Wiem, że wiele razy o tym mówiliśmy... ale powtórzę, bo to ciekawe:
Do 10zł w arkuszu leży tylko 130 kilo papieru.
Mało, może to zniknąć jednym strzałem - nawet przy założeniu, że wiele osób będzie dorzucać. Po prostu ujawnią umowę wielkości analogicznej jak z JSW. Może z zagranicą? Może na nowy produkt? Może fundusz spółek dywidendowych będzie chciał zapakować 1% akcji? 1% to grosze dla funduszu - a znika z rynku 300 kilo papieru na raz.
Opcji wiele. Kwestia czasu jak będzie odcięcie.
Odcięcie od tanich akcji nastąpi po kolejnym espi. Na razie niech sobie kurs spokojnie rośnie. Posiadaczom akcji chyba nigdzie się nie spieszy, ponieważ czekają na pierwszą w historii spółki dywidendę :-)
Dnia 2024-05-20 o godz. 10:46 zbieracz_grzybow napisał(a): > Wiem, że wiele razy o tym mówiliśmy... ale powtórzę, bo to ciekawe: > > Do 10zł w arkuszu leży tylko 130 kilo papieru. > > Mało, może to zniknąć jednym strzałem - nawet przy założeniu, że wiele osób będzie dorzucać. > Po prostu ujawnią umowę wielkości analogicznej jak z JSW. Może z zagranicą? Może na nowy produkt? Może fundusz spółek dywidendowych będzie chciał zapakować 1% akcji? 1% to grosze dla funduszu - a znika z rynku 300 kilo papieru na raz. > > Opcji wiele. Kwestia czasu jak będzie odcięcie.
dejavu? a może pisałeś o tym.... ponad 2 lata temu? Dwa lata temu w kwietniu chyba, kurs miał być "dwucyfrowy" a potem konkretniej padała kwota 20zł? Po 2 latach, mimo skumulowanej inflacji pewnie ponad 30% kurs nie jest nawet w połowie tej drogi. Tak wiem, zaraz napiszesz o tym że cie to nie pali, bo świeci ci na zielono, że masz średnią 1,5zł, bo "kwestia czasu" to może być także i za 10 lat. Wszystko fajnie tylko co czemu zakładasz co chwila śmieciowe tematu "a może to już"? Nie wystarczy raz się skompromitować z tym kursem, tylko przypominać to tak często? Będzie za 10 lat kurs 10zł to wyciągniesz temat i napiszesz "a nie mówiłem?"
taa, dziękuje, że oddałeś mi wszystkie akcje poniżej 4 zł. Zmyliła cię informacja w raporcie rocznym o braku dywidendy. To przykre, że tak tanio akcje oddałeś a dywidenda jednak będzie.
Są jeszcze inne spółki dywidendowe, które możesz sobie kupić, jeżeli Patentus ci nie pasuje. Dlatego przestań tu marudzić.
Na pewno wyciągnę temat jak już będzie po kilkanaście złotych. Bo to będzie oznaczało wzrost o 1000%. Twoja inflacja przebije to? Bardzo dużo osób posłuchało mnie i wzięło po 1,2 - 1,4 czy nawet po 1,8 jak było na jednym z podbić.
Część już oddała i bardzo dziękowała bo urosło im to trzykrotnie. Duża część cały czas dobiera i dziękowała mi osobiście ostatnie dni po ogłoszeniu dywidendy. Wiele z tych osób będzie wciąż dobierać bo wierzą dalej we wzrost spółki. Z mojego otoczenia akcji w silnych rękach jest w sumie około 1 mln. Do tego mamy ananasy typu QWE z ekipą co deklaruje też takie ilości (jak nie większe).
Jak mówię, że akcje są w silnych rękach - to są. A pisać będę - nawet po 10 tematów dziennie. Boli cię to? Pozwalasz tylko pisać trollom spadkowym? Czy coś w tym co napisałem w moim poście było nieprawdą?