Czy ktoś z Was widział co się dzieje na GamesBox - spółki powiązanej z Ulg ? Nie na ganiam bo to spółka z tego samego portfela tylko proszę samemu zobaczyć co tam się dzieje można było wszystko co tutaj pojechało w dół odrobić w tydzień. Także ogólnie ULG jest w bardzo dobrej kondycji! Co powinno cieszyć posiadaczy jednej i drugiej spółki. Zostawiam państwa z tym przemyśleniem i życzę miłego weekendu ja osobiście jestem bardzo zadowolony.
A widziałeś obroty na box? Kurs z 4 na 9 zł poleciał przy łącznych obrotach 37,5 tys zł. Jeśli ktoś ma tam pakiet za kilkaset złotych to może coś kupi albo sprzeda i zarobi drugie kilkaset złotych. Póki co box dalej jest startupem dla bardzo ale to bardzo drobnych inwestorów którzy grają za kieszonkowe od rodziców. Może za kilka lat coś się tam zmieni i będzie można sensownie coś więcej kupić czy sprzedać bez powodowania tym większych ruchów na kursie. Obecnie to że poleciało z 4 na 9 zł nic nie znaczy, bo wystarczy tam jeden gość który postanowi sprzedać powiedzmy pięćset akcji i kurs wróci na 4 zł jedną transakcją. Także procentowo wygląda to tam imponująco ale prawda jest taka że w zasadzie nie ma tam nikogo.
Wszystko Się teoretycznie zgadza dlatego piszę że nie na ganiam tylko żeby zobaczyć ale z tego co mówisz to możemy zrobić eksperyment mogę w poniedziałek spróbować sprzedać kilka tysięcy akcji i zobaczymy co się stanie z kursem.
Czyli według tej teorii posiadając kilka tysięcy akcji mogę sobie sam kreować kurs ŁAŁ ! Ale poczułem teraz moc !!! Wystawię jakiś pakiecik zobaczymy co się stanie…
Poza kilkudziesięcioma akcjami nikt nie kupuje nikt nie sprzedaje, tylko na forum fantaści piszą jakie to transakcje wystawiają. Jednak na arkuszu zleceń i na obrotach tego nie widać. Prawda brutalnie weryfikuje takich fantastów.
Ktoś myli sprzedaż akcji z wystawieniem akcji do sprzedaży. :) Kolego jak wystawisz akcje do sprzedaży po absurdalnie wysokiej cenie to się nie ma co dziwić że nikt tego nie kupi i do transakcji nie dojdzie i do zmiany kursu też nie dojdzie. Naucz się na początek trochę fundamentalnej wiedzy a potem się wypowiadaj. Wystaw te swoje 1000 czy 2000 akcji pkc to zobaczymy jak się kurs zachowa. Ale oczywiście nie wystawisz bo brak ci odwagi bo byś stracił całe pieniądze które posiadasz.
I może przede wszystkim najpierw wystaw te swoje akcje do sprzedaży bo arkusz zleceń się nie myli i nie pokazuje tych twoich wymyślonych zleceń :) no ale nie ma co się dziwić bo aby je wystawić musiałbyś najpierw posiadać te akcje :)
Oczywiście że nie będzie, a czemu miałby być? Ten poziom to była już wtedy abstrakcja dla takiej spółki portujacej jak ulg. A obecnie nawet 15 zł byłoby za dużo.