Tu będzie korekta na 15 zł bo przecież sama inflacja sprawia przez tyle lat, że nawet mizerny bochenek chleba żytniego 500 gram kosztuje u nas 10 zł. Czy ktoś wymieniłby swoją akcję Wieltonu na taki bochenek chleba? A ile przez rok takich bochenków się zjada? I dalej końca inflacji nie widać, nawet prezes Glapiński przedłuża ciągle tą oficjalną stopę na 5.75%
Przestrzegam przed sztucznym zaniżaniem kursu. Prokurator dotrze do podejrzanych o manipulację kursem i ogarnie jakie uzyskali zyski z szachrajstwa. Ostrzegam bo sam miałem sytuację na innej spółce, gdzie mnie dzielnicowy wzywał na przesłuchanie za moje niewinne wpisy. To spółka prywatna i w kaszę sobie nie da dmuchać. Jest coś takiego jak marka, znaki firmowe i reklama/antyreklama...
"Od początku 2023 roku zarejestrowano łącznie 84 689 przyczep i naczep wszystkich rodzajów". Gdyby każdy kupujący zainwestował 7000 zł w 100 akcji Wieltonu to łącznie zebraliby z rynku 8 milionów 468900 akcji. A to tylko kupcy z 2023 roku a ilu jest w samej Polsce ogółem użytkowników naczep/przyczep? Daje do myślenia. Użytkownicy naczep powinni inwestować w spółkę bo jak spółka upadnie jak Ursus to gdzie kupią części zamienne na naprawy?