Żeby nie pompować niepotrzebnie balonika, to tylko zaznaczę, że na chwilę obecną niemal na pewno nie ma 6 mln USD przychodów. Jest raczej bliżej połowy tej kwoty. Może przy okazji raportu za pierwszy kwartał trochę więcej się dowiemy o poziomach sprzedaży IFZ, ale nie ma co się nastawiać na 6 mln USD.
Orle tak w skrócie (bo nie wiem jak to dokładnie opisać nie udostępniając excela) to na podstawie ilości komentarzy po uwzględnieniu zwrotów szacuje sprzedaż na poziomie ok. 320 tys. egzemplarzy (po 14 dniach całkiem nieźle się to sprawdziło). Przychód na kopie przyjmuję ok. 44 PLN (szacowane na podstawie sprzedaży ze STEAM i HEYBOX po 14 dniach), to nam daje przychód na poziomie ok. 14 mln PLN ( do tego należy dodać, nierozliczoną zaliczkę z HEYBOX, przychód od ULTIMATE GAMES oraz sprzedaż z ich sklepu internetowego i kickstarter i backerit). Koszt wytworzenia zaksięgowany 3mln420tys. (nie wiem jak wzrosły koszty developmentu do tej pory) Zysk ze sprzedaży wychodzi zatem lekko powyżej 10 mln i od tego trzeba będzie jeszcze odjąć revshare. Niedługo raport za I kwartał to może dowiemy się czegoś więcej bezpośrednio od spółki
Boziu widzisz i nie grzmisz, ja podałem przykład. Nie wiem czy 67 zł czy mniej lub więcej.Pytam, ponieważ jak się kwestionuje jakieś dane to na podstawie zapewne swoich wyliczeń
To jeszcze raz, jaki jest przychód znając jakieś dane z ostatniego raportu I znając ilość komentarzy na tamten czas per ilość sprzedanych sztuk vs obecna ilość komentarzy.
Generalnie jakbym znał lepszy klucz do szacunków to bym stworzył Orzełmalytic :)
W raporcie podali ze sprzedaz po 14 dniach wyniosla lekko ponad 264.000szt, przelicznik na komentarz wynosił wtedy 44. Obecnie moze to byc wiecej bo generalnie gra jest lepsza niz na poczatku, ale nawet liczac taki sam przelicznik to na teraz mamy 7128 komentarzy x 44 = 313632 co oznacza okolo +50000 szt od ostatniego raportu czyli po kolejnych 25/26 dniach. Moim zdaniem to sa minimalne szacunki sprzedazowe na chwile obecną. Pozdrawiam
Dnia 2024-05-21 o godz. 06:22 ~Akcjonariusz napisał(a): > W raporcie podali ze sprzedaz po 14 dniach wyniosla lekko ponad 264.000szt, przelicznik na komentarz wynosił wtedy 44. Obecnie moze to byc wiecej bo generalnie gra jest lepsza niz na poczatku, ale nawet liczac taki sam przelicznik to na teraz mamy 7128 komentarzy x 44 = 313632 co oznacza okolo +50000 szt od ostatniego raportu czyli po kolejnych 25/26 dniach. Moim zdaniem to sa minimalne szacunki sprzedazowe na chwile obecną. Pozdrawiam
Tak jak mówisz, minimalne szacunki sprzedażowe, liczę ze przy raporcie kwartalnym padną jakieś liczby, wiem ze raport to styczeń-marzec ale liczę na bonus i jakieś szacunkowe liczby sprzedaży na steam.
Wystarczy cierpliwie czekac i powinno byc dobrze. Kazdy by chcial zeby tylko rosło. Kasa płynie regularnie i to jest niezaprzeczalny fakt. Oceny powoli, ale tez generalnie się poprawiają.