• Czekamy ... Autor: ~Qbq [37.47.68.*]
    Aż banda trolli opuści to forum bo żal czytać ich wypociny
    arturek, bobek, parkiecie i inne klony
    kiedy to będzie???
    Dni czy godziny?
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Marek [213.25.24.*]
    Narazie to naganiacze typu Zakar i inni zamilkli.... skończyły im się argumenty, nie ma pod co naganiać.
  • Re: Czekamy ... Autor: ~KrólArtur [89.69.164.*]
    Ciekaw jestem jak postęp prac, ile będzie w 2Q o ile doczekają?
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Zakar [141.0.13.*]
    Trolle nie odpuszczą nigdy nawet kiedy Compremum dostanie 10% waloryzacji kontraktu GSM-R czyli 72 mln zł to oni nadal będą tu na forum składać wnioski o upadłość haha
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Qbq [37.47.138.*]
    Gang obiboków ma zadanie do wykonania.
    Tu chodzi wrażenie o zniechęcenie innych.
    Trudno wyczuć powód ale nie chodzi przecież o to aby kogokolwiek przestrzec...
    Dnia 2024-06-11 o godz. 11:23 ~Zakar napisał(a):
    > Trolle nie odpuszczą nigdy nawet kiedy Compremum dostanie 10% waloryzacji kontraktu GSM-R czyli 72 mln zł to oni nadal będą tu na forum składać wnioski o upadłość haha

Nie będzie żadnej waloryzacji. Skończenie tego projektu z tymi oszustami z Compremum nie ma szans.
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Kr [31.182.216.*]
    Dnia 2024-06-11 o godz. 12:57 ~KrólArtur napisał(a):
    > Dnia 2024-06-11 o godz. 11:23 ~Zakar napisał(a):
    > > Trolle nie odpuszczą nigdy nawet kiedy Compremum dostanie 10% waloryzacji kontraktu GSM-R czyli 72 mln zł to oni nadal będą tu na forum składać wnioski o upadłość haha
    >
    > Nie będzie żadnej waloryzacji. Skończenie tego projektu z tymi oszustami z Compremum nie ma szans.

Artur jeśli zostałeś oszukany przez kogoś to są od tego odpowiednie służby Policja, Nadzór Finansowy, w czym problem złóż zawiadomienie. Och nie Ty tylko tak sobie piszesz takie zwykłe proste kłamstwa to tak jak z tym wnioskiem o upadłość od miesiąca go składacie tu na forum tylko... a nie do Sądu .... bo tu nie ma żadnej odpowiedzialności za swoje słowa.
    Napiszcie kiedy ten wniosek o upadłość składacie do sądu i kiedy zawiadomienie o oszustwie składacie na Compremum !!
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Musa [31.0.120.*]
    Ogólnie mimo raczej spadków na GPW, nie czuję, żeby polska gospodarka słabła. Ci, którzy kupili akcje przeceniając je, teraz pozbywają się ich taniej. Być może są wśród nich instytucje finansowe. Myślę, że po rekoncyliacji, restrukturyzacji właścicielskiej i kadrowej nastąpią, może nawet większe wzrosty.
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Qbq [37.47.64.*]
    Musa konkretnie i bez frazesów o ci Ci chodzi?
    Wg mnie PKP zblokował Compr i plan rozwoju się "posypał", ale...
    1. Solino kończą
    2. Z PKP muszą się dogadać bo PKP nie ma wyjścia bo sami nawalili - dlatego mediacje
    3. Fabryka pójdzie jak wróci płynność i zmiana optyki u Singapurczyków
    Zobaczymy co będzie na ZWZ
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Bertold [5.173.233.*]
    Qbq to Dyzio marzyciel.
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Qbq [37.47.64.*]
    Niech będzie że marzyciel.
    Czemu nie spada dalej?
    Czemu PKP podjął mediacje?
    Dla mnie sprawa jest prosta, ale nich będzie że jestem marzycielem.
    Zobaczymy wkrótce, niedługo WZA i wakacje... miejmy nadzieję że do wakacji się wymediuja :)
    I dodatkowo naiwny
    Dnia 2024-06-11 o godz. 21:05 ~Qbq napisał(a):
    > Niech będzie że marzyciel.
    > > Czemu nie spada dalej?
    > > Czemu PKP podjął mediacje?
    > > Dla mnie sprawa jest prosta, ale nich będzie że jestem marzycielem.
    > > Zobaczymy wkrótce, niedługo WZA i wakacje... miejmy nadzieję że do wakacji się wymediuja :)

Qbq, masz rację, wymeldują się, ale z giełdy.
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Zakar [141.0.12.*]
    Artur zdradź nam w jaki sposób chcesz wymeldować Compremum z GPW wykupisz Fojta ? On całkiem niedawno wszedł na giełdę dokupując do 45% głosów. Jak chcesz go wykupić ?? Co zrobisz konkretnie by wymeldować Compremum z GPW ??
    Chodziło mi oczywiście o 45,46 % akcji

https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/CPR
    Wczoraj 6 akcji w obrocie. Idą na rekord. Nawet spekulanci nie chcą tego dotykać
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Qbq [37.47.202.*]
    Berthold - a ty po co tu jesteś, żeby marudzić? Czy czekasz z zakupami, a jak nie czekasz to po co tu biadolidz?

Musa - filozofujesz i bajki piszesz, ale jak Cię to rajcuje .... :)

Artur - źle mnie zrozumiałeś (nie umiesz czytać?), wspomniałem o zakończeniu mediacji bo PKP musi je zakończyć, bo musi, więc to że nie miało wcześniej kasy nie jest powodem że nie płacili. Teraz ma kasę więc zapłaci za zaległe, da waloryzację i może wymediuja że nie zapłaci odsetek ... to już wola Compr, bo ja bym nie odpuścił.
    Gsmr musi być zakończone i to migiem, więc PKP musi to zapłacić.
    Nie jest to żadne moje oczekiwanie tylko pewnik i na to czekamy.
    W moim pojęciu to PKP rozwaliło budżet i plany Compr i dlatego teraz taki dryf.
    Miejmy nadzieję że WZA wyjaśni co dalej

marzyciel i realista :)
    Jestem Bertold nie Berthold. Nie rób ze mnie Niemca. Nie jest prawdą to co piszesz, że PKP nie miało kasy. Powody niepodpisania aneksu są zupełnie inne. Niech wpierw konsorcjum dogada się we własnym gronie bo na razie każdy ciągnie we własną stronę a siła Compremum przy Nokii jest mizerna
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Musa [31.0.122.*]
    Qbq czy filozofuję i bajki piszę to się wkrótce okaże. Co prawda nie jest to wciąż duża skala. Jak to u nas na wsiach gadają: uwidzomy. :)
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Qbq [37.47.111.*]
    Musa - dlatego tak napisałem, bo nie widzę związku z tym co napisałeś względem Compr.

Bertold - wybacz za błąd. Co do PKP ... gdyby była kasa to ustaliliby wszystko co trzeba wcześniej, nie było kasy to jak nie ma to wymyśla się różne rzeczy żeby nie płacić. Teraz kasa jest bo UE dała więc PKP podjął mediacje. Zauważ że to PKP podjął mediacje... bo musi w końcu ukończyć gsmr.
    Co do konsorcjum się nie wypowiadam, bo Herkules tam wszystkim ciąży, ale zdaje się ma też swoje racje...
    Gdyby PKP mogło wywalic konsorcjum już dawno by to zrobiła prawda?
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Musa [31.0.123.*]
    Qbq to prawda, że nie ma bezpośredniej relacji całej GPW z CPR. Tendencja jest w większości podobna, tylko myślę, że CPR jest jeszcze bardziej skrajnym przypadkiem w całej puli spółek giełdowych co do wyprzedaży poniżej cen kupna, skąd niski kurs tej spółki. Od pewnego czasu pojawiali się jej nowi inwestorzy i kurs nieco wzrósł. Z giełdą i gospodarkami jest tak jak kiedyś napisałeś bodajże o Polsacie, że ktoś przełożył wajchę i kurs zaczął rosnąć. Myślę, że tak będzie wkrótce w dużej części spółek. Niech się darzy.
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Bertold [188.33.240.*]
    Kasa była na ten projekt bo inaczej by nie podpisali umowy. Takie są zasady. Projekt jest opóźniony o jakieś 3 lata i nie ma gwarancji, że kiedykolwiek będzie skończony. To jest główny powód dlaczego nie ma aneksu i brak waloryzacji kontraktu. Nokia ma własne interesy i jest najsilniejszym podmiotem w tym konsorcjum i nie chce się dzielić ewentualnym dodatkowym wynagrodzeniem. Gra idzie o duże pieniądze, a Compremum jest małym i słabym graczem. Dodatkowo w trakcie mediacji zmienił się zarząd w PLK, który pewnie nie ma zamiaru odpowiadać za błędy poprzedników. Nikt na razie nie jest skory do podejmowania szybkich decyzji, a czas działa na niekorzyść Compremum.
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Qbq [91.169.206.*]
    Musa - ok, ale tak jest na całym świecie raz jest lepiej, raz gorzej, raz tu, innym razem tam i w obrębie GPW też tak jest względem czasu i spółek.
    Na Polsacie było do wyrwania w krótkim czasie +40% mimo że nikt w to nie wierzył. Spółek wznoszących jest było i będzie wiele. JSW kiedyś poszybuje w górę mimo że teraz szoruje po dnie :)
    Bertold
    PKP miał kasę i spięty budżet więc wybrał konsorcjum.
    W trakcie wyszło mnóstwo niedoróbek ze strony PKP to trzeba było dopłacić za swoje winy.
    I tu dochodzimy do sedna bo PKP nie miał więc nie chciał.
    Teraz musi ukończyć i ukończy, ale musi znaleźć kasę i znajdzie :)
    Nokia jest największym graczem w konsorcjum ale do konsorcjum spisuje się umowę. Nawalił w konsorcjum Herkules ... ale Compr nie ma braków więc dostanie co jego tylko PKP musi "dojrzeć".
    Jak dojrzeje (a musi jak każdy owoc) to wszystko się szybko potoczy.
    Poczytaj ci o gsmr pisze samo PKP i jego ludzie.
    Kasa do PL wpływa ... Będzie dobrze :)
    Konsorcjum dało cenę kilkaset milionów niższą niż budżet. To o jakim spiętym budżecie i braku kasy mówisz. Konsorcjum odpowiada solidarnie przed zamawiającym. Nawalił Herkules, ale wszyscy ponoszą tego skutki. Szybko się to nie rozstrzygnie. Compremum nie ma żadnych innych dużych kontraktów i szoruje brzuchem po dnie. Wystarczy popatrzeć na ich wyniki za 1 kwartał i zaraz za 2 kwartał. Obroty na giełdzie i kierunek kursu też nie są optymistyczne. Możesz czarować pięknymi nadziejami i uśmieszkami ale z tego biznesu nie ma
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Marek [77.111.245.*]
    Bertold i po co się tak stresujesz akcjami których nie masz ?
    Nie kupuj Compremum nigdy kup sobie inną firmę budowlaną np Budimex będziesz zadowolony !!
    Budimex: C/WK = 11, C/Z = 25
    Dziękuję Marku za radę. Faktycznie masz rację, że ten walor jest nic nie wart. Ich flagowy projekt GSMR jest opóźniony i nie znane są jego dalsze losy
    Bertold mieszasz.
    Najpierw napisałeś że PKP miał kasę, a teraz że konsorcjum obniżyło cenę.
    PKP nie miało kasy ja przetarg miał być kończony, bo nawalili na kilku płaszczyznach i konsorcjum słusznie domaga się więcej.
    Dlatego że więcej to budżet się rozsypał nie konsorcjum tylko PKP i dlatego nie płacili bo nie było kasy.
    Zrozum to wreszcie.
    Zatem i waloryzacja i dodatkowy budżet się konsorcjum należy.
    UE wymaga na PL zakończenie gsmr bo jesteśmy w UE no nie?
    Zatem PKP musi i tyle.
    I to PKP pogrążyło Compr.
    Life is brutal.
    Ale konsorcjum osiągnie swoje i ja teraz szoruje tak później i Compr wyjdzie z tego extra, a Herkules ... co mnie tam Herkules :)
    Ale nie masz akcji, nie miałeś to po co mnie i nad przekonujesz? Zawsze się zastanawiam po co takie osoby jak Ty to robią? No przecież nie z dobrego serca :)
    Czy tak mnie kochasz i szanujesz że chcesz mego dobra i dobra dla moich pieniędzy :)
    Musa - jest jak jest i nic na to nie poradzimy.
    Na giełdzie jest psychologia i nie ma racjonalizmu.
    Pasuje Ci to wchodzisz, nie chcesz się w to bawić to odchodzisz lub obserwujedsz.
    Jest i wielu ryzykantów ... raz się uda a raz nie, życie :)
    Każdy robi co uwaza
    Ja uważam, że wszystko co robimy się liczy, albo w końcu będzie się liczyć.
    Zdrowa, zgodna z prawem cierpliwość to dobra cecha charakteru, a wytrwałość rodzi doskonałość. :)
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Qbq [91.94.66.*]
    Zgadzam się Musa - masz rację
    Jedno ale ... tu w tej zabawie bywa różnie.
    Oczywiście cierpliwość to dobra cecha nawet tu, ale czasem jak widzisz i czytasz co tu niektórzy wyrabiają itd, itp to nie da się przejść z luzem lub obojetnie :)
    Tak właśnie jest. Tyle się mówi o wolnym rynku, demokracji, itd. itp., a w rzeczywistości giełdy i gospodarki są praktycznie rynkami centralnie sterowanymi. Gdyby gospodarki i społeczeństwa były wolne, jednoczono by wszelkie różnorodności w sposób zróżnicowany, to nastąpiłby skok rozwojowy co najmniej schodkowy, jak nie wykładniczy. Szkoda, bo już dawno można byłoby rozwiązać w ten sposób prawie wszystkie problemy ludzkości. Dobrego dnia.
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Parkiet [82.214.130.*]
    Dnia 2024-06-12 o godz. 06:35 ~Bertold napisał(a):
    > Wczoraj 6 akcji w obrocie. Idą na rekord. Nawet spekulanci nie chcą tego dotykać

Bertold, wiesz może jak mogę zapisać się na te akcje Compremum? Pewnie robią sporą redukcję skoro takie małe obroty. Czy sam Fjut robi przydziały?
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Musa [31.0.127.*]
    Qbq ten mój komentarz to uogólnienie i podsumowanie sytuacji na GPW w połączeniu z międzynarodowymi inwestycjami z wielu gospodarek tzw. rozwijających się. Od pewnego czasu zauważyłem zwiększoną współpracę z tymi krajami i ich drobniejszymi inwestorami, którzy dzięki dobremu doradztwu inwestycyjnemu alokują swoje zasoby w niedoszacowanych biznesach i aktywach krajów takich jak Polska. Są to nieraz czasem też bardzo różnorodni biologicznie od nas ludzie, którzy także zrzeszają się w korporacje. Ogólnie można byłoby opisać ich pochodzenie jako wywodzący się z południowej półkuli Ziemi. Tak odbywa się rosnąca rynkowa integracja międzynarodowa, której też podlegamy.
    Musa co rozumiesz przez cytuję:

"Są to nieraz czasem też bardzo różnorodni biologicznie od nas ludzie"
  • Re: Czekamy ... Autor: ~Musa [31.0.121.*]
    Pisałem przede wszystkim o ciemno-, czasem czarnoskórych mężczyznach i kobietach, także bardziej majętnych białych brunetach i brunetkach z krajów od Australii, wysp Pacyfiku, Azji Południowej, Arabii, Afryki i Ameryki Środkowej i Południowej. Tacy ludzie są od nas różnorodni genetycznie i społeczno-gospodarczo i uzupełniają białych do pełni biologicznego i kulturowego dziedzictwa ludzkości. Tylko proszę nie mylić bogactwa kulturowego z przypadkami odejścia od niego i łamaniem prawa, co zdarza się wciąż niestety wśród całej populacji ludzkiej.
[x]
COMPREMUM 1,65% 0,86 2025-11-07 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.