a ty masz jakiś problem by sobie otworzyć raport i zobaczyć jakie jest zadłużenie spółki?
zobowiązania i rezerwy po 1 kwartale to 12,173 mln zł z czego same zobowiązania długoterminowe i krótkoterminowe to 5,6 mln zł a REZERWY się porozlicza ja zakończą i zaksięgują projekty oraz wpłynie na konto spółki ponad 10 mln zł czystej gotówki
po stronie należności czyli to co spółka odzyska to 3,9 mln oraz inwestycje krótkoterminowe 16,3 mln zł a środki pieniężne na koniec okresu rozliczeniowego 14,014 mln zł. Więc odpowiedź sobie sam czy spółka ma zadłużenie czy go nie ma ;)
Po kiego grzyba trzymać środki pieniężne i mieć zobowiązania w ogóle? Przecież obsługa dlugu też kosztuje no chyba, że mają więcej % z lokaty gotówki na rachunku w banku... Nie wiem, nie znam się
e tam do szkoły, chatgpt teraz rządzi, no i go troche podpytałem.. - wartośc ujemna w pozycji w sprawozdaniu finasowym spolki akcyjnej "Zadłużenie netto" co oznacza ? - a czym sie rózni we wskaźnikach zadłużenia - zadłużenie netto od zadłużenia finansowego netto? - a które jest ważniejsze do oceny kondycji spółki akcyjnej na GPW
Kiedys mialem kredyt odnawialny i nigdy mi nie brakowalo kasy, po prostu szedłem do bankomatu i pieniążki leciały ze ściany. W końcu się opamiętałem...