• EBI chwali się SDS Autor: ~spokojny [31.61.247.*]
    https://www.eib.org/en/stories/eu-delivers-breast-cancer-diagnostics-poland-european-parliament-elections-sds-optic
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~spokojny [31.61.247.*]
    https://sdsoptic.pl/obiecujace-perspektywy-rozwoju-platformy-technologicznej-inprobe-do-detekcji-ekspresji-bialek/
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~Alicja [46.204.109.*]
    Ktoś dostał zadanie by zwalać kurs. Ci co mieli się wysypać, wysypali się przy 36zl. Teraz już zwalanie kursu pod rozkaz. Zakładam że cena emisyjna już niektórym jest znana
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~JR [195.93.223.*]
    po co miałaby być emisja w najbliższym czasie ?
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~spokojny [31.61.247.*]
    emisja może będzie za dwa lata. A może nie.

A już w tym roku może się wiele zdarzyć. W amerykańskim medtechu jest bardzo głośno o SDS.
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~Biolog [89.64.57.*]
    Mimo to trzeba uczciwie powiedzieć że Sagan komunikował że w najbliższych kwartałach emisji nie będzie , przez pół roku to tu może się dużo WYDARZYĆ , wystarczy że podpiszą z kimś dużym umowe na 2 część badań i kurs odleci
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~Alicja [46.204.104.*]
    Jeśli tylko wierzyć Saganowi. Genomtec twierdził że nie będzie a była, teraz Datawalk twierdził że nie będzie, a po kilku tygodniach zrobili :))) Kasa jest kasa. Jeśli Sagan chlapnąl coś na webinar o emisji przed wejściem na GPW to coś musiało być na rzeczy. Sądzę by uspokoić rynek bo akcje leciały Sagan wycofał się z tych słów ale .... albo rynek nie uwierzył albo jest to prawda co Sagan chlapnąl i powoli obniżają kurs, wychodząc a ktoś kto nie ma dostępu do emisji powolutku skupuje. Ale jak jest naprawdę, tylko historia innych spółek i logika mną kieruje
    Dodam, bo o tym już się nie pisze, że obecna kapitalizacja SDS jest już śmieszna i niższa niż Genomtec, a gdzie SDS gdzie Genomtec. Bioceltix kapitalizacja 275mln, dwa razy większa, ok oni są bliżej mety ale jednak dwa razy tyle. To ile ta kapitalizacja ma byc SDS? 80 mln ? I niech Sagan nie mówi że kapitalizacja nie ma wpływu na negocjacje. Oni muszą z czasem mieć kapitalizację min 700mln zl
    20% zostało do bazy z której zaczął się prawie 200% odjazd ,jestem ciekawie czy zarząd albo fundy z RN zaczną kupować jak minie im okres zamknięty a to już za parę dni
    Wogole widać że Sagan zaczął mniej pisać na X , myślę że ich też zaczął uwierać ten spadek kursu , na tapecie rozmowy za 300 mln dol a wycena na giełdzie 30 mln dol no trochę nie halo jak ma konkurenta biopsji nawet kowboj z CL nie pomoże
    Przypomnę, że członek RN sprzedał te swoje marne ilości po 27zl. Coś wiedział ? Coś się święci ? Cały czas mam w głowie emisję po wejście na GPW. Potem członek zwolniony. Przypadek? Może. Sagan swego czasu chwalił się 170proc wzrostu. Teraz już z pkt widzenia GPW nie ma się czym chwalić. Pewnie też każą mu być powściągliwym w swoich wypowiedziach typu emisja, typu kapitalizacja jest nieważna bo chłopaki z Claire są debeściaki i najwyżej wstaną os stołu i wyjdą. On się ośmieszył takimi wypowiedziami. Wiem, że kapitalizacja jest ważne w rozmowach, przekonał się o tym Garstecki, ja jestem pewna że coby Sagan nie mówił jest to problem. Z tym że do sprzedaży jest jeszcze daleko i kurs można znów podciągnąć pod 40zl jak ostatnio. Przecież ostatnio rosło pod prawie nic, a na pewno nic przełomowego. Osobiście uważam że 20zl jest granica planowanych spadków ale kto wie. Tutaj paniki nie ma bo inwestorzy zakopali akcje. Najwyższej został śmiech lub śmiech przed łzy jak można było do tego doprowadzić. Wykres od roku jak u bankruta
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~ABC [188.127.20.*]
    Jedno pytanie. Czy uważasz, że lepiej byłoby gdyby spółka zaskoczyła inwestorów emisją w trakcie przechodzenia na rynek główny GPW?
    Uważam że emisja nie jest potrzebna skoro nie potrzebują pieniędzy. Wyraźnie Sagan powiedział, że są chętni fundusze na emisje. Efekt masz dziś. 20zl pękło i w takim razie dna już nie widać. Ja już czekam na 16zl, a i tak nie wiadomo czy nie spadnie i niżej. Przy takich spadkach zawsze był jakiś trup w szafie, tutaj najpewniej emisja. Sprzedają już na stratach
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~Jarek [89.64.101.*]
    Emisja akcji ok. 16 mln zł żeby dostać drugą transzę 4 mln euro z EBI no to kurs poleciał :)
    Takie warunki trzeba spełnić żeby kase wypłacili...
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~ABC [5.173.23.*]
    Emisja z pewnością będzie, bo na samym EBI i dotacjach nie rozwiną spółki w takim modelu jakim planują. To jest oczywiste, ale jak widać nie dla wszystkich.
    Co do spadków, cóż na Scope też zjechali do 90zł przed sprzedażą PcrOne. Mnie na naszym bananie nic już nie zdziwi.
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~biolog [89.64.57.*]
    zapominacie tylko o jednym ze SDS zlozyl wniosek o dotacje do PARP NA KILKANASCIE MILIONOW ZLOTYCH, rostrzygniecie w polowie roku albo na jesieni , juz raz od nich dotacje dostal wiec jest szansa ze tym razem tez dostanie , w warunkach na draga transze jest tez mozliwosc dotacji wiec moze tak byc ze okaze sie ze emisja nie nie bedzie potrzrebna , Sagan tez moze zmienic zdanie , mysle ze z funduszami umawial sie na inna cene zdecydowanie wyzsza i teraz jak patrzy na kurs to czuje niesmak, dostana dotacje plus 2 trasza ebi i wplywa 30 mln zl i emisja jak kolega pisze za 2 lata.
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~kazik [77.255.79.*]
    Taaaaa, i dlatego leci jak kamień
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~Alicja [46.204.98.*]
    I tak nić nie poradzimy, czy zarząd działa na spadki czy nie działa, czy jest w porozumieniu ze spółdzielnia lub fundem która zbiera akcje a potem wali nimi w rynek. Pozostało przyglądanie się dokąd kurs zmierza, dokładnie jak było we wspomnianym Scope. Ktoś kto kupi tanio te akcje to jeszcze nieźle zarobi
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~Biolog [37.47.118.*]
    Sagana trochę przytkało bo przestał się na X wypowiadać ,wogole ciekawe jak teraz relacje wyglądają między tymi funduszami co przedstawiciele weszli do rady a zarządem bo jakby nie patrzeć to mocno tracą i jeżeli jest faktycznie gra Sagana że komuś obiecał pakiet nowej emisji to tam mogą być niezłe tarcia teraz
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~Alicja [46.204.98.*]
    Jest szansa że ktoś kto ma objąć akcje lub wręcz jest zainteresowany INPROBE próbuje obniżać kurs akcji by objąć je jeszcze taniej lub próbuje obniżyć kapitalizację spółki by mieć lepsze pole negocjacji. Ktoś coś wie i wali w rynek, a Sagan rzeczywiście cicho siedzi, może ma zakaz :) bo ktoś tu akcję przeprowadza.
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~Biolog [37.47.118.*]
    Aż tak to nie , zauważ że Sagan mocno nakręcał nastroje na plus , grał na dobry kurs ale nie docenił rynku , gdy rozmawiał z fundami o emisji to kurs był 32-35 , obiecał im jakąś zniżkę ale nie sądzę że aż taka , więc sam jest zaskoczony reakcja i pewnie myśli jak to odkręcić , a możliwości ma sporo , zobaczymy
    Czyli ktoś chce pokazać Saganowi jak zwalić kurs by emisja była tania. Fundy zawsze tanio kupują. Na SDS popyt na akcje jeszcze mały i z kursem można zrobić wiele. Próg bólu chyba już osiągnięty i u wielu małych akcje już zamrożone. Aż korci coś podskubać ale inne mam plany obecnie na inne spółki. No ale gdyby było 18zl i 16zl to zrewiduje :)))
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~jojne [31.61.184.*]
    Cześć Alicjo-kupiłaś dziś text, czy czekasz na jeszcze niższe ceny?
    Kupiłam po 85zl i czekam, będzie niżej to dokupię. Potem czekam już na trend rosnący. Więcej nie będę dokupywać. C/Z jest ok. Zobaczymy czy z tego coś będzie. Z tymże ja tam nie inwestuję dużych pieniędzy na razie. Badam temat. Duże mam m.in w SDS i kicha jak widać ale czekam na 2025r :)) Zobaczymy czy wygram tę walkę
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~jojne [31.61.184.*]
    Ja również kupiłem trochę texta, dzisiaj wpadło mi sds poniżej 20 zł.
    Ja nie tykam SDS narazie chociaż uważam że z czasem wszyscy zarobią. Problem z SDS widzę taki że tutaj kompletnie nie ma od długiego czasu zainteresowanych spółka. Ile to dni było, gdy nie mogło się otworzyć. Brak chętnych do handlu. Brak animatora. Taką spółką bardzo łatwo manipulować. Duży obrót pojawia się tylko przy dużych spadkach, jak dziś. Nawet ciężko z tego wyjść bo kurs poleciałby na 15zl :))). Dokupię ale niżej, jak chcą ściągać kurs to musi być tanio, będę wybrzydzać. Może znów uda się po 14.50zl wejść. Kto wie co w planach rozgrywającego
    Straszenie na dogrywce 15 tys akcji , ewidentnie ktoś to rozgrywa , ciekawe jaki ma plan , do ilu to ma zamiar spuścić , bo w sumie granie pod emisję za wcześnie , więc albo jest trup w szafie i stąd ta zwala albo spieszy się żeby zapakować się znowu po taniości
    Spodziewam się wywołania paniki jako ostatni już element tej gry. Każde takie zbijanie kursu jest zakończone porządnym tąpnięciem i potem już di góry. Ja obecnie mam 24tys akcji i moich nie dostaną
    No jeśli jest trup w szafie a nie jest to emisja to pytanie jaki trup. Jeśli opóźnienia to wyjdziemy na plus i tak, no a jeśli badania nie idą to byłby to przekręt stulecia bo kurs spada od roku. Czyli przekręt duży. Osobiście nie wierzę. Bardziej myślę, że jest to próba zbicia i wyrywanie od przestraszony po kilkaset akcji, potem wrzucanie ich w rynek i kolejny niższy poziom. W końcu ktoś się przestraszy i będzie chciał się akcji pozbyć. A oni ? Oni mają czas i być może pieniądze bo sprzedali po 40zl. Do tego mają argument sla Sagana że emisja musi być tania. Gdzie zejdą? Nie zdziwię się i na 14zl. Do 2025r daleko
    Tak czy owak pokazał że ma min 15tys akcji, a czy je wrzuci w rynek, czy nie to już nie wiadomo. Jeśli wrzuci to raczej na stracie i przy słabym popycie bo większość to z wora do wora. Duży dziś spadek i duży obrót. Brzydko to wygląda ale zawsze można znaleźć swoją cenę wejścia
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~Zibikor [188.146.93.*]
    15 tys akcji , wy se jaja robicie? To jest gracz? Chyba francuski pudełek, te alcje od 8zl można było łykać, średnio licz 10zl x 15tys
    Boże ludzie trochę analizy
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~Biolog [37.47.88.*]
    Zbysiu mam nadzieję że chociaż sam nie pijesz hehe , ten od 15 tys to inwestor który brał średnio po 39,5 zł
    Akurat sam, skąd wiesz ze brał po tyle? Znasz osobiście? To gratuluje mu biznesu , piłbym miesiąc
    Jak mi tu wyskoczy jakiś Zenek z iloscia akcji z banka na obrocie to poczuje strach i nie moc. Was już przestraszyli akcjami typu 15k na sprzedaż
  • Re: EBI chwali się SDS Autor: ~Zbyszek [89.66.117.*]
    Zibikor widze zakochany jestes. Oby Cie ta milosc nie zabila, a tak czesto bywa
    Każdy widział co brał, więc niech każdy ma żal do siebie
    Ostrzegali cię tu na forum niektórzy żeby brać mega zyski ale nie chciałeś słuchać
    Nadal nie chce.
[x]
SDSOPTIC -0,66% 6,00 2026-01-07 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.