czemu Patrowicz nie kupił w takim razie pakietu 3% spółki co by ją uratować?
wisi mu to! cwaniaczek chciał za darmo po 3 grosze,a jak już cena jest wyższa to ma gdzieś spółkę i akcjonariuszy,dla mnie to normalny leszcz!
Grupa trzymająca władzę spowodowała zamknięcie tej spółki - w taki sposób, w rozmowie z TVN CNBC Biznes, giełdowy inwestor Mariusz Patrowicz ocenił działania zarządu i głównego akcjonariusza Swarzędza BZ WBK AIB Asset Management. Przypomnijmy - Patrowicz w trakcie WZA Swarzędza poinformował, że chciał przejąć od funduszu 23 proc. pakietu akcji meblowej spółki. - Chciałem zaoferować 14-20 groszy za akcję.Arka dysponuje ponad 20% pakietem akcji Swarzędza.Jeszcze wypowiedź przedstawiciela BZ WBK AIB Asset Management dla gazety Parkiet:
Początkowo otrzymaliśmy tylko nieformalne zapytania. Na naszą prośbę, by ofertę złożyć zgodnie z kanonami sztuki, tj. za pośrednictwem brokera, otrzymaliśmy luźną propozycję. Nie zawierała liczby akcji, jaką inwestor gotów był nabyć, a zaproponowana cena była zbyt niska w stosunku do wartości firmy. Czyli ile ta firma jest warta.Zastanówmy się tak mi się wydaje donarturo.
czyli arki zgłaszając upadłość liczy na więcej niż 20gr tak? no ciekawe wydaje mi się w takim razie ze się dogadają/myślałem że patrowicz zaproponował odkup od arki po 3gr/
bolo nie jestem jasnowidzem.Na to wszystko potrzeba czasu.Najważniejsze że Arka nie chce tanio odsprzedać swojego pakietu akcji, wie jaka jest wartość spółki.Tak mi się wydaje donarturo.