Rekin martwimy się o Ciebie. W ubiegłym tygodniu miałeś 100 tysięcy złotych zysku (rzekomo) a dziś już kilkadziesiąt ...
Dramat. Twoja fortuna topnieje w oczach.
Ustaw sobie stop lossa i zatrzymaj ten spadek. Szanuj swoje pieniądze !
Zabawne to spadki nie są. Forum raczej nikt poważny nie słucha. Spółka nie dowozi wyników, więc są spadki. Zamykanie sprzedaży na kilka tygodni stycznia - to kompromitacja. Gdyby nie Rossmann - to byśmy na kursie 4.xx zobaczyli. Nie wiem co tam się dzieje wewnątrz spółki, ale totalnie przestali dowozić wyniki. Przestały być dobre, a stały się najwyżej zadowalające/średnie. Rynek boi się jak zawsze, że tych rekordów spółka już raczej nie będzie w stanie bić i kurs się osuwa. Jak już wspomniałem zarząd wspiera spadki - zatrzymując sprzedaż na kilka tygodni stycznia. Brawo ...
Hmm, to czy dowozi wyniki ocenimy po wynikach za kolejny kwartał. Produkcja dla rossmanna, który ma 1800drogerii to nie jest małe miki. Uruchomienie zakładu dermo też swoje pochłania środków, czasu i energii zarządu. Chciałbym zobaczyć spółkę która kwartał do kwartału ma stabilne dwucyfrowe przyrosty przez kilka lat. Może nasi guru inwestycji z tego forum mają takową? Chętnie poznam.
Dnia 2024-05-27 o godz. 21:07 ~Rekin napisał(a): > Hmm, to czy dowozi wyniki ocenimy po wynikach za kolejny kwartał. Produkcja dla rossmanna, który ma 1800drogerii to nie jest małe miki. Uruchomienie zakładu dermo też swoje pochłania środków, czasu i energii zarządu. Chciałbym zobaczyć spółkę która kwartał do kwartału ma stabilne dwucyfrowe przyrosty przez kilka lat. Może nasi guru inwestycji z tego forum mają takową? Chętnie poznam. ______________________________
4mass przejął COSMEX (czyli jego przychody) oraz zamówienie do Rossmanna było realizowane w I kwartale 2024r. Tych dwóch przychodów w ogóle nie widać w I kwartale 2024r. W III kwartale 2023r mieli przychody 26 mln zł, a teraz pół roku później 27,5 mln zł. Gdyby nie zamówienie Rossmanna i przychody na asortymencie COSMEX - zmiotłoby nas z planszy. Trzeba powiedzieć wprost - stracili rynek - tylko dlaczego?
Dnia 2024-05-27 o godz. 21:26 ~Lol napisał(a): > Ale ty gościu bredzisz. I nie pisz „my” bo nie masz i nigdy nie miałeś akcji. Zamiast bawić się w spadzia przygotuj sobie ciuchy na jutro do roboty _______________
Niestety akcje mam i to dużo. Poczytaj wątek np z września 2023 - bo niewielu się uchowało, którzy wtedy byli na forum i akcje nadal mają: https://www.bankier.pl/forum/temat_re-no-i-mamy-po-spadkach,62649427.html
Autor: ~Rekin [37.225.20.*] 2024-01-09 16:50 Czesanie leszczy z akcji w trakcie :) oddają aż miło po 7zł, pooddają i znów będzie śpiew golasów bez akcji na forum :)
Zabawne, od o 8zł piszecie o jakichś golasach bez akcji, wyleszczaniu, ogołoceniu, tymczasem mamy 5.XX ( co według was naganiaczy nigdy nie miałem tu zobaczyć) kurs pikuje w dół, hak wam rośnie z dnia na dzień a ty od stycznia jedna i ta sama śpiewka, zabawne !!!