• Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~optymista_na_ccc [83.93.235.*]
    Witam,
    chciałbym się przywitać jako nowy akcjonariusz. Udało mi się dziś kupić 131,1zł
    Już jestem trochę do przodu. Z perspektyw liczę na dużo więcej.

Dzięki i pozdrawiam
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~Drab [31.60.1.*]
    Udanych zarobków:)
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~asdasd [185.81.59.*]
    mysle ze przyjechales miesiac za pózno
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~Anonimowy [83.4.190.*]
    Witamy,
    Życzymy, żebyś zarobił jak najwięcej, a my wtedy zarobimy jeszcze więcej :)
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~rozsmieszony [172.59.210.*]
    UP ..UP..bez watpienia
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~real [37.248.154.*]
    dużo za późno wsiadł bo na ostatniej stacji-teraz jest czas na głębszą korektę
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~Chrisss [188.33.233.*]
    Cześć,

musisz tylko, postępować tak jak Ci podpowiada intuicja. Tu ostatnio jest spora wymiana akcjonariuszy. Mało już osób, które są dłużej niż kilka miesięcy. Komentarze też różne. Czasem trafią się merytoryczne, częściej nie, a najczęściej zachęcające do sprzedaży i wieszczące katastrofę.

Ci co są dłużej przeżyli często nie małe straty, czasem duże. Ja jak wchodziłem to kilka razy traciłem zanim w końcu przestałem sprzedawać i kupować na nowo. Nie jestem z tych co robili kółka. Po prostu ucinałem straty. Tak więc spokojnie. Tu gra nie skończy się na 130 ale nie wykluczone iż zacznie bujać i spadnie trochę. Docelowo jednak ja trzymam akcje choć czasem sobie myślę iż może sprzedać po 150-170 ale co będzie i kiedy zobaczymy. Długoterminowo pełen spokój i to Ci polecam.

życzę udanych inwestycji
    pozdrawiam
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~Pit [188.146.120.*]
    Gratulacje. Kupiłeś bankruta, który po raz pierwszy od xxx pokazał zysk. Wsiadłeś troszkę za późno. Jak ktoś wcześniej wspomnial, na ostatniej stacji
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~Drab [31.60.1.*]
    Uważaj także na śmieciowe wpisy napaleńców chcących zmienić swoje życie ale nie mających podstaw do rozumienia gospodarki. Polecam Piotr, Antoni, Inwestor, Top. Chłopaki są mocno ogarnięci i na ich tle sam zobaczysz co jest śmieciowe, a co nie:) Uważaj także ponieważ tutaj nie ma dobrych rad, są tylko rady za czyimś interesem ale forum nie ma wpływu na nic także to takie bardziej dla pośmiania się bo sensu tutaj mało oprócz wpisów wyżej wymienionych i kilku niewymienionych za co sorki
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~Antoni [5.173.17.*]
    Drab, dzięki za komplement :-)
    A nowy inwestor jest mile widziany. Szkoda, że wszedłeś kilka miesięcy temu. Ale i tak dobrze zarobisz. A kupuję CCC od 1,5 roku i nie zamierzam jeszcze sprzedawać. CCC dopiero wychodzi na prostą, więc z każdym kwartałem będzie lepiej. Czeka nas jeszcze poprawa marż na Modivo, a potem IPO. To będzie mocny impuls to kolejnej mocnej zwyżki kursy. Poza tym wszyscy ekonomiści przewidują mocniejsze odbicie konsumpcji. To na pewno przełoży się na wyższe przychody CCC. A przy obecnych marżach, wyższe przychody oznaczają gruby zysk netto w całym 2024. Refinansowanie zadłużenia mocno obniży koszty, a zysk z tego roku i IPO Modivo bardzo mocno zredukują zadłużenie już na początku 2025. Obecna hossa powinna potrwać do Q1 lub Q2 2025, więc do tego czasu CCC może osiągnąć nawet 200 zł. Póżniej cały rynek zaliczy dosyć mocny zjazd, ale spadające stopy procentowe w 2025 roku powinny spowodować powrót hossy pod koniec 2025. Jeśli nie pojawi sie kolejny czarny łabędź, to już za zysk w 2025 roku, który powinien być w granicach 800 mln-1 mld zł, bedzie wypłacona dywidenda. A rynki lubią dywidendy, więc w 2026 roku, 300 zł powinno pęknąć.
    Rok temu obstawiałem, że kurs CCC dojdzie do 100 zł w wakacje 2024. Jak widzisz, okazało się, ze wcale nie jestem optymistą :-)

• Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~Innowierca [5.173.222.*]
    Niezłe podsumowanie, Antoni.
    Ja spodziewam się trochę innego tuningu jednak podobnie myślę.
    Mamy do czynienia ze zrepozycjonowaniem tej spółki. Warto wejść do samego CCC. Jeżeli ktoś tam był wcześniej to zauważy dużą różnicę.
    MODIVO jest kluczowe dla oddłużenia i dalszego wzrostu dzięki IPO więc w kolejnych kwartałach potrzebne jest tutaj konkretne odbicie.
    Efekt poboczny to Half Price. Który również kopa konkretnego daje i dawał będzie. Nie wiem jak to wygląda na rynku Europy Środkowo Wschodniej na której przede wszystkim działa grupa CCC z konkurencją, jednak Tk Max tam nie ma. Oni działają na zachodzie. Duży potencjał.
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~Mc1 [195.136.18.*]
    Antoni jak zawsze daje radę
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~Ms [176.111.17.*]
    Wolalbym na Tw miejscu wejść w pepco -dużo mniejsze ryzyko ale to tylko moja sugestia cwk 10 a na pepco 2 z czymś...
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~Ccc_power [31.183.166.*]
    Na pepco nie ma takiej perspektywy wzrostów jak tu
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~Łukasz [46.113.8.*]
    Gratuluje zakupu. Już pare procent na plusie. Bedzie duzo wiecej
  • Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać Autor: ~Ks [37.30.127.*]
    Witam, tak z ciekawości, wszyscy tu piszemy o ccc. Jest ktoś kto zapisywał się na akcje jak miłek wprowadzał na giełde. Mam jeszcze gdzieś prospekt emisyjny w domu. Od kiedy działacie. Pozdrawiam
[x]
CCC -0,45% 187,00 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.