Zgodnie z przewidywaniami TFI BPH dalej pozbywa sie akcji U2K, tym razem po 3,30. W II półroczu 2008 sprzedało ponad 14 tys. sztuk, ciekawe ile wypchnie w I półroczu 2009, przy tych obrotach to raczej będziemy testować wsparcie na 2,66
kupują pewnie Ci co mają wysoką średnią, ale raczej jeszcze spadnie, kluczowa będzie nowela budżetu (po wyborach), jak wyjdzie jaki jest deficyt, wtedy PLN poleci ok. 15%, a za nim giełda...
Wywalają bo po co kisić kapitał na takiej spółce, teraz można sporo więcej zarobić na inncyh, a kupuja właściciele za zmieszne pieniądze i jawnie się ze wszystskich śmieją, że można kogoś okraść w białych rękawiczkach.
Sprzedać po 12 i odkupić po 3.pln. to jest sztuka dziadostwa!!! że Ja w to znowu wlazłem to czasami się aż dziwie.Ale moja średnia jest poniżej 4.pln. a min. na poziomie 2,66.pln. to ja ustanowiłem w kupnie.
Pozdrawiam
Rownież wnerwiają mnie te debilne Fundy
Na moim Procadzie Arka brała po 4-5 PLN a wywalała po 1
Teraz nam Bankowy przysunął i zatamował wzrosty.
Naszczęście mamy skup to w końcu wywalą wszystko i będzie z głowy i G nie będzie.
...zostało im jeszcze chyba ok. 40K akcji do zrealizowania straty z 2007r. i może jeszcze będa realizować na tych z wiosny 2008r. ok. 80K, razem ok. 120K. Przy tym tempie to kwestia 1-2 tyg. Wydaje mi sie, że Unima pod względem wyników finansowych i perspektyw rozwoju znajduje sie w czołówce na GPW (był już pierwszy przetarg na Contact Center dla administracji publicznej w Warszawie za 14mln., wygrało go Assecco). No cóz Unimy w administracji jeszcze nie ma, może warto nad tym pomyślec.... ?
O widze ze jesteś w temacie :)
Bankowy na koniec roku 2008 miał 660 tysi. Teraz wykazał że ma 420 tysi. Więc wywalał nie tylko na ostatniej górce i można spodziewać się że wywala i teraz. Ale jak powiadasz w tym tempie to 5-10 sesji i po problemie- możliwe. Procad jest grany i chyba bedzie grany dalej jak fundów nie będzie to możliwe że zjedzie się więcej poszukiwaczy skarbów. Co do Unimy to wyróżnia się napewno - malutka, wyniki dobre, kasa jest moze nie taka jak na Procadzie ale jest bezpiecznie. A cena też wydaje się atrakcyjna.
Hehehe mówiłeś o Unimie pewno wiesz co piszesz :)
Jak uda się zarobić na moim Procku to kto wie przylaze do was powylegiwać się z czescią kasy :) chyba ze odjedziecie gdzieś bardzo wysoko :)
pozdrawiam wytrwałych.
Zainwestowałbym z chęcią w waszą spółkę ale ten system notowań. Tych włodarzy GPW za jaja powinni powywuieszać za tą listę alertów- takie spółki jak Unima szok .
...bierz póki jeszcze można. Sejm chce kamery w każdym sklepie z alkoholem zainstalować. Jak to przejdzie to Unima bedzie zarobiona po uszy. A przy tych obrotach to kwestia niedługiego czasu i Unima wróci do ciągłych...
Zarząd Unima 2000 Systemy Teleinformatyczne SA informuje, iż w dniu 4 czerwca 2009 r. otrzymał zawiadomienie od BPH TFI SA w sprawie zmniejszenia liczby posiadanych akcji przez Fundusz poniżej progu 5% ogólnej liczby głosów.
Data i rodzaj zdarzenia powodującego zmianę udziału: zawarcie w dniu 28 maja 2009 r. transakcji zbycia akcji Spółki;
Data rozliczenia transakcji - 2 czerwca 2009 r.
Liczba akcji przed zmianą udziału: 205.856, 5,46% głosów, 7,66% w kapitale;
Liczba akcji po zmianie udziału: 174.819, 4,63% głosów, 6,51% w kapitale.
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
2009-06-04 Konrad Kosierkiewicz Członek Zarządu