W domu sobie powiesisz na ścianie.A na dzień dzisiejszy jeżeli trapią cię takie myśli i chcesz się z nimi podzielić to szybko sprzedaj po 8 i będziesz miał spokój.Tak mi się wydaje donarturo.
donarturo dzięki za wyczerpującą odpowiedż, a tak wogóle to nie sprzedałem akcji dzieki tobie no może inwestorowi. Chciałbym ci kiedys podziekowac za to a nie przeklinac :)))))
Na giełdzie należy kierować się własnym rozumem,tego cię jeszcze nie nauczyli.Forum jest taką przeciwwagą.Ci co kupili drogo będą namawiać innych z forum na zakup akcji a ci co chcą kupić tanio zawsze będą mówić o spółce żle.Jak się kupuje takie spółki jak swarzędz to musisz być świadomy ryzyka.Na takich spółkach nie zarabia się codziennie.Nauczyłem się nie słuchać nikogo i kierować się tylko własnym doświadczeniem.Cierpliwi zostaną wynagrodzeni.Tak mi się wydaje donarturo.
Jeżeli szybko nie znajdzie się inwestor, który będzie chciał kontynuować działalność i pod warunkiem odkupienia udziałów od Arki, która chce likwidacji, to będzie można liczyć na duże zyski.
Jeżeli likwidacja zostanie zakończona to wartość na akcję szacuję na 6-7 gr. przy pomyślnych wiatrach. AJk przez kolejne kwartały nie pokażą dużej straty.
Środki z likwidacji będziesz mógł otrzymać w lipcu - sierpniu 2010r. Likwidacja trwa ok 1,5 roku !!!!
Fortuna sprzyja odważnym, obecnie wartość ksiegowa to 11 gr na akcje, nie jest wliczona marka swarzędz, która jest warta jakieś pieniądz, gdyby doszło do całkowiterj likwidacji swarzędza sądze, że na jedna akcje będzie grubo ponad 15 groszy. Poz.
Arka pewnie dlatego nie była zainteresowana sprzedażą pakietu Patrowiczowi ponieważ zaproponował cenę 3-5 gr. Tego dokładnie nie wiemy. Za taką cenę też bym nie sprzedał.
Skąd ta cena ??? Ponieważ jakby mógł proponować więcej ??? Przecież przed Walnym mógł kupić dużo więcej akcji niż 5% po 4-6 gr..
Arka jak by się chciała wysypać to cena spadłaby do dużo poniżej 6-7 gr. ,czyli tyle ile myślę, że będzie warta jedna akcja po likwidacji.
Arka czeka na inwestora i tyle tak to rozumiem.Ponadto zgodnie z obowiązującym prawem do momentu wykreślenia spółki z KRS proces likwidacji Swarzędz Meble SA może zostać w każdej chwili przerwany.Jaka by była w tedy cena akcji, można się tylko domyśleć.Tak mi się wydaje donarturo.
Swarzędz ma Likwidatora, a jak znajdzie inwestora, który nie będzie chciał kupić od funduszu całego pakietu to ew. kupi sobie część majątku spółki, np. tę jedyną fabrykę, która ma zamówienia - Kościanie.
Te środki posłużą celu zaspokojenia wszystkich wierzycieli, a to co zostanie podzielą na 174 mln akcji i to będzie wartość ok 6-7 gr.
ARKA NIE CHCE ABY SWARZĘDZ PROWADZIŁ DZIAŁALNOŚCI BO JEST NIERENTOWNY - STĄD LIKWIDACJA.
ZAWSZE MOŻLIWE JEST OGŁOSZENIE UPADŁOŚCI W PROCESIE LIKWIDACJI.
Jeżeli mieliby cofnąć proces likwidacji to musi się znaleźć inwestor, który odkupi udziały od Arki po godziwej cenie i będzie chciał kontynuować działalność.
Przemysł drzewny i meblarski w Polsce jest w bardzo dużym dołku, mieszkań nie budują, za granicą popytu też nie ma więc biorąc pod uwagę to, że swarzędz produkuje (wał) meble drogie i pewnie ma też linie produkcyjne do takiej produkcji to ZE ŚWIECZKĄ NIE ZNAJDZIE TAKIEGO INWESTORA