ps - tak na marginesie skoro z ostatniego raportu bercika wyglądało tak pięknie to dlaczego petrola wywalono z giełdy i skazano na banicję? - przypomnę że pod wpływem tego raportu forward dokupił jeszcze 3 tys akcji - pisać bo mdleję z ciekawości
Dnia 2024-05-30 o godz. 18:48 ~nikt napisał(a): > ps - tak na marginesie skoro z ostatniego raportu bercika wyglądało tak pięknie to dlaczego petrola wywalono z giełdy i skazano na banicję? - przypomnę że pod wpływem tego raportu forward dokupił jeszcze 3 tys akcji - pisać bo mdleję z ciekawości
Już daj spokój. Można się czepiać okoliczności tej wydania decyzji, ale nie merytorycznej podstawy. Dalsze lata potwierdziły 1000-krotnie, aż do dziś, jej słuszność
Dnia 2024-05-31 o godz. 07:27 ~Jonny_MałeckiKiller napisał(a): > Dnia 2024-05-30 o godz. 18:48 ~nikt napisał(a): > > ps - tak na marginesie skoro z ostatniego raportu bercika wyglądało tak pięknie to dlaczego petrola wywalono z giełdy i skazano na banicję? - przypomnę że pod wpływem tego raportu forward dokupił jeszcze 3 tys akcji - pisać bo mdleję z ciekawości > > Już daj spokój. Można się czepiać okoliczności tej wydania decyzji, ale nie merytorycznej podstawy. > Dalsze lata potwierdziły 1000-krotnie, aż do dziś, jej słuszność
ja twierdzę wręcz odwrotnie - nie czepiałbym się decyzji, która została wydana przy bardzo niskim kursie a która spowodowana to mogła być właśnie raportem bercika (pozbierano by akcje) - w innym przypadku oznacza że bercik kłamał od samego początku jego prezesury a to oznacza że winny jest a fordzik ma podstawy do sprawy cywilnej ( myślę że nie tylko on)
Po wywaleniu Petrola z giełdy było NWZA. Sytuacja była znana, a 3 Kazachów usilnie chciało wejść do zarządu spółki. Dawid S. i RM zgodzili się po negocjacjach na wejście 2 Kazachów. Była umowa z inwestorem do podpisania, którą RM jako v-ce zablokował. Potem wszystkich Kazachów wywalił z zarządu. Co chciał osiągnąć?
Dnia 2024-05-31 o godz. 11:40 ~Johnny napisał(a): > I bardzo dobrze. Idź się teraz skarż do żaby.
Jeśli bardzo dobrze, to nie zasłaniaj się żabą, a to robisz, co znaczy, że ciągle kłamiesz, bo wcale nie jest bardzo dobrze, więc nie oszukuj akcjonariuszy. To nie żaba, ale ty rozwalasz Oila, bo swoją polityką zniechęcasz wszystkich potencjalnych inwestorów.
Dnia 2024-05-31 o godz. 13:32 ~Zenek napisał(a): > Czy na koniec znajdzie się największy entuzjasta Petrola z kasą i wykupi wszystkie akcje po choćby dychu za sztukę? Czekam na taką okazję.
A co za jełopa odda po dychu, Ty Zenek? Sam widzisz, Rychu po dychu nic tu nie zdziała.
Dnia 2024-05-31 o godz. 07:50 ~nikt napisał(a): > ja twierdzę wręcz odwrotnie - nie czepiałbym się decyzji [wywalenia z giełdy], która została wydana przy bardzo niskim kursie a która spowodowana to mogła być właśnie raportem bercika (pozbierano by akcje)
Decyzja GPW była spowodowana nie żadnym raportem bercika, a pełzaniem spółki na dnie, przeciąganiem informacjami z rękawa, okłamywaniem GPW i akcjonariuszy. TO NIE WYWALENIE Z GIEŁDY spowodowało dzisiejszą sytuację. Mamy wieloletnią kontynuację pełzania na dnie znaną jeszcze z tamtych czasów. Wywalenie z giełdy jedynie ukróciło spekulacyjny obrót akcjami spółki czyli wyłuskiwania pieniędzy z kieszeni tych co się nabierali na "górki", której jedynym motorem istnienia na rynku były wtedy (i do dziś są) bardziej lub mniej fałszywe informacje rzucane z rękawa.
Co do powodów wyrzucenia spółki z giełdy - zgoda. Niemniej, już po wyrzuceniu, w 2020 r. Petrol miał potencjał reaktywacji, co poświadcza twarde dążenie ze strony kazachskiego wspólnika aby wprowadzić 3 swoich członków do zarządu, bo był uzgodniony plan powołania spółki celowej na wydobycie surowca z procentowym podziałem zysku. Wszystko to zostało pozrywane przez RM, czym chełpi się Johnny zachwalając jako bardzo dobre. Co jest bardzo dobre? Aktualna sytuacja jest wynikiem działań tylko i wyłącznie obecnego zarządu, a nie BLG.
Zgadza się, zaczęło się bojkotowanie czegoś co mogliśmy osiągnąć w imię 160 zł/szt czyli "my PAM też chcemy swój kawałek tortu". Ciekawe czy Zoska pławi się w tym upragnionym bogactwie który "jej się należał" nie wiem w imię czego, chyba równości socjalistycznej.
@Realista ,a w czym niby nabroilam i ostatecznie s..
Szkoda , że nie mając pełnej wiedzy oceniasz moja postawę i zachowanie .
Zajmij się raczej analiza tego co przez lata zrobił i nie zrobił BLG z Krokiem ,stara RN i tym od "złotego głosu" , a wówczas może Twoja układanka będzie inna .
Ja, gdybym miała tą wiedzę którą nabyłam po 2017 ( po wyrzuceniu Petrola z GPW ) , nigdy bym nie kupiła akcji tej spółki !.
Dnia 2024-06-01 o godz. 13:57 ~zoska napisał(a): > @Realista ,a w czym niby nabroilam i ostatecznie s.. > > > > Szkoda , że nie mając pełnej wiedzy oceniasz moja postawę i zachowanie . > > > > Zajmij się raczej analiza tego co przez lata zrobił i nie zrobił BLG z Krokiem ,stara RN i tym od "złotego głosu" , a wówczas może Twoja układanka będzie inna . > > > > Ja, gdybym miała tą wiedzę którą nabyłam po 2017 ( po wyrzuceniu Petrola z GPW ) , nigdy bym nie kupiła akcji tej spółki !.
Tu nikogo nie obchodzi ględzenie o tym co zrobił Blg, ani ględzenie Realisty o tym co zrobił lub czego nie zrobił Małecki. Syndrom kazachskiego Członka, zupełnie jak na komisji z Kaczýńskim i Zembolem, tam to było zabawne, ale trzeba mieć umiar Realisto. Nas tylko interesują konkrety. Wzajemne obrzucanie się g... jak na naszej scenie politycznej jest już niemodne. Możesz się Zośka łatwo obronić ------》 kiedy i ile jak to ktoś niedawno zapytał???
Dnia 2024-06-01 o godz. 13:57 ~zoska napisał(a): > Ja, gdybym miała tą wiedzę którą nabyłam po 2017 ( po wyrzuceniu Petrola z GPW ) , nigdy bym nie kupiła akcji tej spółki !. > Daje Ci odpowiedź - nie jestem przew.Pam ,nie jestem członkiem Zarządu ani RN .
A ja, gdybym miał tą wiedzę którą nabyłem po 2020 ( po tym, jak Małeckiego wybrałaś na prezesa ) , nigdy bym nie kupił akcji tej spółki !. Nie trzeba być przew. Pam ani w zarządzie Pam czy RN, żeby przyłożyć się do tego co teraz mamy, wystarczyło być tubą RM.
Prezes BLG i przew, RN MD , niespełna kilka miesięcy po wyrzuceniu Petrola z GPW - jesienią 2017 obiecywali publicznie , że nie dłużej jak za pół roku Petrol wróci do notowań jeśli nie na GPW to napewno na NC .
No i co ty na to ? Już ci nie przeszkadza , że obietnice o kant ... i tylko czarowanie ,a potem dajcie absolutorium i będzie cudownie .:) Było ?
Dnia 2024-06-01 o godz. 16:15 ~zoska napisał(a): > > No i co ty na to ? Już ci nie przeszkadza , że obietnice o kant ... i tylko czarowanie ,a potem dajcie absolutorium i będzie cudownie .:) Było ? > >
Może i było, ale teraz jest jeszcze bardziej cudownie bo mamy RM no i jest cudownie glucho i ślepo. Takich luksusów BLG nam nie obiecywał, a RM spełnił.
BLG i jego 100 m , czyżbyś też zapomniał ?
Same "cudowne" przekazy , by potem publicznie mówić o spółce która przez lata "dyrygował " - dokumentację mamy w garażu ....Ot i taki światowy ,a firma sprowadzona do "podłogi" A trzyletnie (2015-2017 ) negocjacje z inwestorem czym się zakończyły ? Może to też wiesz ? .
Kończąc - najpierw zbadaj przyczynę , by określić jej skutki .
Dnia 2024-06-01 o godz. 16:57 ~zoska napisał(a): > BLG i jego 100 m , czyżbyś też zapomniał ? > > Same "cudowne" przekazy , by potem publicznie mówić o spółce która przez lata "dyrygował " - dokumentację mamy w garażu ....Ot i taki światowy ,a firma sprowadzona do "podłogi" A trzyletnie (2015-2017 ) negocjacje z inwestorem czym się zakończyły ? Może to też wiesz ? . > > > > Kończąc - najpierw zbadaj przyczynę , by określić jej skutki .
Na pewno nie zamierzam oceniać tego co robi RM jako skutek tego co robił BLG ! O to, to nie ! To właśnie Wasze tłumaczenie: RM zerem bo BLG zrobił zero.
"Firma sprowadzona do podłogi" - kobieto Ty wciąż grzęźniesz w tych pamowskich bujdach wydumanych. BLG nie mógł sprowadzić "firmy" do podłogi, bo "firma" nigdy nad podłogą nie była. To Gruby/ BLG stworzyli "firmę" taką jaką wtedy była więc nie ma co użalać się nad stratą z powodu upadku, a już w szczególności płakać nad czymś czego ani Ty, ani Twój RM nie stworzył.
Co do obietnic to samo można powiedzieć o obietnicach RM które skończyły się NICZYM, pustką i głuszą. Ktoś kto nie informuje musi mieć coś na sumieniu, tak prosta psychologia tłumaczy. Nie zamierzam w tej chwili zgadywać co zbroił i jak to się na nas odbiło, ale TO NIENORMALNE jak się zachowuje RM jako prezes spółki. Już nie mówię, że takie traktowanie akcjonariuszy to zwykła bezczelność.
Stworzyć firmę ,a jakże przyznaje trzeba mieć pomysł i go realizować .
Tylko jakoś zapominasz , że po kasę na rozwój spółki i zakup spółek zależnych (ORI , Farmy, Emba) , sięgano po kasę akcjonariuszy z giełdy lub brano pożyczki ( banki ,Prokom ) które to były wymagalne w przypadku braku spłat - emisja akcji ( czyli znów kasa od akcjonariuszy ) i rozliczenie należnych kwot .Poczytaj raporty o emisjach akcji - tam wszystko kawa na ławę :ile komu i za co .
Ta spółka jeszcze nie zarabiała, nie robiła nic, nic sobą nie przedstawiała, zero kapitału wypracowanego. W coś takiego świeżego się chamsko nie wdeptuje, bo się wkracza na czyjeś podwórko a skutki mogą być jeszcze gorsze.
Tyle ,że na to jak nazywasz " podwórko" byliśmy zaproszeni ! Ba , nawet podano warunki jakie mamy spełnić , by to co wchodzi w skład tego "podwórka" - uratowac !
Myśmy się z naszych zobowiązań wywiązali .
Czy druga strona również ?
Pytanie zostawiam "otwarte".
Byliście zaproszeni i chwała BLG że to zrobił, wykazał dobrą wolę, widać chciał zażegnać ogień i podzielić się sytuacją. A WY z niczego żeście się nie wywiązali, musieliście znaleźć przyczynę wywołania wojny. To Małecki (nie Wy) zaczął wojnę z BLG, Was podpalił używając własnych wrzasków i swojego Johnnego i wdepnął chamskim butem w nie swoje podwórko. Teraz myśleć dlaczego to zrobił. Mamy skutki.
W jakim celu roztrząsanie przeszłość,co to da ?
PAM otrzymał info że rozmowy z kazachami trwają,prezes wybiera się do Kazachstanu,na to zebrano składkę .
Nie sądzę by prezes był aż tak cyniczny i wprowadzał w błąd członków Pam którzy obdarzyli go dużym zaufaniem.
Dnia 2024-06-01 o godz. 20:47 ~Xxx napisał(a): > W jakim celu roztrząsanie przeszłość,co to da ? > > PAM otrzymał info że rozmowy z kazachami trwają,prezes wybiera się do Kazachstanu,na to zebrano składkę . > > Nie sądzę by prezes był aż tak cyniczny i wprowadzał w błąd członków Pam którzy obdarzyli go dużym zaufaniem.
te rozmowy w kazachstanie już były, są , czy dopiero bedą - możesz napisac coś więcej ?
Dnia 2024-06-01 o godz. 18:36 ~zoska napisał(a): > Stworzyć firmę ,a jakże przyznaje trzeba mieć pomysł i go realizować . > > Tylko jakoś zapominasz , że po kasę na rozwój spółki i zakup spółek zależnych (ORI , Farmy, Emba) , sięgano po kasę akcjonariuszy z giełdy lub brano pożyczki ( banki ,Prokom ) które to były wymagalne w przypadku braku spłat - emisja akcji ( czyli znów kasa od akcjonariuszy ) i rozliczenie należnych kwot .Poczytaj raporty o emisjach akcji - tam wszystko kawa na ławę :ile komu i za co .
ALE ODKRYWCZYNI AMERYKI!!. A niby skąd bierze się pieniądze na rozkręcenie biznesu, jak nie od jego udziałowców (akcjonariuszy) lub banków??? To jest elementarna, niezbywalna forma pozyskiwania kapitału na uruchomienie lub rozszerzenie działalności!!! Problem w tym, że jak taka inwestycja jest w momencie uruchomienia (na Petrolu tuż przed podpisaniem umowy z inwestorem) wkracza ktoś (tutaj RM) i wszystko zrywa/blokuje. To jest celowe działanie na zniszczenie konkretnego projektu!!! Znane są przykłady takiego wrogiego uwalenia przedsięwzięć np. przy zabezpieczeniach hipotecznych, kiedy nie udziela się kredytu na finalne uruchomienie, aby przedsiębiorstwo utopić.
Dnia 2024-06-02 o godz. 09:04 ~nikt napisał(a): > Dnia 2024-06-01 o godz. 20:47 ~Xxx napisał(a): > > W jakim celu roztrząsanie przeszłość,co to da ? > > > PAM otrzymał info że rozmowy z kazachami trwają,prezes wybiera się do Kazachstanu,na to zebrano składkę . > > > Nie sądzę by prezes był aż tak cyniczny i wprowadzał w błąd członków Pam którzy obdarzyli go dużym zaufaniem. > > te rozmowy w kazachstanie już były, są , czy dopiero bedą - możesz napisac coś więcej ?
No widzisz Nikt, co jeden tutaj tworzy szum informacyjny który pogłębia frustrację, a RM ani myśli mówić co robi chociaż dzień w dzień podbija stare wątki, tworzy nowe bzdety i kotłuje forum.