• O co tutaj chodzi? Autor: ~Ocokaman [46.204.9.*]
    Gameplay i trailer SH2 przyjęty dobrze, sprzedaż pre-orderów dobra, podana data premiery, info o wycofaniu sie take two z umowy, gdzie projekt byl juz tworzony przez 2-3 lata i sponsorowany przez take two, czyli ze słów prezesa mozna wywnioskowac, ze po wycofaniu sie take two bloober dostał za darmo w wiekszosci juz sfinansowana gre ktora trzeba tylko dokonczyc i czerpac calosc zysków? Do tego nowa umowa z lions gates, wyniki finansowe sporo powyzej konsensusu, kilka projektow w realizacji, a kurs -8% czy ktos w tym widzi jakąś logike?
  • Re: O co tutaj chodzi? Autor: ~staruch [31.11.209.*]
    By trysnąć trzeba strzepać
    Innej wizji tutaj nie mam;)
  • Re: O co tutaj chodzi? Autor: ~gitmen [109.199.93.*]
    Gameplay i trailer przyjęte chłodnie, płatność wpłynęła , kosztów nie rozliczono, pewnie kolejny kwartał dojdzie do ich rozliczenia lub w kwartale premiery. Gra jak na dzisiejsze czasy nudna, nikt już nie chce walking Simulatorów, ratuje ją sentyment który właśnie jest zabijany ceną z kosmosu. Sprzedaż gier na świecie spada a sprzedaż urządzeń typu hardware spadła o 43% RdR miesiąc temu tak więc cały sektor przez większy kapitał jest omijany nie tylko w Polsce. Po historii ostatnich premier ewidentnie widać , że moment jej ogłoszenia to czas realizacji zysków i do samej premiery na wzrosty nie ma co liczyć i może być tylko gorzej. O to chodzi, tak to widzi rynek.
  • Re: O co tutaj chodzi? Autor: ~Ja [37.47.118.*]
    No nie do końca się z Tobą zgodzę, popatrz na kurs Konami ,od czasu ostatniego pokazu ,cały czas do góry
  • Re: O co tutaj chodzi? Autor: ~zzz [212.191.92.*]
    No, a u nas od rana ktoś wystawia 10k akcji po 22zł powodując -4.76% na otwarciu XD
  • Re: O co tutaj chodzi? Autor: ~Albert [83.17.194.*]
    "O to chodzi", "tak to widzi rynek" - trolling na maxa. Żenujący.
  • Re: O co tutaj chodzi? Autor: ~gitmen [109.199.93.*]
    Zapodaj jakieś argumenty. Ja wypowiedziałem się z sensem. Jeśli chodzi o samą produkcję to ja zostałem pozytywnie zaskoczony, SH2 graficznie wygląda jak dla mnie zaskakująco pięknie, nie spodziewałem się. Jednak jak dla mnie nie wystarczy to na obecną kapitalizację tym bardziej, że płatności spłynęły i ta jakość nie znaczy już za Wiele. Silent Hill 2 został już rozegrany na akcjach, zostaje, bez urazy ale tylko giełdowa frajernia, czyli dawcy kapitału.
  • Re: O co tutaj chodzi? Autor: ~Bard [5.173.73.*]
    No ale ile byś chciał żeby urosło. Skoczylo z 18 na 25, wiecej nie zobaczymy tutaj. To nie jest firma co spija śmietankę. Dostana kase i koniec, a jak projekt zostanie przyjety przez rynek to może cos skapnie gratis lub nie. Tyle w temacie.
    Branża jest mocno pod kreska nawet cdp nie potrafi roznac, kisili 2 lata teraz ciut ruszyło.
    Osobiscie dokupie jak zjedzie w okolice 18 zł moze ciut niżej. Powyzej tego nie ma sensu to nie jest warte.
    Nawet ciężko tą firme porównać do czegokolwiek innego na rynku w obecnym czasie, kapitalizacja na poziomie tsgames.
  • Re: O co tutaj chodzi? Autor: ~albert [83.17.194.*]
    Dla Ciebie nie jest warte. Dla innych może być warte znacznie więcej. Za ile chcesz kupić to twoja sprawa. Tylko ty nie chcesz kupić bo cie nie stać więc trullujesz, żeby coś jeszcze spadło dla twego zleceniodawcy.
    Tyle w temacie.
  • Re: O co tutaj chodzi? Autor: ~Gościu [91.236.84.*]
    Najbardziej kretyńska argumentacja "akcjonariusza" siedzącego na akcjach, deprecjonującego własną inwestycję i jej potencjał wzrostu. Nie ma jak czystość intencji
    Przecież każdy widzi gdzie leci kurs. Gier nie robi sie w miesiąc, a zapowiedzi i perspektyw nie widać, są tylko asy w rekawach, ale lato sie zbliża i coraz czesciej mamy krotkie koszulki, wiec nie ma ich gdzie chować. Zostaly więc albo w domu albo ich nie bylo, chyba ze te asy to cos w rodzaju newsow z Weź2.
  • Re: O co tutaj chodzi? Autor: ~22bit [104.28.45.*]
    Ale Ty kumasz, ze juz wszyscy zalapali ze jestes trollem i cokolwiek nie napiszesz to tylko gorzej wyglada?
  • Re: O co tutaj chodzi? Autor: ~Gościu [91.236.84.*]
    Masz rację jak każdy troll na dowolnej spółce. Tyle tylko że ty jako "akcjonariusz" jesteś z kategorii tych krypto....
[x]
BLOOBER -0,40% 25,15 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.