• Takich wyników chyba się nikt nie spodziewał Autor: ~Gasmar [5.173.226.*]
    Szczerze mówiąc to jestem w szoku tym co pokazali, chyba każdy z was jest zdziwiony
  • Re: Takich wyników chyba się nikt nie spodziewał Autor: ~Analizator [5.173.210.*]
    Jutro wywalam wszystko. Mam dosyć giełdy. Wezmę ETFy na USA sp500, 10 latki indeksowane inflacja i mam wywalone.. a tu co chwilę problemy z tymi spółkami
  • Re: Takich wyników chyba się nikt nie spodziewał Autor: ~M78 [78.8.114.*]
    Jakich k... "wyników"... spółka za 2023 wypłaciła akcjonariuszom 75 mln zł... jeden z kwartałów pokazał niespełna 2 mln straty i lament na całe forum - wywołanie paniki itd... dla mnie spółka nadal z perspektywami na rozwój , na niezły zarobek, na stabilną dywidendę... wręcz dziś na "promocji" dokupiłem ile mogłem w tym momencie... ;D
  • Re: Takich wyników chyba się nikt nie spodziewał Autor: ~On [37.47.116.*]
    Ktoś to wszystko dzisiaj kupił.... I się cieszy... Zobaczymy za jakiś czas, ale chyba będzie ból tych, którym żyłka dziś pękła.
  • Re: Takich wyników chyba się nikt nie spodziewał Autor: ~On [37.47.116.*]
    Podziękujcie wtedy typom takim jak -Maxymuss, jeden z głównych nakręcających panikę...
  • Re: Takich wyników chyba się nikt nie spodziewał Autor: ~szcsla [31.61.246.*]
    Ja dokupiłem, pozdrawiam nerwusów. Giełda nie jest dla każdego. Podobną sytuację miałem około 3 lat temu na elektrotimie. Z 5,55 urusł na przeszło 30 zł. Ale jak wspomniałem, giełda nie jest dla każdego.
  • Re: Takich wyników chyba się nikt nie spodziewał Autor: grx [194.0.181.*]
    też brałem ten dołek. reakcja mocno przesadzona
  • Re: Takich wyników chyba się nikt nie spodziewał Autor: ~Gasmar [5.173.241.*]
    Nie wiem na ile znasz sie na giełdzie.
    Ale zauważ że spółka wypłaca dywidendę z zysku. A jak narazie zaczynamy pod kreską
    Nie uważam się za znawcę... jadąc autem też czasami gumę złapiesz... wymieniasz koło jedziesz dalej... forum jest manipulowane i trzeba brać to pod uwagę... w ostatnich miesiącach było wiele dobrych informacji które to zostały szybko zepchnięte setką nowych wątków - bo ludziom nie chce się szukać... czytać... ten rok może być słabszy... nie musi... tyle że akcje kupuje się z horyzontem minimum kilku lat a nie miesięcy... ktoś na panice zarobił - ktoś stracił ... życie... emocje tutaj nie pomagają... a tym bardziej porady "dobrych wujków" z forum...
  • Re: Takich wyników chyba się nikt nie spodziewał Autor: ~Max [104.28.45.*]
    Ja nie jestem zdziwiony , między wierszami było można to wyczytac .
  • Re: Takich wyników chyba się nikt nie spodziewał Autor: ~Gasmar [5.173.241.*]
    Oczywiście że każdy wiedział że będzie gorzej, ale nikt nie myślał że aż tak.
    Miało być gorzej ale że wejdziemy pod kreskę to chyba nikt się nie spodziewał. Ja chociaż te 5mln obstawiałem jak nic.
    A miało być tak pięknie. Agro z Ukrainy miało nie mieć wpływu a jednak jest inaczej.
    Poczekam i przy jeszcze niższym poziomie dobiorę.
    Nie ma też gwarancji jaki będzie drugi kwartał. Pewnie lepszy. Ale o ile to się dopiero okaże. A firma płaci dywidendę ale z zysków. A narazie zyczynamy kiepsko ten rok. To co było w 2023 już się nie powtórzy. A przynajmniej przez długi, długi czas.
    Półki co przy tej wycenie jest dużo lepszych spółek.
  • Re: Takich wyników chyba się nikt nie spodziewał Autor: ~axaa [89.64.45.*]
    Najnowsze wyceny fundamentalne i z perspektywą 2-3 lat to 27-40pln akcja.
    Jest wiele czynników kosztowych które w spółce będą musiały być uwzględniane.Zg. z zaleceniami MSSF16 opłaty za leasing.Które nie są teraz ujmowane w raportach-opłata za dzierżawę portów i maszyny.
    A to koszty ~25mln pln
  • Re: Takich wyników chyba się nikt nie spodziewał Autor: ~ChłodnymOkiem [89.64.59.*]
    Dnia 2024-05-31 o godz. 08:58 ~axaa napisał(a):
    > Najnowsze wyceny fundamentalne i z perspektywą 2-3 lat to 27-40pln akcja.
    > Jest wiele czynników kosztowych które w spółce będą musiały być uwzględniane.Zg. z zaleceniami MSSF16 opłaty za leasing.Które nie są teraz ujmowane w raportach-opłata za dzierżawę portów i maszyny.
    > A to koszty ~25mln pln
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ciekawie będzie od lipca , jak prąd pójdzie w górę...

Koszty odbiją się w wielu segmentach gospodarki...

Czy urzędnicy w rządzie zdają sobie z tego sprawę, że niszczą gospodarkę ̣?

Czy grają w innej drużynie przeciw własnym Obywatelom.. !

Pozdrawiam
    Tak ceny energii wzrosną w całej gospodarce... a tylko OTS poniesie tego konsekwencję... jakoś nie widzę by inne spółki traciły po kilkadziesiąt % w kilka dni BZDURA... tu śmierdzi PRZEKRĘTEM na kilometr... wisi mi to... w spółce niewiele się zmieniło a za kilka / kilkanaście miesięcy będą kwieciste posty jakie to nowe umowy spółka podpisała i jaką piękną dywidendę wypłaci... no i oczywiście kurs dużo wyżej...
  • Re: Takich wyników chyba się nikt nie spodziewał Autor: ~ChłodnymOkiem [89.64.59.*]
    Dnia 2024-05-31 o godz. 15:58 ~M78 napisał(a):
    > Tak ceny energii wzrosną w całej gospodarce... a tylko OTS poniesie tego konsekwencję... jakoś nie widzę by inne spółki traciły po kilkadziesiąt % w kilka dni BZDURA... tu śmierdzi PRZEKRĘTEM na kilometr... wisi mi to... w spółce niewiele się zmieniło a za kilka / kilkanaście miesięcy będą kwieciste posty jakie to nowe umowy spółka podpisała i jaką piękną dywidendę wypłaci... no i oczywiście kurs dużo wyżej...

---------------------------------------------------------------------------------------------
    Masz na myśli te "Aberracje" w spółce czy urzędnicy...?

Pozdr

[x]
OTLOG -1,57% 12,50 2025-12-03 11:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.