• pytanie?! Autor: ~bolo [213.134.160.*]
    czemu Patrowicz nie kupił w takim razie pakietu 3% spółki co by ją uratować?
    wisi mu to! cwaniaczek chciał za darmo po 3 grosze,a jak już cena jest wyższa to ma gdzieś spółkę i akcjonariuszy,dla mnie to normalny leszcz!
  • Re: pytanie?! Autor: donarturo [79.184.1.*]
    Grupa trzymająca władzę spowodowała zamknięcie tej spółki - w taki sposób, w rozmowie z TVN CNBC Biznes, giełdowy inwestor Mariusz Patrowicz ocenił działania zarządu i głównego akcjonariusza Swarzędza BZ WBK AIB Asset Management. Przypomnijmy - Patrowicz w trakcie WZA Swarzędza poinformował, że chciał przejąć od funduszu 23 proc. pakietu akcji meblowej spółki. - Chciałem zaoferować 14-20 groszy za akcję.Arka dysponuje ponad 20% pakietem akcji Swarzędza.Jeszcze wypowiedź przedstawiciela BZ WBK AIB Asset Management dla gazety Parkiet:
    Początkowo otrzymaliśmy tylko nieformalne zapytania. Na naszą prośbę, by ofertę złożyć zgodnie z kanonami sztuki, tj. za pośrednictwem brokera, otrzymaliśmy luźną propozycję. Nie zawierała liczby akcji, jaką inwestor gotów był nabyć, a zaproponowana cena była zbyt niska w stosunku do wartości firmy. Czyli ile ta firma jest warta.Zastanówmy się tak mi się wydaje donarturo.
  • Re: pytanie?! Autor: ~bolo [213.134.160.*]
    czyli arki zgłaszając upadłość liczy na więcej niż 20gr tak? no ciekawe wydaje mi się w takim razie ze się dogadają/myślałem że patrowicz zaproponował odkup od arki po 3gr/
  • Re: pytanie?! Autor: ~bolo [213.134.160.*]
    to do kiedy bedziemy czekac z wzrostem 200% czy spadkiem 50% wg ciebie?
  • Re: pytanie?! Autor: donarturo [79.184.1.*]
    bolo nie jestem jasnowidzem.Na to wszystko potrzeba czasu.Najważniejsze że Arka nie chce tanio odsprzedać swojego pakietu akcji, wie jaka jest wartość spółki.Tak mi się wydaje donarturo.
[x]
SWARZEDZ 1,17% 0,01 2011-01-14 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.