Wyniki na pewno będą słabe. Wkoncu 1 kw zawsze jest najsłabszy. I raczej to jest wyceniane. Ale ktoś to zbiera i nie jest to ulica. A następne kwartały to już nowe umowy i lepsze warunki. Trend wzrostowy nie zagrożony. Po wynikach pewnie ruszy w górę do czasu dywidendy.
Jest luka do zamknięcia przy 60.20 zł jeśli ktoś chce to moze sie tam ustawić w dniu wyników. Jak wyniki będą mega słabe to może tam na chwilę kurs się pojawić.
Wyniki są już znane. Pisałem ponad tydzień temu. Opłaty lotniskowe , postojowe i przeglądy poszły w górę o 50 procent. Wszyscy na lotniskach chcą podwyżek . Obstawiałem minus 25 milionów , ale może być nawet ponad 35. Trzeba to wytrzymać. Nie wiem o ile podnieśli płace w Enter Air.
Jednak już czwarty kwartał był tak naprawdę na minusie tylko różnice kursowe go uratowały. Niestety pierwszy kwartał to masakra. Obstawiałem w czarnym scenariuszu minus 35 , ale nie ponad 60.
czy jest lepiej niż w 1q 2023? jest - pod każdym względem. na wynikach za 1q 2024 ciąży konieczność serwisu większej floty, która w 2q i 3q ma zaplanowane pełne obłożenie.
tak więc bez płaczu, akcje entera są wiele wiecej warte niż obecna cena. Typowy asymetric bet.