• Informacja o umorzeniu odsetek Autor: ~kierownik [185.165.151.*]
    Zarząd Onico Spółka Akcyjna w restrukturyzacji z siedzibą w Warszawie (dalej: "Spółka", "Emitent") przekazuje do wiadomości publicznej, że otrzymał od ING Bank Śląski S.A. zawiadomienie zawierające oświadczenie o umorzeniu części odsetek oraz o wygaśnięciu zobowiązania Onico wobec ING Bank Śląski S.A. wynikającego z zawartej przez Emitenta z ING Bank Śląski S.A. umowy kredytu z dnia 31 października 2018 r.
    Wygaśnięcie zobowiązania kredytowego Emitenta oraz umorzenie części odsetek jest wynikiem spłaty tego zobowiązania kredytowego przez poręczyciela - Alpetrol sp. z o.o. na warunkach określonych w porozumieniu restrukturyzacyjnym z dnia 28 kwietnia 2022 r. (dalej "Porozumienie") zawartym pomiędzy: ING Bankiem Śląskim S.A. (dalej: "Kredytobiorca"), Alpetrol sp. z o.o. (dalej: "Poręczyciel") oraz Zarządcą Masy Sanacyjnej Emitenta (dalej "Zarządca").

a 15 kwietnia wyglądało to tak

W nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 9/2022 z dnia 29 kwietnia 2022 r. informującego o zawarciu Porozumienia Restrukturyzacyjnego pomiędzy ING Bankiem Śląskim S.A., Emitentem, Alpetrol sp. z o.o. oraz Zarządcą Masy Sanacyjnej Emitenta z dnia 28 kwietnia 2022 r. - Zarząd Onico Spółka Akcyjna w restrukturyzacji z siedzibą w Warszawie (dalej: "Spółka", "Emitent") przekazuje do wiadomości publicznej, że dnia 15 kwietnia 2024 r. ING Bankiem Śląskim S.A. dokonał zawiadomienia w trybie par. 13.18 Porozumienia Restrukturyzacyjnego obejmującego oświadczenie o wypowiedzeniu Porozumienia Restrukturyzacyjnego wskutek wystąpienia przypadku naruszenia tego Porozumienia polegającego na umorzeniu postępowania sanacyjnego Onico S.A. w restrukturyzacji oraz postawieniu w stan natychmiastowej wymagalności wszelkich wierzytelności przysługujących ING Bank Śląski wobec Emitenta. Zgodnie z art. 75 ust. 1 Prawa bankowego obowiązuje 7-dniowy okres wypowiedzenia.

• Re: Informacja o umorzeniu odsetek Autor: ~Xxx [89.64.24.*]
    Następna dobra informacja
  • Re: Informacja o umorzeniu odsetek Autor: ~Viktoria [189.240.60.*]
    Może być jak w horrorze. Słoneczko świeci, sielanka, dzieci bawią się skacząc i zapieprzając w kółeczko rowerkami .... aż tu nagle z krzaczorów wysuwa się owłosiona łapa z pazurami i wyrywa gościowi jelita z brzucha - jednym słowem krew, wrzask i bałagan (no w sumie to trzy słowa).
  • Re: Informacja o umorzeniu odsetek Autor: ~kierownik [185.165.151.*]
    jak bedzie po 20
    to przytoczysz historie
    Czerwonego Kapturka czy
    Jasia i Małgosi ?
    hmmmm
  • Re: Informacja o umorzeniu odsetek Autor: ~Max [104.28.45.*]
    Kierownik jak widzisz to dalej ,bo widzę udzielasz się tu najdłużej , spółka podoła ? trochę przypomina mi to sytuacje z otloga 3-4 lata temu
  • Re: Informacja o umorzeniu odsetek Autor: ~Void [31.0.71.*]
    Daj spokój, oni liczą, że takim gadaniem doprowadzą do poziomu przy którym będą mogli sensownie wyjść.
    Jaki inwestor, a tym bardziej gracz wchodziłby na forum i pisał jak to się będzie rozwijać?
    Siedział by cicho i skupował co się da po taniości. Ewentualnie siał by ferment, żeby jeszcze taniej dokupić.
    To tak jak by ktoś miał objawienie jakie będą numery w totka i wszystkim je podawał, żeby samemu mniej przytulić :)
  • Re: Informacja o umorzeniu odsetek Autor: ~Max [109.231.63.*]
    Z płynących informacji można już jakieś wnioski wyciągnąć , a patrząc po informacjach i artykułach w prasie są rodowe korzystne informacje . Na takich spółkach powstających z kolan można zarobić najwięcej . Zobaczymy , dzisiaj zakupiłem pierwszy pakiet akcji .
  • Re: Informacja o umorzeniu odsetek Autor: ~kierownik [185.165.151.*]
    najlepiej sytuacje zna p Void
    nie znam historii otlog
    natomiast w Onico zaczyna sie układac
    1primo najwiekszy problem zadłużenie
    powiedzieć że zostanie znacząco zredukowane
    to tak jakby nic nie powiedzieć
    150zata ciąży na jednej akcji przy kursie 10zeta
    po redukcji o 70% zostanie 50
    2primo od 25roku zacznie sie embargo na
    lpg z rosji więc jak powiedział prezes telefony
    sie urywają najlepszy przykład kolejny aneks z Orlenem
    3primo dzierżawa gazoportu
    na razie jest 2: 1 co sie stanie z kursem
    jak będzie 3:0
    jedni mawiają kto nie ryzykuje
    ten szampana nie pije
    inni
    że w kozie nie siedzi
    każdy sam decyduje
    ps p Void
    czy chce sprzedać ?
    tak
    ale te poziomy mnie nie interesują
    czy moje wypowiedzi są naganianiem na kupowanie
    nie wydaje mi sie

• Re: Informacja o umorzeniu odsetek Autor: ~Void [31.0.83.*]
    Powiedziałem swoje, kto myśli to jego
  • Re: Informacja o umorzeniu odsetek Autor: ~Void [31.0.83.*]
    Powiedziałem swoje. Kto myśli to jego
  • Re: Informacja o umorzeniu odsetek Autor: ~xxx [89.64.24.*]
    Czekamy na zatwierdzenie układu i normalną pracę spółki.
[x]
ONICO 3,33% 15,50 2026-05-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.