Brak kontynuacji spadków i wzmożona aktywność popytu w ciągu ostatnich sesji doprowadziła do wygenerowania sygnału kupna dla trendu średniego wg stosowanej przeze mnie metody.
SYSTEM do futures/akcji i walut (mój tel.kom: /+48/ 791 744 658), zapisz tel.kom, zanim cenzura wytnie. System ułożyłem z myślą o elitarnym gronie inwestorów, Dodam od razu, że nie zajmuję się zarządzaniem portfelem. Dlaczego dla wąskiej grupy to opracowałem? Bo mało osób myśli. W tej chwili kiedy mnie czytają leszcze, to tylko się uśmiechają, i oni naprawdę w to wierzą, że są 'mocni'-;) Ta wiara będzie powodować, że będą nadal tracić, choć uważają, że im się uda. Który leszcze przyzna się przed sobą, że jest leszczem....jak z alkoholikiem. Masie nie przetłumaczy i dlatego moją ofertę kieruję do MYŚLĄCYCH (!) a nie inteligentnych inaczej. Wśród tracących mogą być osoby open-minded, które chcą przestać tracić i ich rozumiem, natomiast ciemnota ruska mnie nie interesuje, niech nawet nie dzwonią, bo cenię swój czas.
Paweł Juś - mobile (+48) 791 744 658.
Trzeba zacząć od Sztuki Spekulacji Zenona Komara a potem przestudiować wielokrotnie Analizę Techniczną Murphego.
Najważniejsze jest zrozumienie że nie ma systemów doskonałych a gwarancją sukcesu jest umiejętność cięcia strat. To wbrew pozorom nie jest proste. Potem kiedy już zrozumiesz, że spekulant brzmi dumnie, możesz opracować swoją unikalną metodę spekulacji, dopasowaną do możliwości finansowych, czasowych i technicznych, charakteru, temperamentu i akceptowanego poziomu ryzyka. Powodzenia.
też tak kiedyś myślałem... ba! nawet nie byłem zbytnim entuzjastą Macieja ze swoimi sygnałami, ALE przekonał mnie kiedy sobie przeanalizowałem kilka wydarzeń :) oczywiście AT może zostać zaburzone przez wyjątkowe zdarzenia ale te zdarzają się z racji swojej specyfiki dość rzadko
oj bolki -papugi podciagnely wam kurs a wy podniecacie sie i im kabze nabijacie ida spadki o ktorych wiemy w trendzie bocznym i wszystko a wy kupujta te smieci co za forum.syg wam tylko w glowie z reguly po 50% zwyzki ale w bocznym syg was zniszcza.czego nie zycze ale papuga tak.
Spróbuj używać znaków interpunkcyjnych. Twój tekst jest nieczytelny i trudny w zrozumieniu.
Masz problemy z językiem ojczystym na poziomie gimnazjum, czy jestes po prostu leniwy i nie szanujesz tych, do których piszesz?
zamkniecie straszne. 14% spadek to fatalny wynik. Czarna długa świeca straszy.
Wzrost 2.10-2.80 został zniesiony prawie w całości.
Podobnie było na BOMI. Ruch 8.50-11.40 został zniesiony do 8.90 a teraz mamy 12.60
Spadek obrotów jest pozytywnym czynnikiem tego spadku. Jeżeli trend wzrostowy jednak się nie rozwinie, to dość szybko dostane sygnał zamknięcia nieudanej spekulacji. Czasami trzeba się pogodzić z małą stratą aby uratować kapitał i zarobić na innym papierze. Na dzisiaj sygnału S dla trendu średnioterminowego wg mojej metody nie ma.
A wyniki blisko i prawdopodobnie rozwiązanie rezerwy na kwotę16 mln pln!!
To wszystko co mam do powiedzenia!!
15.05.2009 są wyniki!!!
Kupowaćbo sięnie załapiecie!!
o mnie się nie musisz martwić. Nie pierwsza to sytuacja w której mam stratę na początku trendu średnioterminowego. BOMI też miałem kupione po średniej cenie 9,80 a potem była cofka do 8.90. To często się zdarza. Dopiero kiedy pojawi się sygnał S wówczas podejmę konkretne działania. Po to te sygnały są.
Dnia 2009-05-11 o godz. 18:18 maciej_z_krakowa napisał(a):
> Brak kontynuacji spadków i wzmożona aktywność popytu w
> ciągu ostatnich sesji doprowadziła do wygenerowania sygnału
> kupna dla trendu średniego wg stosowanej przeze mnie
> metody.
Niestety Nie zgadzam się z Twoim sygnałem. Absolut
dzisiaj się nie zgadzasz bo papier spadł o 14%. 11 maja, kiedy o sygnale napisałem, jakoś nie negowałeś jego zasadności.
Pożyjemy zobaczymy. 10-20% sygnałów średnioterminowych jest fałszywych. Być może ten taki jest ale o trafności sygnału K przekonamy się wówczas kiedy pojawi się sygnał S. Wówczas będzie można ocenić czy sygnał był zyskowny czy nie.
no właśnie po to jest metoda oparta na AT aby nie zagłębiać się w sprawy o których nie mam zbyt wielkiego pojęcia.
Jeżeli rynek, który jest mądrzejszy ode mnie, zdecyduje, że trendu nie będzie, wówczas pojawi się sygnał S na który zareaguję.
Teżtak myślę, komuś siębardzo mśieszyło i wyciągnął kase, trudno sięmówi , spadł przy bardzo małych obrotach, a akcji jest dalej bardzo mało na sprzedaży
Dziś +30%