jeszcze pół roku temu szydzili ze mnie, że po 8 nie kupię, a tu patrzajta, jaką opatrzność mi promocję zrobiła!
Elwirko oddasz za 6 o ile będziesz mądra bo potem.... i zmień styl bo naprawdę jest to żałosne a kolega co hale CC uważa za magazyny centralne no cóż niektórym czas się zatrzymał. Poczytaj, posłuchaj jak działa handel nowoczesny. Jaką rolę pełni MC i czemu służy. Ktoś wcześniej ładnie napisał tu nie ma szans na utrzymanie marży, nie w tym modelu i nie z tym zarzadem. Czas pokaże, obym sie mylił bo nikomu źle nie życzę. a teraz do miłego na druga półkulę
A dlaczego zakładasz, że posiadanie magazynu centralnego jest determinantem sukcesu lub porażki grupy? Dino ma magazyn centralny, ale np. Żabka posiada wiele mniejszych w pełni zautomatyzowanych magazynów i też sobie świetnie radzi bez tego.
Akurat wyniki za ostatnie półrocze to efekt tego, że prezes trochę przespał czas, gdy trzeba było robić innowacje w grupie. Same cięcia kosztów, w tym pracowniczych, to nie wszystko. Niemniej uważam, że ten kubeł zimnej wody w postaci słabszych wyników mu się należał, żeby się przebudził ze snu i zrozumiał, że dotychczasowa metoda zarządzania grupą już nie wystarcza, by zachować swoją pozycję na rynku.
Automatyzacja magazynów i hurtowni to teraz konieczność, by obniżyć koszty, także koszty energetyczne. Ale oprócz tego potrzebna jest ekspansja poprzez przejęcia, ale także ekspansja marketingowa grupy, inaczej ciężko będzie iść do przodu. Wydaje się, że ostatnie zmiany w zarządzie i dopuszczenie nowych osób do podejmowania strategicznych decyzji co do rozwoju spółki wydają się być właściwym krokiem w tym kierunku. Najbliższe półrocze pokaże, jakie będą efekty tych zapowiedzi i co się uda zrealizować.