• czuję że koniec sie zbliża Autor: ~nikt [46.112.67.*]
    tylko nie wiem czy mój czy petrola

ps - tak na marginesie skoro z ostatniego raportu bercika wyglądało tak pięknie to dlaczego petrola wywalono z giełdy i skazano na banicję? - przypomnę że pod wpływem tego raportu forward dokupił jeszcze 3 tys akcji - pisać bo mdleję z ciekawości
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [167.99.181.*]
    Dnia 2024-05-30 o godz. 18:48 ~nikt napisał(a):
    > ps - tak na marginesie skoro z ostatniego raportu bercika wyglądało tak pięknie to dlaczego petrola wywalono z giełdy i skazano na banicję? - przypomnę że pod wpływem tego raportu forward dokupił jeszcze 3 tys akcji - pisać bo mdleję z ciekawości

Już daj spokój. Można się czepiać okoliczności tej wydania decyzji, ale nie merytorycznej podstawy.
    Dalsze lata potwierdziły 1000-krotnie, aż do dziś, jej słuszność
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~nikt [46.112.92.*]
    Dnia 2024-05-31 o godz. 07:27 ~Jonny_MałeckiKiller napisał(a):
    > Dnia 2024-05-30 o godz. 18:48 ~nikt napisał(a):
    > > ps - tak na marginesie skoro z ostatniego raportu bercika wyglądało tak pięknie to dlaczego petrola wywalono z giełdy i skazano na banicję? - przypomnę że pod wpływem tego raportu forward dokupił jeszcze 3 tys akcji - pisać bo mdleję z ciekawości
    >
    > Już daj spokój. Można się czepiać okoliczności tej wydania decyzji, ale nie merytorycznej podstawy.
    > Dalsze lata potwierdziły 1000-krotnie, aż do dziś, jej słuszność

ja twierdzę wręcz odwrotnie - nie czepiałbym się decyzji, która została wydana przy bardzo niskim kursie a która spowodowana to mogła być właśnie raportem bercika (pozbierano by akcje) - w innym przypadku oznacza że bercik kłamał od samego początku jego prezesury a to oznacza że winny jest a fordzik ma podstawy do sprawy cywilnej ( myślę że nie tylko on)
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Realista [46.134.46.*]
    Po wywaleniu Petrola z giełdy było NWZA. Sytuacja była znana, a 3 Kazachów usilnie chciało wejść do zarządu spółki. Dawid S. i RM zgodzili się po negocjacjach na wejście 2 Kazachów. Była umowa z inwestorem do podpisania, którą RM jako v-ce zablokował. Potem wszystkich Kazachów wywalił z zarządu. Co chciał osiągnąć?
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Johnny [94.254.174.*]
    I bardzo dobrze. Idź się teraz skarż do żaby.
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Realista [46.134.52.*]
    Dnia 2024-05-31 o godz. 11:40 ~Johnny napisał(a):
    > I bardzo dobrze. Idź się teraz skarż do żaby.

Jeśli bardzo dobrze, to nie zasłaniaj się żabą, a to robisz, co znaczy, że ciągle kłamiesz, bo wcale nie jest bardzo dobrze, więc nie oszukuj akcjonariuszy. To nie żaba, ale ty rozwalasz Oila, bo swoją polityką zniechęcasz wszystkich potencjalnych inwestorów.
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Ozi [37.30.26.*]
    Koniec jest jeden dla wszystkich identyczny Forward dokupił 3000 sztuk? To się chlopina spłukał jak rzadko który na tej spółce.
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Zenek [178.235.180.*]
    Czy na koniec znajdzie się największy entuzjasta Petrola z kasą i wykupi wszystkie akcje po choćby dychu za sztukę? Czekam na taką okazję.
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Gamoń [83.28.215.*]
    Jeśli nawet się znajdzie to następny Zarząd czeka na wypłatę , pREZES NAWET BUTÓW NIE MIAŁ JAK TY WCHODZIŁ na stołeczek
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Gamoń [83.28.215.*]
    Przepraszam Pana , może przesadziłem , bo miał Pan rozchlapane pepegi na nogach , dało się je widzieć.
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Toż_to_szok [46.187.235.*]
    Dnia 2024-05-31 o godz. 13:32 ~Zenek napisał(a):
    > Czy na koniec znajdzie się największy entuzjasta Petrola z kasą i wykupi wszystkie akcje po choćby dychu za sztukę? Czekam na taką okazję.

A co za jełopa odda po dychu, Ty Zenek?
    Sam widzisz, Rychu po dychu nic tu nie zdziała.
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [165.227.37.*]
    Dnia 2024-05-31 o godz. 07:50 ~nikt napisał(a):
    > ja twierdzę wręcz odwrotnie - nie czepiałbym się decyzji [wywalenia z giełdy], która została wydana przy bardzo niskim kursie a która spowodowana to mogła być właśnie raportem bercika (pozbierano by akcje)

Decyzja GPW była spowodowana nie żadnym raportem bercika, a pełzaniem spółki na dnie, przeciąganiem informacjami z rękawa, okłamywaniem GPW i akcjonariuszy.
    TO NIE WYWALENIE Z GIEŁDY spowodowało dzisiejszą sytuację. Mamy wieloletnią kontynuację pełzania na dnie znaną jeszcze z tamtych czasów. Wywalenie z giełdy jedynie ukróciło spekulacyjny obrót akcjami spółki czyli wyłuskiwania pieniędzy z kieszeni tych co się nabierali na "górki", której jedynym motorem istnienia na rynku były wtedy (i do dziś są) bardziej lub mniej fałszywe informacje rzucane z rękawa.
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Realista [46.134.24.*]
    Co do powodów wyrzucenia spółki z giełdy - zgoda. Niemniej, już po wyrzuceniu, w 2020 r. Petrol miał potencjał reaktywacji, co poświadcza twarde dążenie ze strony kazachskiego wspólnika aby wprowadzić 3 swoich członków do zarządu, bo był uzgodniony plan powołania spółki celowej na wydobycie surowca z procentowym podziałem zysku. Wszystko to zostało pozrywane przez RM, czym chełpi się Johnny zachwalając jako bardzo dobre. Co jest bardzo dobre? Aktualna sytuacja jest wynikiem działań tylko i wyłącznie obecnego zarządu, a nie BLG.
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [138.197.145.*]
    Zgadza się, zaczęło się bojkotowanie czegoś co mogliśmy osiągnąć w imię 160 zł/szt czyli "my PAM też chcemy swój kawałek tortu". Ciekawe czy Zoska pławi się w tym upragnionym bogactwie który "jej się należał" nie wiem w imię czego, chyba równości socjalistycznej.
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Zygfryd [37.30.20.*]
    Zośka młodziutka to może poczekać z dekadę jeszcze (:
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~poszukiwacz [31.0.55.*]
    Zofija Zofiją, ale gdzie jest imć Berbeć?Czy on też już się pławi w bogactwie?
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Będzie [31.0.46.*]
    To ile na ten koniec 76500zl czy więcej
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.134.4.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~zoska [37.47.241.*]
    @Realista ,a w czym niby nabroilam i ostatecznie s..

Szkoda , że nie mając pełnej wiedzy oceniasz moja postawę i zachowanie .

Zajmij się raczej analiza tego co przez lata zrobił i nie zrobił BLG z Krokiem ,stara RN i tym od "złotego głosu" , a wówczas może Twoja układanka będzie inna .

Ja, gdybym miała tą wiedzę którą nabyłam po 2017 ( po wyrzuceniu Petrola z GPW ) , nigdy bym nie kupiła akcji tej spółki !.
    Dnia 2024-06-01 o godz. 13:57 ~zoska napisał(a):
    > @Realista ,a w czym niby nabroilam i ostatecznie s..
    > >
    > > Szkoda , że nie mając pełnej wiedzy oceniasz moja postawę i zachowanie .
    > >
    > > Zajmij się raczej analiza tego co przez lata zrobił i nie zrobił BLG z Krokiem ,stara RN i tym od "złotego głosu" , a wówczas może Twoja układanka będzie inna .
    > >
    > > Ja, gdybym miała tą wiedzę którą nabyłam po 2017 ( po wyrzuceniu Petrola z GPW ) , nigdy bym nie kupiła akcji tej spółki !.

Tu nikogo nie obchodzi ględzenie o tym co zrobił Blg, ani ględzenie Realisty o tym co zrobił lub czego nie zrobił Małecki.
    Syndrom kazachskiego Członka, zupełnie jak na komisji z Kaczýńskim i Zembolem, tam to było zabawne, ale trzeba mieć umiar Realisto.
    Nas tylko interesują konkrety. Wzajemne obrzucanie się g... jak na naszej scenie politycznej jest już niemodne.
    Możesz się Zośka łatwo obronić ------》 kiedy i ile jak to ktoś niedawno zapytał???

Daje Ci odpowiedź - nie jestem przew.Pam ,nie jestem członkiem Zarządu ani RN .
    Dnia 2024-06-01 o godz. 14:28 ~zoska napisał(a):
    > Daje Ci odpowiedź - nie jestem przew.Pam ,nie jestem członkiem Zarządu ani RN .

Miło, że mnie oszczędziłaś i nie napisałaś "nic i nigdy", bo to by dopiero był weekend.
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [165.22.234.*]
    Dnia 2024-06-01 o godz. 13:57 ~zoska napisał(a):
    > Ja, gdybym miała tą wiedzę którą nabyłam po 2017 ( po wyrzuceniu Petrola z GPW ) , nigdy bym nie kupiła akcji tej spółki !.
    > Daje Ci odpowiedź - nie jestem przew.Pam ,nie jestem członkiem Zarządu ani RN .

A ja, gdybym miał tą wiedzę którą nabyłem po 2020 ( po tym, jak Małeckiego wybrałaś na prezesa ) , nigdy bym nie kupił akcji tej spółki !.
    Nie trzeba być przew. Pam ani w zarządzie Pam czy RN, żeby przyłożyć się do tego co teraz mamy, wystarczyło być tubą RM.

Prezes BLG i przew, RN MD , niespełna kilka miesięcy po wyrzuceniu Petrola z GPW - jesienią 2017 obiecywali publicznie , że nie dłużej jak za pół roku Petrol wróci do notowań jeśli nie na GPW to napewno na NC .
    No i co ty na to ? Już ci nie przeszkadza , że obietnice o kant ... i tylko czarowanie ,a potem dajcie absolutorium i będzie cudownie .:) Było ?

Na tym zakończę .
    .
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [137.184.161.*]
    Dnia 2024-06-01 o godz. 16:15 ~zoska napisał(a):
    > > No i co ty na to ? Już ci nie przeszkadza , że obietnice o kant ... i tylko czarowanie ,a potem dajcie absolutorium i będzie cudownie .:) Było ?
    > >

Może i było, ale teraz jest jeszcze bardziej cudownie bo mamy RM no i jest cudownie glucho i ślepo. Takich luksusów BLG nam nie obiecywał, a RM spełnił.
    BLG i jego 100 m , czyżbyś też zapomniał ?
    Same "cudowne" przekazy , by potem publicznie mówić o spółce która przez lata "dyrygował " - dokumentację mamy w garażu ....Ot i taki światowy ,a firma sprowadzona do "podłogi" A trzyletnie (2015-2017 ) negocjacje z inwestorem czym się zakończyły ? Może to też wiesz ? .

Kończąc - najpierw zbadaj przyczynę , by określić jej skutki .
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [137.184.161.*]
    Dnia 2024-06-01 o godz. 16:57 ~zoska napisał(a):
    > BLG i jego 100 m , czyżbyś też zapomniał ?
    > > Same "cudowne" przekazy , by potem publicznie mówić o spółce która przez lata "dyrygował " - dokumentację mamy w garażu ....Ot i taki światowy ,a firma sprowadzona do "podłogi" A trzyletnie (2015-2017 ) negocjacje z inwestorem czym się zakończyły ? Może to też wiesz ? .
    > >
    > > Kończąc - najpierw zbadaj przyczynę , by określić jej skutki .

Na pewno nie zamierzam oceniać tego co robi RM jako skutek tego co robił BLG ! O to, to nie ! To właśnie Wasze tłumaczenie: RM zerem bo BLG zrobił zero.

"Firma sprowadzona do podłogi" - kobieto Ty wciąż grzęźniesz w tych pamowskich bujdach wydumanych. BLG nie mógł sprowadzić "firmy" do podłogi, bo "firma" nigdy nad podłogą nie była. To Gruby/ BLG stworzyli "firmę" taką jaką wtedy była więc nie ma co użalać się nad stratą z powodu upadku, a już w szczególności płakać nad czymś czego ani Ty, ani Twój RM nie stworzył.

Co do obietnic to samo można powiedzieć o obietnicach RM które skończyły się NICZYM, pustką i głuszą. Ktoś kto nie informuje musi mieć coś na sumieniu, tak prosta psychologia tłumaczy. Nie zamierzam w tej chwili zgadywać co zbroił i jak to się na nas odbiło, ale TO NIENORMALNE jak się zachowuje RM jako prezes spółki.
    Już nie mówię, że takie traktowanie akcjonariuszy to zwykła bezczelność.

• Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~zoska [89.64.21.*]
    Stworzyć firmę ,a jakże przyznaje trzeba mieć pomysł i go realizować .
    Tylko jakoś zapominasz , że po kasę na rozwój spółki i zakup spółek zależnych (ORI , Farmy, Emba) , sięgano po kasę akcjonariuszy z giełdy lub brano pożyczki ( banki ,Prokom ) które to były wymagalne w przypadku braku spłat - emisja akcji ( czyli znów kasa od akcjonariuszy ) i rozliczenie należnych kwot .Poczytaj raporty o emisjach akcji - tam wszystko kawa na ławę :ile komu i za co .
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Jonny_MaleckiKiller [137.184.161.*]
    Akurat tego nie neguję, ale to nie ma nic wspólnego z wdepnięciem w to cudzych butów z wyłażącą z nich zafajdaną słomą, bo o tym mówimy.
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [134.122.45.*]
    Ta spółka jeszcze nie zarabiała, nie robiła nic, nic sobą nie przedstawiała, zero kapitału wypracowanego. W coś takiego świeżego się chamsko nie wdeptuje, bo się wkracza na czyjeś podwórko a skutki mogą być jeszcze gorsze.
    Tyle ,że na to jak nazywasz " podwórko" byliśmy zaproszeni ! Ba , nawet podano warunki jakie mamy spełnić , by to co wchodzi w skład tego "podwórka" - uratowac !
    Myśmy się z naszych zobowiązań wywiązali .
    Czy druga strona również ?
    Pytanie zostawiam "otwarte".
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Jonny_MałeckKiller [142.93.152.*]
    Byliście zaproszeni i chwała BLG że to zrobił, wykazał dobrą wolę, widać chciał zażegnać ogień i podzielić się sytuacją.
    A WY z niczego żeście się nie wywiązali, musieliście znaleźć przyczynę wywołania wojny.
    To Małecki (nie Wy) zaczął wojnę z BLG, Was podpalił używając własnych wrzasków i swojego Johnnego i wdepnął chamskim butem w nie swoje podwórko. Teraz myśleć dlaczego to zrobił.
    Mamy skutki.
    Przypominasz mi @smerfa lub może nim nawet jesteś.

Niby taki zatroskany ,ale czy akcjonariusz ?

Prawda, prędzej czy później zawsze się pojawia .To tak ogólnie rzecz ujmując .
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Xxx [5.173.89.*]
    W jakim celu roztrząsanie przeszłość,co to da ?
    PAM otrzymał info że rozmowy z kazachami trwają,prezes wybiera się do Kazachstanu,na to zebrano składkę .
    Nie sądzę by prezes był aż tak cyniczny i wprowadzał w błąd członków Pam którzy obdarzyli go dużym zaufaniem.
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~nikt [46.112.72.*]
    Dnia 2024-06-01 o godz. 20:47 ~Xxx napisał(a):
    > W jakim celu roztrząsanie przeszłość,co to da ?
    > > PAM otrzymał info że rozmowy z kazachami trwają,prezes wybiera się do Kazachstanu,na to zebrano składkę .
    > > Nie sądzę by prezes był aż tak cyniczny i wprowadzał w błąd członków Pam którzy obdarzyli go dużym zaufaniem.

te rozmowy w kazachstanie już były, są , czy dopiero bedą - możesz napisac coś więcej ?
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Xxx [5.173.89.*]
    Takie info otrzymałem od kolegi który jest w Pam,ciężko coś od niego wyrwać,sam się mu dziwię że jest tak lojalny.
    Mamy czekać coś się rodzi !
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Realista [46.134.12.*]
    Dnia 2024-06-01 o godz. 18:36 ~zoska napisał(a):
    > Stworzyć firmę ,a jakże przyznaje trzeba mieć pomysł i go realizować .
    > > Tylko jakoś zapominasz , że po kasę na rozwój spółki i zakup spółek zależnych (ORI , Farmy, Emba) , sięgano po kasę akcjonariuszy z giełdy lub brano pożyczki ( banki ,Prokom ) które to były wymagalne w przypadku braku spłat - emisja akcji ( czyli znów kasa od akcjonariuszy ) i rozliczenie należnych kwot .Poczytaj raporty o emisjach akcji - tam wszystko kawa na ławę :ile komu i za co .

ALE ODKRYWCZYNI AMERYKI!!. A niby skąd bierze się pieniądze na rozkręcenie biznesu, jak nie od jego udziałowców (akcjonariuszy) lub banków??? To jest elementarna, niezbywalna forma pozyskiwania kapitału na uruchomienie lub rozszerzenie działalności!!! Problem w tym, że jak taka inwestycja jest w momencie uruchomienia (na Petrolu tuż przed podpisaniem umowy z inwestorem) wkracza ktoś (tutaj RM) i wszystko zrywa/blokuje. To jest celowe działanie na zniszczenie konkretnego projektu!!! Znane są przykłady takiego wrogiego uwalenia przedsięwzięć np. przy zabezpieczeniach hipotecznych, kiedy nie udziela się kredytu na finalne uruchomienie, aby przedsiębiorstwo utopić.
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Co [94.254.130.*]
    Ori petrol to chyba nie kupił, Prokom w jakim rozliczeniu otrzymał Ori.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.51.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: czuję że koniec sie zbliża Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [138.197.145.*]
    Dnia 2024-06-02 o godz. 09:04 ~nikt napisał(a):
    > Dnia 2024-06-01 o godz. 20:47 ~Xxx napisał(a):
    > > W jakim celu roztrząsanie przeszłość,co to da ?
    > > > PAM otrzymał info że rozmowy z kazachami trwają,prezes wybiera się do Kazachstanu,na to zebrano składkę .
    > > > Nie sądzę by prezes był aż tak cyniczny i wprowadzał w błąd członków Pam którzy obdarzyli go dużym zaufaniem.
    >
    > te rozmowy w kazachstanie już były, są , czy dopiero bedą - możesz napisac coś więcej ?

No widzisz Nikt, co jeden tutaj tworzy szum informacyjny który pogłębia frustrację, a RM ani myśli mówić co robi chociaż dzień w dzień podbija stare wątki, tworzy nowe bzdety i kotłuje forum.
[x]
PETROLINV 46,97% 1,94 2017-06-28 17:04:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.