• TFI BPH dalej redukuje !!! Autor: ~ed [79.163.194.*]
    Zgodnie z przewidywaniami TFI BPH dalej pozbywa sie akcji U2K, tym razem po 3,30. W II półroczu 2008 sprzedało ponad 14 tys. sztuk, ciekawe ile wypchnie w I półroczu 2009, przy tych obrotach to raczej będziemy testować wsparcie na 2,66
  • Re: TFI BPH dalej redukuje !!! Autor: ~Rumburak [192.168.3.*]
    Ciekawe dlaczego tak wywalają ?
    Czyżby to był taki syf, że oddają nawet po takiej cenie ?
  • Re: TFI BPH dalej redukuje !!! Autor: ~mk [87.96.39.*]
    ...a kto kupuje ?
  • Re: TFI BPH dalej redukuje !!! Autor: ~marcib [89.174.124.*]
    Poco to oddają. Pewnie chcą łyknąc taniej.
  • Re: TFI BPH dalej redukuje !!! Autor: ~ed [212.244.242.*]
    kupują pewnie Ci co mają wysoką średnią, ale raczej jeszcze spadnie, kluczowa będzie nowela budżetu (po wyborach), jak wyjdzie jaki jest deficyt, wtedy PLN poleci ok. 15%, a za nim giełda...
  • Re: TFI BPH dalej redukuje !!! Autor: ~mk [79.162.85.*]
    ...to jaką średnią ma TFI BPH jesli kupiło 200K akcji po ok. 14 - 15zł/akcja i jeszcze dokupiło na początku ub. roku 80K po ok. 6zł/akcja ...?
  • Re: TFI BPH dalej redukuje !!! Autor: ~ed [212.244.242.*]
    15,01 zł
  • Re: TFI BPH dalej redukuje !!! Autor: ~Phyton [195.20.110.*]
    Wywalają bo po co kisić kapitał na takiej spółce, teraz można sporo więcej zarobić na inncyh, a kupuja właściciele za zmieszne pieniądze i jawnie się ze wszystskich śmieją, że można kogoś okraść w białych rękawiczkach.
  • knisznery nic K............nie robią! może i kupują ? Autor: ~jack [94.72.116.*]
    Sprzedać po 12 i odkupić po 3.pln. to jest sztuka dziadostwa!!! że Ja w to znowu wlazłem to czasami się aż dziwie.Ale moja średnia jest poniżej 4.pln. a min. na poziomie 2,66.pln. to ja ustanowiłem w kupnie.
  • Re: knisznery nic K............nie robią! może i kupują ? Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    Pozdrawiam
    Rownież wnerwiają mnie te debilne Fundy
    Na moim Procadzie Arka brała po 4-5 PLN a wywalała po 1
    Teraz nam Bankowy przysunął i zatamował wzrosty.
    Naszczęście mamy skup to w końcu wywalą wszystko i będzie z głowy i G nie będzie.
  • Re: knisznery nic K............nie robią! może i kupują ? Autor: ~mk [77.114.124.*]
    ...zostało im jeszcze chyba ok. 40K akcji do zrealizowania straty z 2007r. i może jeszcze będa realizować na tych z wiosny 2008r. ok. 80K, razem ok. 120K. Przy tym tempie to kwestia 1-2 tyg. Wydaje mi sie, że Unima pod względem wyników finansowych i perspektyw rozwoju znajduje sie w czołówce na GPW (był już pierwszy przetarg na Contact Center dla administracji publicznej w Warszawie za 14mln., wygrało go Assecco). No cóz Unimy w administracji jeszcze nie ma, może warto nad tym pomyślec.... ?
  • Re: knisznery nic K............nie robią! może i kupują ? Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    O widze ze jesteś w temacie :)
    Bankowy na koniec roku 2008 miał 660 tysi. Teraz wykazał że ma 420 tysi. Więc wywalał nie tylko na ostatniej górce i można spodziewać się że wywala i teraz. Ale jak powiadasz w tym tempie to 5-10 sesji i po problemie- możliwe. Procad jest grany i chyba bedzie grany dalej jak fundów nie będzie to możliwe że zjedzie się więcej poszukiwaczy skarbów. Co do Unimy to wyróżnia się napewno - malutka, wyniki dobre, kasa jest moze nie taka jak na Procadzie ale jest bezpiecznie. A cena też wydaje się atrakcyjna.
  • Re: knisznery nic K............nie robią! może i kupują ? Autor: ~czapajewie [83.12.16.*]
    Hehehe mówiłeś o Unimie pewno wiesz co piszesz :)
    Jak uda się zarobić na moim Procku to kto wie przylaze do was powylegiwać się z czescią kasy :) chyba ze odjedziecie gdzieś bardzo wysoko :)
    pozdrawiam wytrwałych.
  • Re: TFI BPH dalej redukuje !!! Autor: ~Rumburak [192.168.3.*]
    W końcu ta podaż się skończy, a wtedy wystarczy naprawdę niewiele, żeby pyknąć kurs do góry o kilkadziesiąt procent.
  • Re: TFI BPH dalej redukuje !!! Autor: ~czapajewo [83.2.237.*]
    Zainwestowałbym z chęcią w waszą spółkę ale ten system notowań. Tych włodarzy GPW za jaja powinni powywuieszać za tą listę alertów- takie spółki jak Unima szok .
  • Re: TFI BPH dalej redukuje !!! Autor: ~mk [77.112.52.*]
    ...bierz póki jeszcze można. Sejm chce kamery w każdym sklepie z alkoholem zainstalować. Jak to przejdzie to Unima bedzie zarobiona po uszy. A przy tych obrotach to kwestia niedługiego czasu i Unima wróci do ciągłych...
  • BRAWO "ed" !!! moje uznanie. Autor: ~jack [94.72.116.*]
    Od dawna było widać ten cyrk
  • amen Autor: ~ed [212.244.242.*]
    Raport bieżący nr 10/2009

Zarząd Unima 2000 Systemy Teleinformatyczne SA informuje, iż w dniu 4 czerwca 2009 r. otrzymał zawiadomienie od BPH TFI SA w sprawie zmniejszenia liczby posiadanych akcji przez Fundusz poniżej progu 5% ogólnej liczby głosów.

Data i rodzaj zdarzenia powodującego zmianę udziału: zawarcie w dniu 28 maja 2009 r. transakcji zbycia akcji Spółki;

Data rozliczenia transakcji - 2 czerwca 2009 r.

Liczba akcji przed zmianą udziału: 205.856, 5,46% głosów, 7,66% w kapitale;

Liczba akcji po zmianie udziału: 174.819, 4,63% głosów, 6,51% w kapitale.

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
    Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
    2009-06-04 Konrad Kosierkiewicz Członek Zarządu
[x]
YARRL -2,95% 6,58 2025-12-23 16:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.