• Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~Dexter [91.198.89.*]
    Czasem na kursie spółek dzieją się dziwne rzeczy niby bez powodu. Ale to nie jest ten przypadek. Dlatego zwykle wystrzegałem się takich spółek, w których różne biznesy są sklejone plastrem. Wtopa po całości.
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~mkm [31.182.252.*]
    Żądamy dywidendy.
  • Dywidenda Autor: ~Drobny [176.67.86.*]
    Pytanie z teza : czy akcjonariusz większościowy czerpie ze spółki korzyści w inny sposób niż zysk?
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~Slina [91.94.111.*]
    Plaster??

Chyba slina
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~Darek [62.122.116.*]
    Jestem na tej spolce od wielu lat (szczerze sam nie wiem dlaczego ) i twierdze ze wladzom i glownym udzialowcom nigdy nie zalezalo na dobrej wycenie akcji . Bywaly czasy gdy obroty byly tak male ze musial byc powolany animator w celu zwiekszenia plynnosci ktore zagrazalo przeniesieniem notowan z rynku ciaglego . Wladze nie sa zainteresowane chyba zwiekszeniem popularności spółki wsrod aktywnych uczestnikow rynku . Nie bardzo to rozumiem bo wycena spolki jest istotna dla prowadzenia jej dzialaności . Szcegolnie to widac po ostatnich tygodniach kiedy cena spadla z okolic 3,80 do 2 40 w krotkim czasie bez istotnych powodow uzasadniajacych tak duzy spadek i brak jakiegokolwiek komentarza ze strony wladz spółki .
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~Dexter [91.198.89.*]
    Zgadzam się. Najlepsze jest to, że cena do wartości księgowej jest bardzo niska i podejrzewam, że gdyby chcieli ten biznes sprzedać, to dostaliby ogromne pieniądze. Oczywiście trzeba by trochę go odpicować. Gdyby chcieli zrobić reorganizację, wszystko wyglądałoby to inaczej. Ale nie zależy im. Niejasne biznesy łatwiej się prowadzi. Tu zysk, tam strata i właściciel zarobiony. Jedno jest pewne, że na inwestorach im nie zależy.
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~xs [89.64.11.*]
    przecież to jedna z niewielu spółek, która co tydzień mówi co się u nich dzieje. wszystko masz na youtubie. jakich informacji ci brakuje, że mówisz, że nie zależy im na kursie?
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~Darek [62.122.116.*]
    To fakt na Ytube udzielaja sie czesto . Ale opowieści o tym jak jest dobrze maja chyba na celu odwrócenie uwagi od rzeczywistości która jest widoczna w wynikach finansowych . Co poza wypowiedziami na ytube syna wlaściciela i jednego z vice prezesów ? to puste slowa . Co z restrukturyzacją sektora modowego ktory topi wyniki i brak jakichkolwiek perspektyw na jego poprawę ? Wykres kursu z ostatnich kilku lat najlepiej świadczy o spółce . Wlaścoiciele rozwadniaja rozne rodzaje dzialalnosci i to pozwala na swobodny przeplyw kapitalu miedzy podmiotami co zamazuje obraz finansow spolki .
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~Drobny [176.67.86.*]
    Kreci tym kasynem wiadomo kto i na 100% nie straci jako glowny akcjonariusz
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~mkm [5.173.220.*]
    Opowieść jest raczej o tym jak GKI śladem Buffeta zwiększy swą wartość dla akcjonariuszy poprzez przejęcia. Jak na razie to się nie udało. Kiedyś pytałem zarząd o kapitały własne w sprawozdaniu jednostkowym, czemu nie rosną, wszak to jest miara wartości spółki zajmującej się posiadaniem majątku. O ile dobrze pamiętam odpowiedź była taka, że nie jest to pozycja w sprawozdaniu, która by zarząd szczególnie zajmowała. Jednak mnie jako akcjonariusza ta pozycja bardzo zajmuje i uprzejmie proszę albo o wypłacanie dywidendy albo o powiększanie wartości, w przeciwnym razie moja inwestycja nie ma sensu. Dziękuję.
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~Yy [195.94.197.*]
    Padlo wszystko w nagraniu - koniec z topieniem kasy na mode.
    Jedna z niewielu spolek, krora nawija co u nich i odpowiadaja ba wszystkie pytania. Nie popdba sie - sprzedaj
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~Dexter [91.198.89.*]
    Też słuchałem tego nagrania. Mało optymistyczne, bo widać, że nie mają pomysłu. Fajnie się mowi, że przestaną zainwestować w modę. Ktoś musi pokrywać straty, a do osiągnięcia rentowności daleko.
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~Olo [83.23.4.*]
    Re mkm . W pełni sie zgadzam z twija wypowiedzią . Celem kazdej spolki powinno byc powiekszanie wartości . Dla akcjonariuszy mniejszościowych nie mających realnego wplywu na funkcjonowanie spolki to najwazniejsza rzecz bo od niej zalezy zysk z ich inwestycji . Dla wiekszościowego akcjonariusza zarządzajęcego spolka widocznie to nie ma znaczenia bo w inny sposob wykorzystuje przeplywy finasowe . Faktem jest ze pominio akfizycji , przejęć i rozwoju kapitalizacja niewiele zmienila sie przez ostatnie lata . Pytanie - jakie korzysci przez ostatnich kilka lat odnieśli mniejszościowi akcjonariusze jezeli cena akcji nie zmienia sie .
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~edgar [46.205.207.*]
    Były groszowe dywidendy. Jednak nawet z dywidendami, uwzględniając inflację i chociażby najniższe oprocentowanie lokaty bankowej, to w plecy kilkuletni akcjonariusze mają 30-40%. Może tylko część moich akcji starej spółki matki - Makrum coś zyskało, ale nawet nie chce mi się tego sprawdzać. Uśredniony kurs jest na sporym minusie. Ciekawe, czy pomimo innego projektu uchwały znowu większościowy akcjonariusz zdecyduje o małej dywidendzie.
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~Olo [188.146.253.*]
    Z mojej strony duzym bledem bylo nie reagowanie na ostatni wzrost do ceny okolo 3,8 zł .Nie chcialem spowalniac lub zatrzymac wzrostów licząc że kurs pozostanie na tym poziomie i nie sprzedawałem , a mozna było . Trudno teraz trzeba czekać
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~edgar [46.205.207.*]
    Nie tylko Ty myślałeś, że pójdzie powyżej 4, a niektórzy (też insiderzy) marzyli o 6-ciu. Niestety, wyniki finansowe zweryfikowały plany.
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~Olo [188.146.254.*]
    Niestety taka jest prawda
  • Re: Najniższy kurs od bardzo dawna Autor: ~Turo [88.248.13.*]
    Kasują moje wpisy
[x]
IMMOBILE -1,94% 3,04 2025-11-07 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.