Podobają się? Wzrost przychodów i zysków w tradycyjnie najgorszym kwartale-super. Na CPSie sobie odliczyli ponad 600 k zł (spadek wyceny akcji o ponad 2 zł/akcje-spadek ceny z 12,8 na 10,7 zł na koniec marca).Nic mi się nie zgadza. Jak mają 1,2 mln zł netto ,to jak im wyszło 1,59 zł/akcję w 1szym kwartale ? W przepływach finansowych wykazują 3.225 mln zł zysku netto.Nic nie kumam obojętnie czy biorą ilość akcji z przed skupu czy po skupie (1.96mln akcji zostało) ,
Policzyłem po kasie. To zawsze najpewniejsze. Mieli 12,4 mln zł gotówki. Zapłacili 8.4 mln urzędnikowi. Na koniec kwartału zostałop 6,1 mln zł czyli przybyło 2.1 mln zł. Zysk netto + amortyzacja + to co sobie odliczyli na niegotówkawą wycenę pakietu CPS. Wtedy by się zgadzało że mogli w netto napisać sobie 1.2 mln zł. ,ale z drugiej strony widzę jeszcze wydatlki na coś 2,0 mln zł. Zupełnie mi się nie zgadza.
Chyba że wydatki to nie inwestycje tylko np.podatki od nieruchomości które płacą zwykle w 1 kwartale.. Wtedy by się zgadzało. Tylko po co piszą w jednym miejscu zysk netto 1.2 mln zł , a w drugim zysk netto 3.225 mln zł. I jeszcze ten zysk na akcje 1.59.
drogie siostry nie zachoćta w głowe bo was rozboli jacek robi co hce jak każdy cwaniak na tym bananie zobacz przykład vindexsusyja tam dziadej jak chce wyleszczywać to se raporty pisze jake chce dywidendy za rudolfusa nie musi wypłacać kase wyprowadzi biedakof ubierze skupi po ile chce wycofa po ile chce jakom władze żeśta wybrały to tera ślepia naraczajjta.,a jak was wydojom to bedzieta osiołki rude do ciotki na szparagi jeżdzic .
Dnia 2024-05-15 o godz. 22:28 ~s8 napisał(a): > drogie siostry nie zachoćta w głowe bo was rozboli jacek robi co hce jak każdy cwaniak na tym bananie zobacz przykład vindexsusyja tam dziadej jak chce wyleszczywać to se raporty pisze jake chce dywidendy za rudolfusa nie musi wypłacać kase wyprowadzi biedakof ubierze skupi po ile chce wycofa po ile chce jakom władze żeśta wybrały to tera ślepia naraczajjta.,a jak was wydojom to bedzieta osiołki rude do ciotki na szparagi jeżdzic .
Zakładając ze zrozumiałem co napisałeś ,to się nie zgadzam. Przez ostatnie kilka lat dostałem będąc akcjonariuszem zwrot zainwestowanej kasy a nawet6 więcej , tylko z dywidend i skupów, Tutaj zyski idą do akcjonariuszy i Jacuś jest wporzo
pytanie jest czy jest w porzo czy był jest takie powiedzenie orze sie jak może a czy za obecnej władzy niby przworządnej nie zmieni swoich zasd a wiadomo nadchodzi wolna amerykanka wspomnisz mój wpis kiedyś,i oby akurat Jacuśa nie dotyczył czego tobie i sobie pożyczywuje.