• Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~Ja [31.61.185.*]
    Wytłumaczcie. W 2023 przychody wzrosły z do 25 mln zł z 22 w 2022 roku. Biorąc pod uwagę wysoką inflację wynik bez szału. Jakim cudem chcą zrobić 100 mln zł w 2025 roku? Czym oni zrobią 4 krotny wzrost?
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~Punisher [89.64.16.*]
    Nie zrobią. Plany, listy intencyjne i inne głupoty. To są wabiki dla frajerów by im papier z emisji wciskać. Oni nawet nie połączyli spółek. Oni chcą przejąć jakąś rzekomo firmę i maja na to 20 mln. Ale jaka firma zostanie przejęta za 20mln która dałaby im prawie 80mln przychodu? Tu się nic totalnie nie klei. Same bzdury. Spółka zleci po emisjach na takie grosze że będzie konkurować z gownospolkami za 2-3 grosze na NC a więc jakieś zawieszone lub na fixach padaki.
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~krazinski [83.27.104.*]
    Dodam, że minimalne miesięczne wynagrodzenie wzrosło przez ten rok mocniej, niż przychody tej spółki.

Pewnie zaraz i tak w innym wątku wielonickowy naganiacz odpowie Ci na Twoje pytanie, ale wyręczę go (tylko bez hurraoptymizmu) tutaj. Prostym językiem: spółka chce wchłonąć inne sklepy.
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~Ja [31.61.185.*]
    Aha chcą wchłonąć konkurencję ale mają mało czasu bo chyba nie zrobią tego w połowie 2025 roku.

Druga kwestia, skoro uważają się za jeden z najważniejszych sklepów z bielizną to kogo chcą wchłonąć, większą konkurencję? Jest na sprzedaż? Raczej słabo. Mniejsze, sklepiki które robią po 0,5 mln zł rocznie? Ile tego mają kupić? Nie trzyma się to kupy.
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~pixel [77.65.103.*]
    Przeczytajcie sobie Uchwały które podjęto w celu zapewnienia finansowania z emisji akcji serii "P" i "R"
    Poniżej zamieszczam link. 
    https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2024-03/0000156750_202403110000151868.pdf

Tu jest mega oczywisty i przejrzysty fragment dotyczący serii "R". A prawo do objęcia akcji wyznaczono na mega krótki okres 60 i 72 miesięcy>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dostosowana cena emisyjna (zaokrąglona do trzech miejsc po przecinku) = CE x ((AxK) +(BxT))/((A=B)xK) gdzie: CE – oznacza dotychczasową cenę objęcia akcji serii R przez posiadacza Warrantu Subskrypcyjnego; A – oznacza wartość nominalną kapitału zakładowego przed zmianą; 21 B– oznacza łączną wartość nominalną wyemitowanych bądź umorzonych akcjiK – średnią dzienną cenę akcji Spółki ważoną obrotami z transakcji sesyjnych Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. w dniu poprzedzającym dzień podjęcia uchwały o emisji bądź umorzeniu akcji Spółki; T – cenę emisyjną akcji nowej emisji bądź wartość wynagrodzenia przypadającego na jedną akcję umarzaną. W przypadku wskazanym w pkt c) powyżej: Dostosowana cena emisyjna (zaokrąglona do trzech miejsc po przecinku) = CE x (A/B) gdzie: CE – oznacza dotychczasową cenę objęcia akcji serii R przez posiadacza Warrantu Subskrypcyjnego; A – wartość nominalna jednej akcji Spółki po zmianie wartości nominalnej akcji Spółki; B – wartość nominalna jednej akcji Spółki przed zmianą wartości nominalnej akcji Spółki; W przypadku wskazanym w pkt d) powyżej: Dostosowana cena emisyjna (zaokrąglona do trzech miejsc po przecinku) = (CE U – Umax)/A gdzie: CE – oznacza dotychczasową cenę objęcia akcji serii I przez posiadacza...
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~Ja [31.61.190.*]
    Jak zwykle dużo treści, a mało sensu. A zegar tyka...
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~pixel [77.65.103.*]
    Dużo treści a mało sensu to jest mało powiedziane.
    Taki tekst (a to jest tylko fragment),mógłby powstać np. w takim miejscu jak Tworki.
    Ja pamiętam inne podobne uchwały dotyczące zamiany warrantów na akcje.
    I wyglądały one mniej więcej tak- dwa warranty uprawniają do objęcia 1 akcji.
    A tu mamy jakieś quriosum, absurd i szaradę matematyczną.
    Czy potencjalny inwestor będzie chciał ją rozwiązywać?
    Bo ja np. bym nie chciał>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

• Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~krazinski [83.27.108.*]
    To już te bodaj trzy miesiące temu pisałem, że walne przerwali i dokończyli po tygodniu właśnie dlatego, że jeden uczestnik musiał drugiemu wytłumaczyć, o co chodzi w uchwałach.
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~krazinski [83.27.96.*]
    Dnia 2024-06-03 o godz. 20:54 ~Ja napisał(a):
    > Aha chcą wchłonąć konkurencję ale mają mało czasu bo chyba nie zrobią tego w połowie 2025 roku.
    > >
    > > Druga kwestia, skoro uważają się za jeden z najważniejszych sklepów z bielizną to kogo chcą wchłonąć, większą konkurencję? Jest na sprzedaż? Raczej słabo. Mniejsze, sklepiki które robią po 0,5 mln zł rocznie? Ile tego mają kupić? Nie trzyma się to kupy.

Ponoć tak, chcą wchłonąć jakieś maleństwa, które sobie nie radzą na rynku.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.41.82.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~Jj [31.61.176.*]
    Co się stało, że intymna na opinie ma tylko 3 opinię za ostatnie 30 dni, a primodo tylko 2?

To przecież największy sklep, powinno być co najmniej 1000!
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~Jj [31.61.176.*]
    * na opineo.

Już widzę, że zrezygnowali z programu. Dziwne jak na tak duży sklep, zwłaszcza, że nigdzie więcej nie można ich ocenić. Na Ceneo też przestali działać.

Szukają nawet takich drobnych oszczędności?
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~Jj [31.61.188.*]
    I jak to się ma do komasowania masy?
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~krazinski [83.27.134.*]
    Ciekawe spostrzeżenie.

Wątpię, żeby myśleli, że są tak znani, że nie potrzebują reklamy ani pozytywnych opinii od kupujących.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.41.82.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~krazinski [83.27.136.*]
    Dnia 2024-06-15 o godz. 17:24 ~Szef napisał(a):
    > Amatorzy
    > >
    > > Nie chodzicie na walne to nie wiecie

Człowieku podpisujący się Szef, ludzie chodzący na walne to nie twoja liga i lepiej, żebyś to sobie wreszcie uzmysłowił.
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~Jj [31.61.186.*]
    Ile dziś przejęć?
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~krazinski [83.27.127.*]
    Nie słyszałem jeszcze o żadnym.
  • Re: Plany vs rzeczywistość 2025 Autor: ~jj [31.61.181.*]
    Dziś byłem na bazarze i widziałem zlikwidowaną budę z gaciami. Czyżby zaczęły się przejęcia?
[x]
GRUPAMZ 4,22% 0,42 2025-10-09 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.