na CCC już szampany się leją a my czekamy, do kiedy? Opublikują raport o 23 59 jak spółi spod ciemnej gwiazdy? Chcesz być w pierszej lidze to raport musi być jak najszybciej po sesji, mają czas do 18 aby się nie zbłaźnić
jesteśmy w Polsce a nie USA, u nas wyniki powinny być zaraz po sesji i zazwyczaj LPP tak właśnie robił, dzisiaj coś im nie idzie. Inwestorzy będą musieli po nocach ślęczeć i studiować raport bo im się nie chciało wcześniej go wysłać. Bo chyba nie robią poprawek na ostatnią chwilę, wszystko powinno być gotowe, tylko utrudniają życie inwestorom z niewiadomego powodu, nie tak się zachowuje spółka z topki.
jakby opublikowali po północy to znalibyśmy wyniki od 18 godzin, a najgorsze śmieciowe spółki czekają na ostatnią chwilę bo na kolanie robią ostatnie poprawki lub chcą żeby jak najmniej osób zaznajomiło się z raportem przed sesją.
Po akcji z Shortburgiem pewnie po prostu chcą sprawdzić 10 razy zanim wrzucą, bo tam w którymś z raportów chyba był błąd w wersji angielskiej była inna liczba, a w polskiej było dobrze. Ja jestem dobrej myśli, wg mnie spółka dobrze rośnie.
Nie byłoby tego całego shorta jakby nie była warta ataku, chcieli po prostu taniej przejąć dobrą spółkę.
Dodam jeszcze, że wg wyceny względem złota LPP potaniało, więc czekam na wzrosty jutro. a tak generalnie 23k zł do września i 36k zł do 2027 roku.