wystarczy narysować kanał wzrostowy (dla niedoświadczonych - dwie równoległe linie łączące minima i maksima) na wykresie świecowym i widać że idziemy jak po sznurku. to nie konie wzrostów. szkoda że nie wiem jak tu wkleić obrazek bo by była jasność o czym piszę. ostatnio na wykresie wisielec (ale tylko w w-wie) został zanegowany białą świecą. kto obserwował ostatnią sesję na ATX w wiedniu to wie, że więcej papiera poszło z prawej strony (po 2,29 E/szt) niż spdało na dół (2,13). 2,29 * 4,34 = 9,93 pln. zakończenie w wiedniu 2,13E ale spadek na inerday na małym wolumenie i to bardziej wywołany weekendem. na otwarciu naprawdopodobnie będzie luka. obstawiam otwarcie 9,30-9,50) a po zielonych stanach to raczej pójdzie dalej w górę. Na wykresach stochastycznych E/pln pokazuje wyprzedanie to kursowi pomoże także delikatne osłabienie złotówki do euro. zapraszam do analizy i komentarza moich wywodów. :)
tu masz całkowitą rację. walorek z tytułu że zarabia m.in. na zartządzaniu hotalami zbierze śmietankę w 2012 bo w hotelach będzie nadkomplet. z tytułu mistrzostw
Zgadzam się, że jest duzy potencjał do wzrostów. Straty za 2008 rok są stratami na papierze, brażna hotelowa w Polsce ma szanse rozwoju (Euro ...) no i ogólnie deweloperzy widzą nadzieję na poprawę sytuacji.
ale czasem spadają jak lina się urwie.....dziękuję :) za promocję......jednak Usiaki pomogły......oj nerwowi tu akcjonariusze......potrzymam sobie do tego 2012 r, mam czas........
Mam szmatę od pierwotnego i ciągle kupuje-sprzedaję żeby uśrednic kurs-najmniej stracic.I powoli wychodzę na swoje,cena teraz dla mnie nie ma żadnego znaczenia bo ostatnio od jesieni 2008 sporo zarobilem i dalej zarabiam.Jeszcze zaplaczecie i zostaniecie z drogimi akcjami na długi czas!!!!!! Pozdrawiam i -CZUJNOŚĆ.
zapomniałeś że Warimpex wraz z fundami zamierza przejmować inwestycje? pewnie nie zamierza przepłacać........i pewnie dobrze na tym wyjdzie.....fund łyknał 400.000 tys. akcji....a według ciebie zarządzający nim,, jest pomylony......:)
Ja sprzedalem po 9,xx a odkupiłem ile chciałem po 8,xx i niedawno 1000szt x 8,45.pln. dzisiaj godz. 10,52. masz odpowiedz o co tu chodzi !!!!! myślę że zrozumialeś?
a ja też dobrałem te 924 bo więcej nie było zobaczcie na wykres jak narazie piękny trend wzrostowy opór w okolicach 12 zł do tego walne w sprawie skupu akcji za 10 dni mocno
Jeszcze dobrałem taniej dzisiaj i znowu mam sporo.Czasami powalczę na Warimpexie ale dzisiaj to My kupowaliśmy a" ktoś duży" sprzedawał.Może ? przyjść zwałka -luka zostala przebita i wsparcie jako takie jest na 8.pln.Wszystko na tym badziewiu jest możliwe nawet + 50 / 100% w 1-dzień. lub - pytanie jest tylko jedno- kiedy? Czy pojedziemy na 5-6 pln i dopiero? czy zatrzymamy się w okolicach 7,50-8 pln ??? Wystarczy kilkanaście tys.akcji i mamy 5.pln. Zleceń w arkuszu było sporo a dzisiaj zostało 30% stanu sprzed tygodnia.Poczekamy-zobaczymy- pozdrawiam drobnych akcjonariuszy!
Warimpex 28maja ma walne pod skup 10 % włąsnych akcji w tamtym roku skupowali w przedziale 3-5 EURO 12-22 żł aktualny kurs to 8,5 czyli mniej niz 2 EURO Orco juz zrobiło ponad 100 % Warimpex dopiero 70 % na tle innych developerów IMMO Orco czy krajowych Gant czy JWC ma jeszcze spor yzapas wzrostu szczególnie pod walne i skup obecnie na wykresie kanał wzrostowy wsparcie okolice 8 złod góy 12 złto daje jakieś 50 % wzrostu i dolną granicę skupu
Polecam do przemyślenia tą cześć z raportu rocznego
Raport Roczny 2008
Majątek nieruchomościowy
Na koniec grudnia 2008 portfolio nieruchomości Grupy Warimpex obejmowało w sumie 24 nieruchomości, w tym 18 hoteli z ponad 3.800 pokojami (skorygowane o udziały częściowe 2.699) oraz 6 nieruchomości biurowych o powierzchni do wynajęcia ok. 32.000 m2. Ponadto majątek spółki uzupełniają liczne nieruchomości gruntowe oraz projekty rozwojowe prowadzone w ośmiu krajach Europy Środkowej i przede wszystkim Wschodniej. Działalność jest skoncentrowana w głównej mierze na Węgrzech, w Niemczech, w Czechach, w Polsce i w Rosji.
Wartość aktywów netto można odczytać po NNNAV. Dokonywana co pół roku wycena przez CB Richard Ellis wykazuje na dzień 31 grudnia 2008 zmniejszenie NNNAV na jedną akcję o 22 % w ujęciu rocznym w związku z wyraźnym wzrostem współczynników kapitalizacji (yields) i niższymi szacunkowymi Free-cash-flows z działalności hoteli. Wartość ta jest jednak aktualna tylko przez moment, a poza tym wartość 8,4 EUR na jedną akcję jest wyraźnie wyższa - ok. 85 % - od aktualnego na dany moment kursu giełdowego.
Perspektywy
Dzięki otwarciu Hotelu angelo w Pilźnie i rozbudowie Hotelu angelo w Bukareszcie pod koniec III kwartału 2008 oraz otwarciu Hotelu andel's Berlin w I kwartale 2009 i otwarciom hoteli andel's w Łodzi i angelo w Jekaterynburgu, Warimpex prawdopodobnie podwyższy operacyjne przepływy pieniężne w segmencie „Hotels & Resorts". Skorygowana o udziały częściowe liczba pokoi Grupy w roku 2009 ma więc wzrosnąć dzięki otwarciom nowych hoteli o ok. 683 pokoje do ok. 3.400.
Warimpex dostrzega szczególnie w drugich co do wielkości aglomeracjach w regionie CEE, SEE i w Rosji w dalszym ciągu duży potencjał sektora hotelowego, i to zarówno w odniesieniu do turystów jak i osób podróżujących w celach biznesowych, co pozwala wnioskować o obłożeniu ciągłym. W dalszym ciągu będą także prowadzone udane wspólne przedsięwzięcia z Vienna International.
„
Obecnie Warimpex jest właścicielem lub współwłaścicielem 18 hoteli luksusowych i biznesowych o łącznej liczbie ponad 4.200 pokoi oraz sześciu budynków komercyjnych i biurowych głównie w Europie Środkowej i Wschodniej o łącznej powierzchni ok. 32.000 m2. Liczne kolejne projekty nieruchomościowe znajdują się w fazie rozwoju. W średnioterminowej perspektywie celem koncernu jest osiągnięcie pozycji lidera na rynku nieruchomości związanych z hotelarstwem w nowych państwach członkowskich Unii Europejskiej. Akcje Warimpexu są notowane na Giełdach Papierów Wartościowych w Wiedniu i w Warszawie (WXF).
tylko inwestycje w głębokiej bessie daja krocie C/WK 0,5 to są wskaźniki niedowartościowania a nie jak w Hossie leszcze kupują C/WK 3 czy 5 albo wyzęj i leszcz myśli zę tanio kupił
w Wiedniu ponad 8,7 żł za walora papiera od leszcza przed walnym odebrać muszą jakoś nie , juz dwa razy tak wyleszczali przed odjazdem przy 6 żł 7 zł i teraz przy 8 zł prowokuja leszcza a walne ze skupem tuż za rogiem