Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  133,20 zł , zmiana od tamtej pory: 40,39%

Re: Nowy akcjonariusz - chciałem sie przywitać

Drab, dzięki za komplement :-)
A nowy inwestor jest mile widziany. Szkoda, że wszedłeś kilka miesięcy temu. Ale i tak dobrze zarobisz. A kupuję CCC od 1,5 roku i nie zamierzam jeszcze sprzedawać. CCC dopiero wychodzi na prostą, więc z każdym kwartałem będzie lepiej. Czeka nas jeszcze poprawa marż na Modivo, a potem IPO. To będzie mocny impuls to kolejnej mocnej zwyżki kursy. Poza tym wszyscy ekonomiści przewidują mocniejsze odbicie konsumpcji. To na pewno przełoży się na wyższe przychody CCC. A przy obecnych marżach, wyższe przychody oznaczają gruby zysk netto w całym 2024. Refinansowanie zadłużenia mocno obniży koszty, a zysk z tego roku i IPO Modivo bardzo mocno zredukują zadłużenie już na początku 2025. Obecna hossa powinna potrwać do Q1 lub Q2 2025, więc do tego czasu CCC może osiągnąć nawet 200 zł. Póżniej cały rynek zaliczy dosyć mocny zjazd, ale spadające stopy procentowe w 2025 roku powinny spowodować powrót hossy pod koniec 2025. Jeśli nie pojawi sie kolejny czarny łabędź, to już za zysk w 2025 roku, który powinien być w granicach 800 mln-1 mld zł, bedzie wypłacona dywidenda. A rynki lubią dywidendy, więc w 2026 roku, 300 zł powinno pęknąć.
Rok temu obstawiałem, że kurs CCC dojdzie do 100 zł w wakacje 2024. Jak widzisz, okazało się, ze wcale nie jestem optymistą :-)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CCC -0,45% 187,00 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.