• Czy już dziś 5 zł ? Autor: zbieracz_grzybow [31.178.30.*]
    Duża szansa na to.
    A potem atak na ATH.
  • Re: Czy już dziś 5 zł ? Autor: ~Analityk [94.254.237.*]
    Zobaczymy jak będzie.
    A po nowej umowie z JSW kurs poleci w kosmos.
    Strach zostać bez akcji.
    A kasa z dywidendy na pewno się przyda na wakacje lub na zakup dodatkowego pakietu ciągle bardzo tanich akcji Patentusa.
  • Re: Czy już dziś 5 zł ? Autor: ~tak [188.47.119.*]
    dziś,jutro...to tylko czas płynie
  • Re: Czy już dziś 5 zł ? Autor: zbieracz_grzybow [94.254.225.*]
    Wiem, że wiele razy o tym mówiliśmy... ale powtórzę, bo to ciekawe:
    Do 10zł w arkuszu leży tylko 130 kilo papieru.
    Mało, może to zniknąć jednym strzałem - nawet przy założeniu, że wiele osób będzie dorzucać.
    Po prostu ujawnią umowę wielkości analogicznej jak z JSW. Może z zagranicą? Może na nowy produkt? Może fundusz spółek dywidendowych będzie chciał zapakować 1% akcji? 1% to grosze dla funduszu - a znika z rynku 300 kilo papieru na raz.
    Opcji wiele. Kwestia czasu jak będzie odcięcie.
  • Re: Czy już dziś 5 zł ? Autor: ~tak [188.47.119.*]
    tak
    Odcięcie od tanich akcji nastąpi po kolejnym espi.
    Na razie niech sobie kurs spokojnie rośnie.
    Posiadaczom akcji chyba nigdzie się nie spieszy, ponieważ czekają na pierwszą w historii spółki dywidendę :-)
  • Re: Czy już dziś 5 zł ? Autor: ~taa [84.234.124.*]
    Dnia 2024-05-20 o godz. 10:46 zbieracz_grzybow napisał(a):
    > Wiem, że wiele razy o tym mówiliśmy... ale powtórzę, bo to ciekawe:
    > > Do 10zł w arkuszu leży tylko 130 kilo papieru.
    > > Mało, może to zniknąć jednym strzałem - nawet przy założeniu, że wiele osób będzie dorzucać.
    > Po prostu ujawnią umowę wielkości analogicznej jak z JSW. Może z zagranicą? Może na nowy produkt? Może fundusz spółek dywidendowych będzie chciał zapakować 1% akcji? 1% to grosze dla funduszu - a znika z rynku 300 kilo papieru na raz.
    > > Opcji wiele. Kwestia czasu jak będzie odcięcie.

dejavu? a może pisałeś o tym.... ponad 2 lata temu? Dwa lata temu w kwietniu chyba, kurs miał być "dwucyfrowy" a potem konkretniej padała kwota 20zł? Po 2 latach, mimo skumulowanej inflacji pewnie ponad 30% kurs nie jest nawet w połowie tej drogi. Tak wiem, zaraz napiszesz o tym że cie to nie pali, bo świeci ci na zielono, że masz średnią 1,5zł, bo "kwestia czasu" to może być także i za 10 lat. Wszystko fajnie tylko co czemu zakładasz co chwila śmieciowe tematu "a może to już"? Nie wystarczy raz się skompromitować z tym kursem, tylko przypominać to tak często? Będzie za 10 lat kurs 10zł to wyciągniesz temat i napiszesz "a nie mówiłem?"
    taa, dziękuje, że oddałeś mi wszystkie akcje poniżej 4 zł.
    Zmyliła cię informacja w raporcie rocznym o braku dywidendy.
    To przykre, że tak tanio akcje oddałeś a dywidenda jednak będzie.

Są jeszcze inne spółki dywidendowe, które możesz sobie kupić, jeżeli Patentus ci nie pasuje.
    Dlatego przestań tu marudzić.
  • Re: Czy już dziś 5 zł ? Autor: zbieracz_grzybow [94.254.225.*]
    Na pewno wyciągnę temat jak już będzie po kilkanaście złotych. Bo to będzie oznaczało wzrost o 1000%. Twoja inflacja przebije to?
    Bardzo dużo osób posłuchało mnie i wzięło po 1,2 - 1,4 czy nawet po 1,8 jak było na jednym z podbić.

Część już oddała i bardzo dziękowała bo urosło im to trzykrotnie.
    Duża część cały czas dobiera i dziękowała mi osobiście ostatnie dni po ogłoszeniu dywidendy. Wiele z tych osób będzie wciąż dobierać bo wierzą dalej we wzrost spółki.
    Z mojego otoczenia akcji w silnych rękach jest w sumie około 1 mln.
    Do tego mamy ananasy typu QWE z ekipą co deklaruje też takie ilości (jak nie większe).

Jak mówię, że akcje są w silnych rękach - to są.
    A pisać będę - nawet po 10 tematów dziennie. Boli cię to? Pozwalasz tylko pisać trollom spadkowym? Czy coś w tym co napisałem w moim poście było nieprawdą?
  • Re: Czy już dziś 5 zł ? Autor: ~Jan [37.248.169.*]
    Dziś już będzie 5 pln bo już zostało mało sypaczy
    Nie ma kto sypać ponieważ większość zebranych z rynku akcji zostało kupione pod dywidendę.
    Tych akcji nie będzie w obrocie bardzo długo (kilka lat).
[x]
PATENTUS -2,17% 2,70 2026-05-22 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.