Nawrzucali nasi dobrzy samarytanie zmartwieni o Wasze pieniądze dziesiątki wątków o tym jak rychło nastanie 5 złotych. Pomimo tego kurs się broni, nikt nie chce żadnych sensownych ilości sprzedać poniżej 11 zł. Widać jak się ustawiają na arkuszu zleceń z płonną nadzieją, że pisanie czarnych prognoz pozwoli im parę akcji taniej kupić, a tu klops. Proponuję żeby nasi pięciozłotowcy założyli fundację ubogich inwestorów, wpłacimy Wam wszyscy po 5 złotych darowizny i będziecie się mogli zająć czymś innym niż żebraniem o spadki.
A ty kolejny dzień się stresujesz :) Na dodatek masz już omamy z tego stresu, bo ja tu dziś nie widzę żadnych nowych wątków spadziowych :) Odstaw lepiej ten bananowy hazard, bo ci na psychikę siada :)
Jeśli konsolidacją można nazwać totalny brak zainteresowania spółką od ponad trzech lat to owszem, można tak napisać. Kto inny mógłby napisać: 'tej padliny to nawet pies z kulawą nową nie tknie' Spółka zapomniana, takie padaki powinny zniknąć z giełdy, było by to tylko pożytkiem dla rynku kapitałowego bo tylko zaśmiecają parkiet. Na takie spółki nie powinno być miejsca w prawidłowo funkcjonującym systemie, no ale mamy bananową patologię więc są.
Sto akcji powiadasz? Hmm.. Ciekawe po co mielibyśmy to robić? W ostatnich miesiącach przewaliło się prawie 300 tysięcy akcji poniżej 10 zł. Nie mogę mówić za innych oczywiście ale skoro mnie się udało kupić kilka procent z tej puli i mam obecnie średnią jednocyfrową, to przypuszczam że wielu innych rozsądnie myślących i cierpliwych ludzi ma tutaj podobną sytuację. Także dziękuję za propozycję ale nie interesuje mnie sto akcji poniżej 11 zł bo nie zrobi mi to żadnej różnicy. Poza tym popyt i podaż jak widać w przedziale 10 - 12 zł jest znikomy i jeśli kurs wróci poniżej 10 zł to obroty pewnie się rozkręcą i może wtedy ewentualnie coś jeszcze dokupię.
Niestety sztuka zakupu w idealnym dołku jeszcze nigdy w życiu mi się na żadnym walorze nie udała. Ale oczywiście nie bronię ci bycia przekonanym. A osiągnięcie jednocyfrowej średniej na ulg było banalnie proste, wystarczyło w tym celu spełnić kilka warunków: 1. Obserwować spółkę od dłuższego czasu 2. Nie łapać spadających noży (nie kupować w trendzie spadkowym) 3. Nie dawać wiary słowom prezesa 4. Nie dawać wiary słowom naganiaczy wzrostowych na forum 5. Poczekać z wejściem w spółkę po optymalizacjach podatkowych, które zawsze mają miejsce na koniec grudnia. Życzę każdemu trzymania się powyższych zasad w celu ochrony kapitału. Mnie jeszcze nigdy nie zawiodły.
Baju baju będziesz w raju : ) ujadasz tutaj od dawna zawsze wszystko krytykując. Co by nie było to tragedia i zjazd na 5 ziko. Teraz gdy kurs w konsolidacji i kiedy widać, że może być ciężko już kupić coś taniej ty nagle zapakowany w akcje mimo , że Prezes według ciebie to oszust i kłamca. Dawno się tak nie ubawiłem : ) lol
z konsoli raczej wyłamanie w dół skoro nie ma sił rosnąć w okresie ogólnego optymizmu, to korekta mocno poturbuje poza tym - szkoda gadać jakie to jest słabe
Ale przecież każdy prezes spółki giełdowej, a szczególnie spółki gamingowej notowanej na giełdzie to oszust i kłamca :) Widać że jesteś nowy w branży i na giełdzie :) Przypomnę tylko tą najbardziej reprezentatywną wypowiedzi tutejszego: 'Ostateczny termin oficjalnej prezentacji huntinga to NIE PÓŹNIEJ niż 31 marzec 2023 r' 'Pełna wersja fishing simulator 2 jest planowana na q2 / q3 2023 r. Ciebie bawią takie wypowiedzi a mnie bawią wypowiedzi prezesa który najpierw podaje oficjalnie ostateczne terminy a potem oficjalnie się wypowiada że przecież opóźnienia w gamingu są czymś normalnym i inwestorzy nie powinni się temu dziwić.
Czyli po prostu:
KŁAMAŁEM I OSZUWIKWAŁEM WAS W SWOICH WCZEŚNIEJSZYCH WYPOWIEDZIACH ALE CZEGO SIĘ DZIWICIE BO PRZECIEŻ TO NORMALNE W BRANŻY I JESTEŚCIE NAIWNI JEŚLI WIERZYCIE CIĄGLE W MOJE SŁOWA
Jesteście od lat wałkowani przez takich prezesów na lewo i prawo, tracicie pieniądze na ich kłamstwach i swojej naiwności i jeszcze się cieszycie i dalej bredzicie że ciężko coś kupić taniej a w ciągu ostatniego półrocza można było tutaj kupić jak już zauważono ponad 300 tys akcji w cenie poniżej 10 zł. A co do konsolidacji to bym się tak nie cieszył bo w 45% przypadków jest w takiej sytuacji wyłamanie dołem, w dalszych 45% przypadków wieloletni trend boczny, a tylko w 10% przypadków zmiana na trend wzrostowy.
A tak w ogóle to strasznie mnie bawi wasza radość że jeszcze nie spadło na 5 ziko w sytuacji gdy spółka straciła 70% kapitalizacji i zleciała z ponad 30 zł :) Dzielnie się trzymacie tych pięciu ziko :) Jak spadnie na 6 ziko to będziecie dalej przeszczęśliwi że wciąż nie spadło na 5 :)
Żal mi was. Widać że w każdej porażce musicie znaleźć ziarno pocieszenia aby się poczuć lepiej.
Ale bije z ciebie frustracja. Musiałes oddać sporo akcji na stracie , że tak doskonale znasz spółkę i z jednej strony piszesz jak jest fatalnie, a z drugiej masz urojenia że za chwilę dostaniesz kilkadziesiąt tysięcy dywidendy. Żal mi ciebie.